Idag har jag varit nykter i 1 vecka, hejja mig!
Det händer iofs ganska regelbundet utan att jag tänker på det men nu gör jag ju verkligen det.
Jag tillåter mig att känna sug, stanna i känslan och känna hur det känns i kropp och själ.
Jag låter det passera och känner hur det känns.

Har kunnat möta och hantera andra svårigheter på ett mycket bättre sätt nu när beslutet är taget att inte döva med alkohol.

Promenerat mycket i vardagen, tagit mig ut och inte hittat på ursäkter, gått minst 2 mil om dagen och yogat morgon och kväll.
Har varit här inne och läst mycket, loggat varje dag.

Jag vet vem jag är och vad jag vill, jag vet hur jag vill leva.
Har gjort en spec. och tittar på den ofta och vet att alkohol inte är förenligt med den jag vill vara, jag älskar alkoholens effekter alldeles för mycket för det.

Mår bra och vill fortsätta att göra det.

Tänkte inte tillåta mig att sänkas av de som säger att jag siktar för högt när jag säger att jag skall leva helt fritt ifrån alkohol, vi är alla olika.

Gredos

Hur bra som helst! Det är verkligen skillnad på att vara nykter en hel vecka där det har varit ett aktivt val varenda dag att vara det, än de där veckorna man varit nykter bara för man varit det för det går så långt. Att det är att sikta "för högt" att vara helnykter och inte ta nåt glas då och då förstår jag inte, man behöver ju inte ens ha en alkoholproblematik för att det ska vara bra att vara absolutist. Det tror jag de flesta egentligen skulle må bättre av. Som du själv sa, heja dig!

Du är på rätt väg!! Jag blir inspirerad att haka på...

Låter underbart att bara vara sådär i nuet - så mår jag också bra av att vara men bortprioriterat det för annat hela tiden och allt spinner vidare och mitt huvud är kaos...

Kram och fortsätt skriva - jag kommer att läsa, heja och förhoppningsvis ta rygg på dig och er andra!!

Kram och ha en skön kvälll

Hej Namaste
Gratulerar till ett klokt beslut och jag är imponerad av din insikt. Önskar att jag själv hade blivit nykter innan helvetet brakade löst på allvar för mig.

Obegripligt att någon kan anse att helnykterhet är att sikta för högt. Det är ju det naturliga tillståndet!!! Att dricka alkohol även i kontrollerad form är att droga sig, dvs förgifta sig. Det framhålls alltför litet.
En annan sak är att vi av praktiska och kulturella skäl måste acceptera denna drog eftersom den är så invävd i vår kultur. Vi kan inte heller ersätta den med en annan mildare drog ( en nobelfest där alkoholen är ersatt med marijuna är svår att föreställa sig).

Jag är inte en rigid absolutist men jag blir förargad av att någon tydligen försökt påverka dig i fel riktning genom att hävda att du siktar för högt!
Du är i stället beundransvärd. Ditt beslut är att välja livet.

vänligen
Ikaros

Sikta så högt du kan.
Vad är det för dumheter att säga så?

Jag siktar på att vara nykter för resten
av mitt liv. Knappast för högt om man
riskerar att dö eller få kramp nästa gång
man dricker...

Exakt Ikaros. Vi väljer att leva våra liv. Att leva

Stort grattis till din vecka.

Kramar

MM

Namaste

Det finns ju medicinsk hjälp att få när ångesten blir för svår.
Jag använder oxascand i halv liten dos ibland på kvällen när det är för jobbigt, inte "bara" alkoholjobbigheter då...
Ser det som ett utmärkt och tillfälligt hjälpmedel på vägen.
Kramar och goda tankar ❤

Stina63

Har testat yoga och det funkar bra för mig. Lite dålig disciplin bara svårt att få till det hemma. Men yoga står för så mycket bra. Så heja dig som yogat morgon o kväll. Namaste!