Jag dricker helst minst varannan dag, jag dricker helst mellan 8-15 starköl , jag mår skit över detta såklart, jag har slutat massor av gånger, men varit nykter som längst i 14 dagar nån enstaka gång.
Jag har sumpat 2 heltidsjobb pga. Detta. Inte mitt nuvarande som jag fortfarande har, men med en skarp varning från chefen då jag försov mig en hel dag. Hade jag inte varit duktig på jobbet de flesta andra dagar och chefen gillat mig så hade jag fått gå direkt tror jag.

Jag är diagnostiserad med hälsoångest/panikångest/generaliserat ångest syndrom.
Äter inga piller för det, och kommer aldrig göra det. Kortare nyktra perioder tränar jag väldigt mycket, sprang göteborgsvarvet bland annat i år. Fungerar bättre än medicinering, men bästa medicinen för stunden är alkohol.

Jag känner att jag som en annan här på forumet skrev " glider in i en lyckobubbla" när jag dricker, och vet jag att jag ska dricka samma kväll då är jag alltid lycklig.

Kan aldrig säga stopp, även om jag vet att jag ska jobba 8 nästa morgon, dricker ofta själv, hellre själv än med andra, kollar musikklipp live från youtube och drömmer mig bort. Jag fyllechattar på facebook och skäms dagen efter för vad jag skrev.
Det pirrar i magen bara jag tänker på alkohol,
Har gått på kbt för min ångest, kollat upp mina värden och hjärta/ kärl som är superbra, än sålänge.

Jag har druckit oerhört mycket nu på min semester, och under drickperioderna funkar allt galant, lycklig inspirerad, ambitiös med livet,

men nu sitter jag här, andra dagen nykter, och allt känns så jävla tråkigt, grått, trist, inget e kul, livet är värdelöst på alla sätt. De få gånger jag varit nykter i ett par veckor har allt blivit SÄMRE OCH SÄMRE för varje dag som går. Magen ballar ur, sura uppstötningar magkatarr osv. Livet som nykter gör mig tråkig, det gör mig trött, det gör mig stressad, det gör mig värdelös och allt bara eskalerar så mycket att jag dricker igen.

Min hälsoångest gör att jag är helt säker på att jag är dödssjuk, trots att doktorer säger tvärtom, och då tycker jag att jag är värd en fylla, jag är värd att få må bra, om än, bara för några timmar liksom.

Jag är musiker och sångare, jag har många vänner, som jag nu börjat dra mig undan från, jag ser bra ut, har bra ekonomi, bor centralt i en större stad.

Jag känner att livet är omöjligt att leva, utan alkohol. Känner någon igen sig?

Med vänlig hälsning,. Jocke

Jockew84

Idag är jag arg irriterad och rastlös. Känner mig depp-arg, som jag brukar kalla det, eller "kjell bergqvist" arg som min bättre hälft kallar det.,
Kommer ihåg en gång när jag kände likadant, också efter några dagar utan öl, då jag var på väg till min pappa som då hade hus i ett naturreservat, där det var vanligt att folk promenade. De som bodde där hade dispens att köra bil upp till sina fastigheter, uppför en slingrig skogsväg.
Nåja, denna gång i alla fall, var det en naturnisse, man i 60 års åldern, retro träningsoverall, magväska, ful mössa och en morakniv fasttejpad på benet som ställde sig mitt i vägen och höll upp handen mot mig. Många andra gånger jag kört upp dit har jag fått arga blickar och så där men aldrig som detta." Du får inte köra i naturreservatet fattar duväl!? Sa herren med barsk stämma " jag blev så jävla arg, gick ur bilen och skrek mannen rakt i ansiktet, "LÄÄS SKYLTEN!!!" Där det står något i stil med: gäller ej boende eller nåt.

Så arg är jag idag, och sugen på öl, till och med nu på morgonen skulle jag kunna dricka några öl.
Det är detta jag menar med att det för mig blir värre och värre ju längre tid jag är nykter. Imorgon kommer jag vara ännu argare. Och på måndag ska jag börja jobba igen, då kommer jag vara fly förbannad på allt och alla.

Jag kan simma bra, men inte så fort så att jag hade kört öloppet. Kul ide dock!
Malmö halvmaraton i okt ska jag dock springa. Kanske midnattsloppet också, men då i gbg.

Är det en sån george clooney reklamfilms maskin? Med kapslar? Eller maler den bönorna?

Det där känner jag igen, irritationsproblemen när man går omkring och kokar, utan att veta varför.
Jag kan fullständigt explodera för ingenting, en skitsak kan göra att jag gnäller och skäller på allt och alla.
Har lärt mig känna igen mina signaler, det är när-det-går-som-jag-inte-vill-känslor, eller när jag gör en sak och vill göra något annat.
Du vet när man håller på och river något fullständigt i molekyler och hjärnan är djupt koncentrerad på högsta nivå, t.ex gräsklipparen har packat ihop och du funderar på hur förgasaren är tänkt att fungera, då....tjatar frugan om att det är dags att sparka igång grillen!
Någonting som inte passar in i situationen därför att sönderplockningen tog för lång tid, och du vet att om du lämnar grejor nu så kommer du aldrig få ihop dem igen, så antingen rafsar du ihop grejorna igen utan att ha hittat felet, eller så ställer du dig med oljiga händer och börja grilla käket för att sedan mätt och jäklig med tappad sug försöka fortsätta där du befann dig senast, vilket heller inte brukar vara en bra lösning....
Då blir jag Kjelle Bergkvist-tjurig jag med, som en gammal tjurig gubbe.

