Ny här, googlade om hjälp som första steg o läsa på mig lite och hamnade här!
Mitt drickande har gått över styr i mina ögon, blir inte mig själv när jag blir så pass full. Kan oftast inte bara dricka lite när det finns mer dricka runt om och det finns inget stopp. Har tagit beslutet nu att avstå totalt från alkohol! Hoppas det går bra, och om det inte gör så kommer jag söka hjälp, för såhär ska man inte bete sig i min ålder. Ville bara skriva av mig lite även om det är anonymt, har inte sagt till nån annan att jag tycker att jag har problem! Tack för mig, Wish me luck!

Hej Unikum
Gratulerar till Ditt beslut. En stor hjälp till att bibehålla sin nykterhet kan vara att skriva och läsa här på forumet.
Jag känner väl igen mig själv i det du skriver.
vänligen
Ikaros

BElisabeth

Du har tagit samma beslut som jag tog för några dagar sen. Grattis! Självklart har du inte berättat för nån annan, men tror du inte folk har märkt att du har lite problem när du dricker? Oftast är det så.
En dag i taget :)
Kika runt lite, läs. Många har samma bekymmer som du och jag. Några har lyckats ta sig till ett nyktert liv och mår bra. Andra är fortfarande, som du och jag, i sina första stapplande steg.
Kram på dig!
BElisabeth

Unikum

Tack för att ni tog er tid att läsa och svara! Försöker kolla sida så fort mobilen är uppe. Hade känts ännu mer om ingen lyssnar här heller, så TACK! Har ni själva lagt upp nån text man kan läsa?

Kämpa på med nykterheten. Jag har en tråd där jag skrivit en del. "Dipsomania eller Periodsupare " heter den
vämligen Ikatos

BElisabeth

Häng i!. Tydligen lite tomt härinne nu pga mellandagarna :)
Om du tittar på förstasidan på Forum så ser du fyra olika rubriker. Där har vi alla lagt upp en tråd och alla fyller i och peppar en. Surfa runt så begriper du snart hur sidan är uppbyggd. Det tar en stund att förstå.

EN dag i taget Unikum!
Kram på dej!

Unikum

Ja jag får gå igenom lite och kolla runt :) hur länge har du varit nykter om man får fråga? :)

BElisabeth

Bestämde mig 22/12 att det blir en vit jul. På den vägen är det. Nykter vet jag inte men jag försöker visa min dotter att jag kan styra det här. Det innebär 0-alkohol ett tag framöver. När hon pratar med mig ska jag inte ha tagit ett enda glas. Det hör hon direkt. Vi står oerhört nära varann. Och jag vill att det fortsätter så.

levalivet79

Jag är också ny här och beslutade så gott som i morse att nu räcker det. Har haft en kämpig dag men det ger styrka att se att vi är flera.
Lycka till, håller tummarna för dig!

Unikum

Ja jag vet tyvärr hur det är med föräldrar som dricker för mycket, har ej barn själv men när den dagen kommer så vet jag vad jag inte ska göra!

Unikum

Ja dom här första dagarna har varit värst! Speciellt idag när jag följde med flickvännen in på bolaget, köpte inget, kändes äckligt av tanken av att dricka igen! Håller tummarna för dig med!

Hoppet18

Önskar dig all lycka till och ta en dag i taget. Alkoholen är listig, falsk och stark och de första veckorna är fysiskt de jobbigaste. Det är längre fram när man varit nykter ett tag som tankar kan komma att en öl eller ett glas vin kan jag väl ta. Då gäller det att stå emot och hoppas att denna sajten kan hjälpa dig i de stunderna. Håller tummarna för dig och bra att du tar tag i ditt problem. Heja dig!

Unikum

Ja denna sida var mer hjälp än vad jag förväntade mig faktiskt :)! Tack för allt stöd!

BElisabeth

Jag är också förvånad hur mkt stöttning som finns här. Känner jag mig minsta vacklande så går jag in här. Då försvinner mitt sug.
Helt fantastiskt!

Unikum

Ja man blir lite förvånad! Tjejen drack vin till maten idag, har berättat för henne och hon stöttar! Och hon tänkte inte dricka först men jag bad nästan henne göra det haha, för att om jag ska klara det här så måste jag kunna motstå och vara runt det ibland, kände inget sug eller nått, riktigt skönt faktiskt!

Utmärkt tycker jag att du inte faller för att andra dricker. Det förtydligar att du gör det här för din egen skull. För din egen hälsa och välbefinnande. Det gör chanserna bättre än om man avslutar sitt drickande för familjen eller sambon.
Lycka till
Ikaros

Elias

Vi verkar vara i samma sits. Har också hittat hit och har redan fått en del fantastiskt fina hejarop! Tack till er!
A är helt underbart och vill inte säga goodbye, men kanske måste. Känner du också igen dig?