God kväll, Fredrik heter jag och är 26 år gammal, För hundrade gången så har jag bestämt mig för att aldrig mer dricka för det håller på att förrastöra mitt liv. Egentligen så ska jag i huvudtaget inte dricka någon form av alkohol på grund av att jag smällde med min brors bil ass packad in i ett träd på min 18 års dag och vaknade upp på karolinska en vecka senare förlamad av att jag hade fått en del hjärnblödningar. Jag kan idag gå och fungera som en normal person men när jag dricker alkohol så går allt åt helvete. Har i stort sätt i 5 års tid försökt hitta en balans i mitt drickande och det kan fungera ett tag men sen är jag tillbaka till den normala. Jag är en person som avskyr alkoholen men jag trillar alltid dit igen. Jag hoppas hela tiden att den här gången ska det fungera men så blir det aldrig och om jag inte slutar dricka helt och för alltid så kommer jag att förlora de jag älskar som i nuvarande är min älskade flickvän. Jag kan tilläga att jag har ADHD eller ADD som de säger för jag kan vara en mästare på att sita still men min hjärna går i hundra, så jag tar oftast till spriten för att sluta tänka för ett tag. Jag skulle behöva tipps och hjälp för att kunna leva ett liv utan alkoholen innan det är för sent. Snälla hjälp!!

Gammel tanten

Här finns många kloka månniskor som klarat att bli FRIA från alkoholen.

Läs runt i trådarna. Du kommer att hitta många råd och tips, jag tycker även att anhörigdelen är av stort intresse.

Lycka till!
Gammel tanten

0procent

Att försöka sluta själv är nog bland det svåraste du kan ge dig på. Har du försökt flera gånger och misslyckats blir det i sej något jobbigt. Man känner sig dålig och usel på flera sätt. Man sviker andra men framför allt sig själv. Gång på gång. Jag tycker att du kanske ska prova antabus. Finns i tablettform eller som man kan operera in. Dricker du i kombination med detta mår du illa och du blir flammig på kroppen.

BElisabeth

Fredrik, du har redan, så ung, fått stora konsekvenser av ditt drickande. Kanske du behöver prata med någon? Få hjälp med att hålla dig nykter. Vi är många här som gillar att dricka. Många av oss har fått konsekvenser av vårt drickande. De flesta av oss kommer aldrig kunna dricka socialt. Än vet jag inte om jag kommer klara det, en dag i taget. För det första måste du ha viljan att bli nykter. Själv ser jag livet som en öken framför mig utan mitt vinglas. Men jag tror att mina barn, som är något äldre än du, kommer jubla! Och mina första stapplande steg har börjat. Se inte ett år framåt. Se en dag i taget. Varje morgon du vaknar utan att ha druckit kvällen innan kommer vara underbar. Ring en beroendeterapeut idag och försök få verktyg.
Stor kram till dig.

Saltcity

Var inte rädd för att söka hjälp utifrån. Och om du inte redan medicinerar för din adhd/add, skulle jag råda dig att göra det.
Hejjar på dig! Kram

Saltcity

Var inte rädd för att söka hjälp utifrån. Och om du inte redan tar medicin för din adhd/add, skulle jag råda dig att göra det. Låter som att du självmedicinerar.
Jag hejjar på dig! Kram