Din irritation just nu kan bero på att du försöker hitta på nya saker att tänka på istället för alkoholen, men hjärnan försöker att straffa dig tillbaka till sitt beroende, ja sitt beroende.
Det är väl knappast några andra organ i kroppen som längtar efter alkoholen, som magen t.ex?

Försök att lida igenom värsta maran med hjärnans krämpor, det kommer att löna sig i slutänden.
Torskar du nu tillbaka till A så får du ju börja om från början igen, och du vet ju inte om du nu är halvvägs, en tredjedel eller kanske en trefjärdedelar igenom ditt lidande.

När du blir skitarg och inte kan hantera situationen, sätt dig ner och gör ingenting, titta på naturen runt omkring dig och låt dig inspireras av myrornas slit på marken, en fladdrande fjärils letande efter nektar, eller en svalas flykt uppe i himlen efter insekter, de bryr sig inte om dina irritationsobjekt, så varför ska du göra det då?
Det har funkat för mig, därför har naturen betytt mycket mer för mig i den nyktrad delen av livet.
Jag har lärt mig att lyssna på min kropp, och försökt tyda dess språk och vad det egentligen betyder, och framförallt vad som behövs för att dämpa eller flytta fokus över till något annat.

Allt gick tidigare att lösa men en kall öl, om den nu inte finns längre, vad finns då?
Det är det som du behöver leta upp just nu, en mental ersättare till ölen, ett substitut, en tankeförflyttare.

Lycka till!

Berra

Jockew84

jo det är ju så, hitta ersättningssaker till hjärnan att pyssla med istället. jag spelar mycket musik, sjunger och skriver låtar, så att plocka upp gitarren är ett perfekt sådant moment, lika så promenader löpturer osv. gärna ute i naturen. att på något sätt gå back to basics, det grundläggande sköna i naturen. för vi är ju djur/varelser, också.

ja att dricka igen känns fruktansvärt onödigt, men den där kokande känslan är hemsk, känns som att man är en galen vetenskapsman som misslyckas med allt fast fortfarande försöker med samma omöjliga experiment. mina ögon är uppspända och jag känner för att gå lös med ett baseballträ i en porslinsbutik.

jag ty ker det känns som att allt är så jäkla på riktigt hela tiden nu, verkligheten kommer ikapp, men samtidigt känns allt luddigt, lite vilsen känsla i kroppen, hmm...
ikväll kommer svågern med frun hem hit och det kommer bjudas på öl och vin i mängder, som det brukar göras med dem. vad ska jag säga, nej såklart, men förklaringen? varför man inte längre är en "livsnjutare" vargör man har böivit en teåkmåns. eller sitter oron bara i mitt huvud?

ben

Godmorgon alla

Sovit lite knasig, Tyvärr somnat 09.00 och vaknar nu. Gör som jag sluta sov så orkar du inte vara arg. Ut och kör dina 6 km till du kräks, brukar funka med fys. B

lev lite knasigt i går då min son och hans tjej kom hem hit för det var en brand i deras hus, en dog och en skadades. stora & små problem finns det, flygkrascher, bränder och kaffemaskiner.

Kaffemaskinen mal bönor, självrengörande och m löstagbar mjölbehållare som man tar fram från kylen när den skall användas. Supergott kaffe blir det.

I kväll ska jag bjuda mina två grabbar och den enas tjej på någon ok restaurang, Vet redan vad jag ska äta och dricka:

Fördrink
Sea breeze virgin

Förrätt 2-4 ostron
Ginger beer

Varmrätt fisksoppa
Ginger beer

Virgin mary

Nu blir det frukost, hörs senare

Du skriver att du dricker för att slippa tänka på att du lever, det låter som du mår väldigt dåligt just nu. Va bra att du hittade hit och valde att ta steget att berätta hur du mår.
Har du någon annan typ av kontakt också eller funderat på att ta det?
Utifrån det du beskriver låter det som forumet här kan vara ett bra stöd för alkoholen och samtidigt också kontakta någon inom vården om dina tankar om att inte vilja leva.
Du ska inte behöva må så och det finns hjälp att få även om det kanske inte känns så just nu.

Under vår faktaflik under akut stöd har vi kontaktuppgifter:
Vill du prata med någon direkt kan du ringa 112 och be att få prata med jourhavande präst alla dagar mellan kl. 21:00-06:00.
Kl. 13-22 kan du ringa Nationella hjälplinjen 020-22 00 60, de har öppet alla dagar. /www.1177.se/hjalplinjen/
Ett annat alternativ är att maila eller chatta med självmordslinjen. Du hittar dem på mind.se/var-hjalp/sjalvmordsupplysningen/

Varma hälsningar
Rosette/Alkoholhjälpen