Har varit medlem här sen x antal år tillbaka, men har inte varit aktiv. Har gått på AA och lyckats ett tag med nykterheten. Vet inte varför jag började längta efter A så mycket igen, så att jag tog flera återfall, som blivit till nästan en enda lång. Har sådan ångest och irritabilitet emellanåt, men blir snäll som ett lamm efter ett par glas.

Kanske är det livet som spökar då. Jag har nog aldrig lärt mig att leva. Min man har hotat att lämna mig - varsågod tänkte jag. Till slut tänkte jag att han kan få ta barnen också. Jag är nog en dålig förälder. Han är frustrerad och säger att jag inte kan förstå hur det känns att ha målat in sig i ett hörn som man inte kommer ut från. Nej, det vet jag inte. Han vet inte heller hur mycket jag kämpar... Jag dricker 1-2 flaskor vin när jag dricker. Jag sticker inte iväg och hittar på saker. Jag får en fylledialekt och känner mig snurrig. Försöker tassa runt, så att det inte märks att jag druckit. Men, doften av A är svårare att gömma. Jag VILL sluta. På riktigt. Jag vill inte bli en mamma som barnen helst vill glömma. Än så länge är de för små för att förstå.

Mannen min vill att jag åker iväg på behandling, men är osäker på att det kan ge mig det jag söker...

Lycka till och fortsätt kämpa därute!

Malta

Jag undrar när den dagen kommer när jag förändras. När det blir lätt att vara, utan någon tanke på alkohol eller kamp med mat. När blir jag vuxen nog att orka betala mina räkningar utan att gömma dem på olika ställen. Hur blir jag den jag vill vara, så att jag kan vara en schysst mamma, även i framtiden? Hur gör ni?

Startanew

Är att inte försöka tänka på att du ska bli av med tanken på alkohol. Det tror iaf jag inte att man blir. Även om det skulle gå så går det inte genom att tänka att du inte vill tänka.
Det där med räkningarna kommer lösa sig. Ett tråkigt annat tips men ack så viktigt. En dag i taget. En dag i taget klarar vi det. Att vara nykter bara idag och avvakta till imorgon med ett nytt beslut

Malta

En dag i taget, minut för minut. Det är den svåraste biten. Är så otålig, men övar.

Malta

Har jag druckit 1 flaska vitt i fredags under 6 timmar och 2 glas tidigare idag. Det är svårt att sluta helt. Min omgivning tror att jag slutat sen 5 år tillbaka i tiden. Hade ett rejält återfall ett tag sen och då kände jag till slut att jag var så trött på det hela. Svårt att hantera ångesten. Min förhoppning är att sluta helt. Jag tycker inte ens att det är gott längre... Köper inte hem dricka utan har druckit på krogen när jag druckit.

Hej Malta
Jag känner med dig och jag har många gånger tagit återfall. När jag läser allt du skrivit här tror och hoppas jag att du är beredd att göra ett rejält försök till nykterhet. Då behöver du hjälp. Jag och andra finns här på forumet men där finns andra möjligheter också. Kanske har du en depression? Kontakta gärna läkare om detta. Alkoholrådgivningar finns, beroendekliniker, AA, Länkarna, IOGT-NTO mm. Sök det som passar dig men gör inte om det misstag som jag gjort alltför många gånger nämligen att kämpa ensam.
Alkoholens kraft är så stor att man behöver stöd och hjälp. Men som du själv vet kan man bryta med den. Och med klart huvud börja ta sig an andra problem. Men det viktigaste först! Och det vet både du och jag vad det är!
vänligen
Ikaros

Malta

Jag försöker ta mig till mötena (AA) och de har hjälpt mig mycket. Nu behöver jag hitta något ytterligare som skjutsar på mig framåt med hjälp av mig själv förstås. Håller på att sluta med mina piller nu, sen långt tillbaka. Har de inte hjälpt under 15 år, så måste jag prova annat. Tack fina du för svaret som är så klokt och innehållsrikt ☺