Hej, varit med här ett tag, men det är första inlägget här. Har fått hjälp i öppenvård en gång och även varit på aamöten några ggr. Har alkolism som ett rakt nedstigande led från båda mina föräldrar och hur långt som helst i släktleden. Känns som jag i hela mitt vuxna liv försökt undvika alkohol, vilket har resulterat i att motsatsen har uppstått, alltså undvikit, hetsdruckit, unvikit, hetsdruckit osv. Egentligen vet jag att jag absolut inte kan ta en droppe , men självklart är jag ju där och tror och intalar mig själv. Den här gången går det nog.....min Karl är allvarligt bekymrad, över mig och sig själv förstås. Han har börjat markera spritflaskorna och bevaka mig. Medberoende. Mina barn börjar ledsna på mina löften om nykterhet, ja alla börjar ledsna inklusive mig själv. Har heller inget att skylla på. Som dåligt förhållande, psykisk ohälsa( får jag ju av alkohol förstås) men grundpsyk, arbete . Socialt har jag dragit mig undan och föredrar numer att dricka ( mycket) för mig själv. Märker hur alkoholen blir till besatthet och jag kör ungefär samma mönster. Några dagars nykterhet, planerat drickande, gömma alkohol osv. Nu har jag iallafall varit nykter i 3 dagar och har väl tittat upp från bottenlös ångest från den skandalfyllan senast, som jag såklart gjorde bort mig och inte kommer ihåg ett skvatt av. Ska försöka skriva regelbundet och även besöka ett aamöte imorgon. Skönt att skriva av sig och vilka kämpar ni är här inne. Tar en dag i taget nu. Vi hörs!!

Gunda

Grattis verkligen till dina 100 dagar, måste vara så skönt att nå en milstolpe.

och till att du mår så bra Jullan.
Bra att du nu får känna av så mycket positivt med mående och välbefinnande. För det är precis så det fungerar, nykterheten gör underverk för oss alkoholintoleranta. Och det får vi som bonus om vi har tålamod och uthållighet.

Ha en bra dag, plus hundra till, både dagar och kramar

Li-Lo

Ett stort tack till det hopp du förmedlar! 100 dagar... du är verkligen målmedveten och ihärdig.

Li-Lo
Alkoholhjälpen

Sundare

Imponeras! Och tack - du inspirerar.
Vad är din främsta vinst just nu med nykterheten? Och vad var främsta anledningen till att du ville sluta dricka? Vill du dela det med mig/oss?

Gunda

Imponerande, stort grattis till dig.
Frågan som Skamsen skrev är jag också nyfiken på.
Jag har ju redan känt av stora vinster i måendet, men nyfiken på hur det känns efter 100.
kram

Jag kan tänka mig att du, precis som jag, känner en större trygghet och säkerhet i nykterheten nu när du varit fri såpass länge.
Tiden som de första dagarna rör sig i snigelfart när man kämpar med ångest och abstinens, rullar på snabbare när man varit nykter länge. Det blir en normal tillvaro att vara nykter och fri.
Det dagliga arbetet med att bevara nykterheten, kan man göra till en självklar rutin. Jag har alltid en stund på morgonen, en ställtid inför dagen. Det fungerar bra.
Positivt att det tillkommit flera nya på forumet, som dessutom verkar göra seriösa och grundliga försök att bli fria från sprit-bojorna.
Forum-andan hjälper många!

Ha en bra dag Jullan. Kramar!

