Så sjukt att jag skriver här. Känslan av att jag är en överdrivande galning är påtaglig men jag kommer inte att prata med nån om detta men måste iallafall ventilera mig. Känner mig så töntig som skriver om detta på internet, anonymt.
Jag är en 20 årig tjej som ligger i sängen storbölandes och dricker vin direkt ur flaskan nu. En snygg tjej, som jag alltid får hör men som inte betyder någonting. Det räddar mig inte. Den älskade alkoholen som gör mig lugn. Lugn eller fullkomligt panikslagen. Nästan aldrig hänt att jag druckit själv men nu var jag bara tvungen. Har ingen extrem ångest eller så idag. Bara tom. Så jävla tom och mina tårkanaler går på högvarv trots att jag inte kan säga en anledning till varför. Som vanligt. Älskade alkohol som gör att jag inte längre är så uttråkad. Som gör att jag inte längre skiftar mellan tusen känslor i minuten och ständigt analyserande av vad folk egentligen menar. Älskade alkohol som ger mig en självsäkerhet och trygghet för en stund. Som ger mig glädje och optimism och mod. Men som sen gör att jag inte tar mig ur sängen, fylld av ångest och självhat, eftersom jag skämmer ut mig eller har sex med någon dum. Eller för att jag får för mig att jag har klantat mig trots att det inte stämmer. Tror jag har alkoholproblem, eller så har jag inte det. Dricker så ofta nu och när jag inte dricker så tänker jag på att dricka. Ska till vårdcentralen för att be om utredning för borderline om några dar. Som jag kanske inte har. Jag vet förfan ingenting och det gnager hål i huvudet på mig. Att inte ha koll, inte fatta och vara så konstant rädd för att vara en bluff. Att jag egentligen mår bra, egentligen bara är svag. Men ska det då vara såhär varje dag? Känner mig så överdriven och löjlig. Tar en till klunk. Som att jag överskattar vad livet egentligen handlar om, och inte förstår att alla människor känner som jag, bara att dom handskas med det bättre. Sen rätt vad det är så mår jag bra. Så jävla bra, världen vid mina fötter och valen oändliga. Låt oss fira med alkohol! Låt oss fira med att våga säga och göra vad som helst! Så återgår vi till ångesten alldeles, alldeles snart.

MåBättre

Kära vännen, livet går upp och ner, det är fullt naturligt. Ditt liv verkar gå på full fart och du ger dig själv inte tid för återhämtning, reflektion & lite lugn och ro. Mitt råd till dig är att sluta festa ett tag, hitta igen din identitet, våga säg nej ibland, tillåt dig må dåligt för en stund lr två, du fixar detta om du vill, det är upp till dig.

Välkommen hit, stanna kvar så länge du vill, läs trådar.

Allt gott till dig!

Hej
Det du skriver berör mig starkt och dessutom formulerar du dig mycket väl, Jag känner igen mig i de känslostormar du beskriver och har upplevt dem många gånger. Under hela mitt liv har jag levt med alkoholen som följeslagare och jag tror jag lärt mig en del om alkohol och beroende.

Det jag främst vill säga dig är att du är inne på en mycket farlig väg. Alkohol är en fantastisk medicin eftersom den verkar snabbt och trubbar av. MEN detta fungerar inte i längden. Ganska snart avtar den lugnande verkan och man måste dricka så mycket att man domnar bort för att få effekt. Snart är man i det läget att man måste dricka för att man fått ångest av drickandet. Då är man fångad. Drickandet genererar drickande. Beroendet är ett faktum.

Beroendet växer sig sedan allt starkare ju mer man dricker, Snart kretsar tankarna bara kring alkohol. Andra intressen skjuts i bakgrunden, man ljuger om sitt drickande, missköter studier eller arbete. Mat och sex blir mindre viktigt. Du struntar i ditt utseende, missköter det mesta, får sparken, mister bostaden, mm mm

Du ha en stor möjlighet nu. Läs inläggen här på forumet, gå gärna på ett AA--möte, läs om alkohol, kontakta alkoholrådgivningen och kontrollera om det jag skrivit ovan kan vara sant. Om du tror det kontakta en alkoholpoliklinik.

Kort sagt av vad du skriver befarar jag att du löper en mycket stor risk att utveckla en alkoholism.
Gör något åt det nu. Första steget, som är det svåraste, har du redan tagit genom att skriva här.

Vänligen
Ikaros