Nu gör jag ett nytt försök i en ny tråd. Att vara nykter i 21 dagar var målet jag satte upp i juni. Det visade sig för svårt. Jag kom nog upp i två veckor innan jag började smådricka igen. Mitt älskade rödvin. Jag var inte redo att skiljas. Dricker mindre men mycket ofta. Ärligt talat dricker jag 5 av 7 kvällar i veckan och jag börjar känna den där lilla molande känslan i levern igen, min tinnitus har ökat något, min kropp är lite svullen och jag svettas om nätterna. I fredags drack jag medvetet en hel flaska vin med start redan klockan 16 på eftermiddagen och blev lagom packad till 20 då jag däckade snyggt i säng. Drack lite mindre på lördagen fullt medveten om vart jag är på väg...Igår söndag tackade jag nej till glögg och idag känner jag mig besluten om en vardag utan vin. Så jag sätter upp ett första mål; vara nykter ikväll och vakna imorgon tisdag utan bakfylla.

M66

Bra att du avstod igår. På söndagen brukar jag må skitdåligt och knyter näven i fickan. På onsdagen, eller ibland redan på tisdagen, svänger jag förbi systemet och handlar lite vin. Inga stora mängder, men dosen ökar mot slutet av veckan för att bli grotesk på lördagen.

Du har kommit till insikt om att det är något som inte stämmer. Gott så långt.

Alla på forumet skriver att man ska försöka ta en dag i taget. Min utmaning denna vecka är att inte slinka in på systemet i mitten av veckan.
Ska vi försöka?

Nyttan

Irritationen kom efter lunch och på väg hem tanken på en halv flaska vin. Känner abstinensen när jag inte förnekar den. Tinnitus (liknande i alla fall), trötthet och uppgivenhet. Jag klarar det. Fy, så dåligt jag mår när jag inte får mitt lilla vin. Fattar att jag är alkoholist. Avstår idag också och hoppas på en bättre tisdag. Ett glas magnesium och en hälsosmoothie, en kopp te och ett varmt bad. Det finns inget vin i huset - jag antar din utmaning M66 - inte slinka in på systemet varken tisdag eller onsdag. Gott nog om jag når det målet.

M66

Jag har heller inget hemma. Jag har min dotter här i veckan och det finns inget skämmigare än när hon går in på sitt rum och stänger dörren om sig när hon märker att jag tagit några glas. Det ska inte hända den här veckan! Jag har redan planerat in ti- och onsdag kväll och har bestämt mig för att inte handla något. Jag mår faktiskt fortfarande dåligt efter helgens drickande. Jag ska verkligen försöka klara resten av veckan. Det kan du säkert också klara! Vi tar en dag i sänder. Jag vill inget hellre än att någon gång få vakna utvilad en lördag och känna mig pigg och sugen på frukost. Det är väl sådana små delmål man måste sikta på. Och inte köpa hem något såklart... Fast en dag i taget. Det säger ju alla. Och den där cykelturen hem från jobbet. Då gäller det att ta sikte på lägenheten och inte ta någon omväg... Då är det frågan om en kritisk timme.

Anissa

Känner igen mig i ert skrivande..... Har det sista aret druckit mer eller mindre varje dag. I snitt 5 av 7 dagar. Börjar ofta pa fredag kvällen med vin till maten. Likadant pa lördagen. I söndags var vi pa adventsglögg (jag drack 3 koppar med starkglögg) - när vi kom hem sa öppnade jag en flaska vitt vin för att använda till matlagningen- jag var ensam hemma och flaskan försvann pa kvällen trots att den bara skulle vara till matlagning och ett glas vitt till maten!
Jag inser att det oftast blir en flaska vin om dagen. Men nu har jag inte druckit en droppe sedan i söndags. Svettas pa nätterna och har angest pa dagarna.
Men nu far det bli slut pa detta

Ungismåland

Jag var full igår, tisdags, bråkade med sambon, vaknade bakis idag men ska sätta upp delmål med! En dag i taget. Mitt drickande är sporadiskt... helgerna är värst, hur helgen är lägger grund för hela måendet hela veckan. Har märkt att om jag inte är bakis på söndagen så blir det rätt bra, då vill jag inte dricka mer på söndagen och klarar mig hyfsat bra under veckan. Eller tvärt om- full en tisdag. Är bara 23 och är livrädd att om jag inte bryter mönstret nu så kommer jag att fastna i det djupare. delmål 1 för mig: nykter till fredag.

Morriss

Hej!
Precis så har jag haft det under flera år nu och det är ett helvete, nu har jag inte druckit sedan i söndags då jag också var på adventsglögg och senare när jag kom hem fortsatte att dricka. Vi klarar detta, kram

Ängslig

Jag har skrivit ner alla nackdelar med att dricka alkohol, både fysiska, psykiska och ekonomiska.
Sedan har jag skrivit ner korta och långsiktiga mål, inte för hårda mål, då är dom svår att klara.
För sedan anteckningar om hur duktig jag är och intalar mig själv att detta klarar jag av.
När de är som tuffast så gå jag tillbaka och läser mina anteckningar om nackdelarna och sedan ger jag mig själv en guldstjärna i kanten när jag klarat dagens mål.
Följer varje dag upp hur mycket pengar jag sparat på att inte dricka:-)