Jag har nog samma anledning som många andra här inne , viljan att sluta dricka. Jag har ju genom åren försökt med alla varianter av kontroll när det gäller a, men alla med lika dåliga resultat. Jag vet idag att mitt beroende är ärftligt, sitter i generna och har dessutom fått hjälp av för mkt drickande. Den stora förändringen kom nog i våras/somras när jag på riktigt fattade att alkohol inte är för mig. När jag och mina anhöriga såg vart det barkade hän. När mina pinsamma beteenden på fyllan höll på att äta upp mig, och till sisi men inte minst... när jag fattade att jag var absolut maktlös inför a. Jag insåg oxå att jag behövde hjälp, och tog den, vilket jag inte gjort förut. Det känns som att hela vägen hit har varit ett stort uppvaknande och att för min del har jag behövt alla bakslag och eländigheter för att inse att jag har sjukdomen alkoholism. Och att jag inte vill dricka , jag vill bli fri från dessa kedjor som minimerar och förstör mig. Orken som tryter, intresset som bara inkluderar alkohol. Avståndstagandet från livet och anhöriga. Det får sådana öerhörda konsekvenser att dricka, så det är helt enkelt inte värt det. Nu har jag ju inte varit nykter allt för länge, men faktum är att relationerna , tröttheten, ointresset för andra, lättnaden och glädjen redan börjar ta form igen i mitt liv som nykter. Det går sakta, lite grann kommer livet tillbaka och jag känner en nyfikenhet på livet igen. Kroppen o knoppen återhämtar sig, och därmed inte sagt att allt är bra. Jag måste nu möta mig själv och se o lära känna mig själv, vilket kan vara nog så smärtsamt. Idag lovar jag inte ett nyktert liv, utan bara 24 h itaget. Det är lagom för mig. En dag i taget. Och viljan finns där att vara nykter , så jag kör bara på helt enkelt. Och det fungerar hittills. Kramizar

Karin01

Så härligt att läsa om hur bra det går för dig och inom vilka områden du upplever att saker börjar falla på plats.
Stor kram till dig.

Frihet

att ha så många dagar av nykterhet!!! Grattis. Din beskrivning av vad som försvunnit (tröttheten, ointresset), att glädjen och lättnaden återkommit får mig att längta dit.
Kram

din fina betraktelse Jullan! Precis så känner jag, även om jag bara har drygt 3 veckor av nykterhet. Men jag har tagit bra hjälp, och njuter av att slippa hälla i mig det katastrofala giftet. Kramiz

Gunda

För att jag får läsa dina rader, jag känner att dit vill jag också komma, jag vill leva nykter, jag vill känna att jag är tillbaka i mig själv igen.
Att läsa vad som är viktigt för dig, känner är jätte viktigt för mig också. Jag vill vara närvarande då mina nära och kära finns runt mig, inte vara
styrd av att få glaset påfyllt, kunna vara med i diskussioner och sen komma ihåg vad jag sa.
Jag vill vara närvarande i mig själv också, känna både sorg och glädje på riktigt.
Tack Jullan för att du lät mig/oss få ta del av dina tankar.

110 dgr nykter idag. Idag är definitivt inte a i fokus eller ens i tankarna. Jag ska bli mormor och det är första barnbarnet och det är så spännande. Bereder mig på en relativt sömnlös natt ,då värkarna satt igång för henne. Ha en absolut bästa kväll nu alla rara.

Gunda

med en liten som kommer och tar all uppmärksamhet, det är bara så härligt.
Jag gläds med dig och hoppas ni får ett helt underbart möte med den nya.
Kram

Vad härligt för dig, att bli mormor. Det är också en orsak till att fortsätta sitt a-fria liv. Hur kul skulle det vara om mormor va full så ofta att hon inte får träffa barnbarnet. Jag pratar med en släkting emellanåt och dom har det problemet. Släktingen har varit barn-vakt berusad. Så skönt för dig med 110 fria dagar :) Grattis...

Stort grattis till
110 dagar

Att få en liten bäbis....
Vad kan vara en bättre anledning att inte dricka?
Det är en liten (gigantisk) godispåse i livet.

Varm kram och stort lycka till!

Pantani piraten

Mig kommer du aldrig ikapp?
Jag kommer ligga två dagar före dig så länge jag lever, så se till och håll avståndet??

Sötnötter är ni, jag blir så glad av era kommentarer :-))) nä pantani piraten, jag kommer inte ikapp, men inte heller längre ifrån?. Hoppas jag från båda håll. Nåväl, en välväxt gosse på 3560 g, han tittade ut först imorse. Bedårande , min dotterson. Så nu är jag nykter mormor. Kram