Då var jag här igen.......
Idag har jag återigen bestämt mej för att göra en livsstilsförändring, känner att det är dags att ta mej ur detta dåliga beteende som jag har. Känns som om jag går i samma spår år efter år. Min alkoholkonsumtion har varit upp och ner, ibland mer och ibland mindre. Problemet är att den börjat att inta veckodagar som hela helger. Alla helger är lika börjar på fredag med avslappningsvin och avslutas med några glas till söndagsfilmen:( På veckorna så kan det bli så att man vill slappna av och njuta till vinet på kvällarna. Det konstiga är att jag blir nedstämd av det och mår ju så himla mycket bättre när jag avstår. Jag tror jag faktiskt lider lite av depression över mitt liv. Har liksom hamnat lite i tristess. Barnen börjar att växa upp och då får man väldigt mycket mer tid. Som andra här så sköter man sitt arbete och har ett fungerande hem, men under ytan så ser det inte riktigt ut så. Min sambo konsumerar rätt bra han med och är en viktig del hos honom. Mitt mål är att klara 100 dagar utan alkohol och att jag skall ta hand om mej själv lite mer, kanske gå ner några kilon. (Detta kommer ju säkerligen ske när jag avstår från alkoholen)
Är det någon som vill hänga med på resan? Säkerligen så är vi många som läser detta forum men aldrig göra några inlägg, som vi hänga på:)
Jag är en tjej på 40+ som har tre barn och bor i en småstad. Arbetar 100% och älskar mitt jobb. Träning har varit en viktig del av mitt liv men har blivit åtsidosatt pgr av alkoholen.
Vill ni hänga med på dag 1 av 100?

Alina

God morgon!
Dessa mornar när jag vaknar utan ångest är jag så himla stark och glad. Konstigt att man inte vill ha denna känsla varje dag? Men det händer något under eftermiddagen när man börjar bli trött i huvudet, man vill slappna av! Undrar varför jag inte kan känna det med något annat än vin, egentligen så tycker jag inte det är så gott utan det är känslan som skall infinna sig.Knepigt hur starkt det kan vara!
Ibland undrar jag hur det kunde gå så här långt, att alkoholen skulle ta så mycket av mitt liv. Men jag är nog en tänkare och gillar väl att gå in i ruset och tänka. Det är som om jag har svårt att släppa en del av det förflutna. Men många gånger så har det hänt saker i det förflutna som jag får ångest över och ofta har det då varit alkohol med i bilden. Många grejer som jag velat gjort annorlunda. Jag tror ju som sagt att jag har en liten depression som ligger och gnager lite. När man bor i en småstad så är det inte alltid lätt att söka efter hjälp, alla känner mer eller mindre varandra.
Jag ser fram emot att vakna på samma sak imorgon!
Jag vill! Jag kan! Jag ska!

Alina

Imorse när jag vaknade så trodde jag att jag druckit igår och att ångesten skulle komma krypande, men jag kom på att jag inte gjort det.Skön känsla! Idag är det en sådan dag som är lurig, känne mej nere i omgångar, försöker lyssna på uppiggande musik. Ikväll tänkte jag börja med löpningen igen, den brukar göra mej gott att springa och låta tankar skingra. Vad jag vet så känner jag inga känslor med att vilja dricka, det är mest kvällarna som den lilla djävulen försöker med att släppa tankar i huvudet. Igår kom en liten tanke som -Kanske kan ta mej lite glögg, det är ju ändå advent. Men jag slog snart ifrån mej tanken för det första så gillar jag inte glögg så mycket, är alldeles för söt och sedan så vet jag att det slutar inte där när jag en gång börjat:(
Idag som sagt skall jag försöka att hålla mej så sysselsatt som möjligt, men inte för duktig för då brukar djävulen dyka upp och sätta tankar i huvudet att när jag varit så duktig och när jag är klar så får jag sätta mej och "slappna" av. Men inte ikväll! Dag 2 är nu avklarad och det skall bli dag 3 också. Det är inte klokt att man tillåtit att bli på detta sett! Hur kan låtit det att gå så långt. Det känns ibland som en sorg i hjärtat när man får inse att man inte kan dricka längre som innan, innan det tog överstyr! Jag kände på samma sett när jag slutade röka och det har ju gått över, så man har ju hoppet! Nu är det dags för peppande musik och jobb och se vad dagen bjuder på! Det lät ju bra! Jag skall iallefall hålla huvudet över ytan och imorgon återigen vakna till en pigg dag men känningar utav lite muskelvärk:)
Jag vill! Jag kan! Jag ska!
This is my life........Kim Larsen
Just idag är jag stark........Kenta

Anissa

Hur har det gatt Alina?
Jag är ny här och har precis som du bestämt mig för att jag behöver en förändring i mitt liv! Sa tänkte hänga pa dina 100 dagar....