Jag är en tjej som lever i samboförhållande. Jag har problem med alkohol och har väl i stort sett alltid haft. Problemet är att jag tar varje chans jag får att dricka, särskilt på helger, och att jag inte kan hantera intaget. Jag älskar att vara påverkad av alkohol men jag vill inte ha det såhär längre. )-; Jag vill sluta, jag måste sluta. Igår köpte jag hem dricka för att fira en avslutad kurs- slutade med att jag druckit upp allt innan min sambo kom hem och blev full. Ibland kan jag "hantera" i perioder, tex dricka en gång i månaden i lagom mängd, men i perioder smygsuper jag hemma och kam vara bakis på jobbet en vanlig veckodag. Har testat antabus, men hjälper inte på lång sikt. Hur ska jag göra? Varför är det så svårt att acceptera ett liv utan alkohol? Jag har försökt lära mig att dricka låååångsamt och med måtta men det går inte. Suget är värst efter första glaset, och då blir det mer och mer... mår inte bra av att ha det såhär. Vill inte söka hjälp så att det står nån stans att jag har problem, då jag arbetar inom sjukvården....

Hej
Du uppvisar tydliga tecken på alkoholberoende eller alkoholism. Av vad du skriver är jag säker på det. Jag har lång och varierande erfarenhet som alkoholist.
Du undrar vad du kan göra. Alkoholism är en sjukdom och en sjukdom skall man behandla. Men hur?
Du kan prova AA eller Länkarna och var aktiv på det här forumet. Men jag tycker nog att du skall göra mer. Försök få en läkarkontakt gärna på en beroendeklinik. Patientsekretessen kan du nog lita på. Jag skulle också i ditt ställe överväga att kontakta en kommunal beroendemottagning.

Varför det är svårt att acceptera ett liv utan alkohol för oss alkoholister är en fråga jag brottats med under mer än 40 år. Jag har stundtals lyckats bli befriad. Den längsta nyktra tiden varade i 11 år. Men jag känner många personer som varit beroende och lyckats få en bra och varaktig nykterhet. Det finns alltså hopp. Men jag är övertygad om en sak när det gäller att försöka bli nykter och det är att man alltid tar det viktigaste först. Det vill säga kampen mot sjukdomen.
Eftersom du är ung har du också goda möjligheter att få ett bra nyktert liv.
vänligen
Ikaros