Hej. Jag är en tjej på 22 år och jag dricker för mycket, har en pappa som är nykter alkoholist och en mamma som är tablett missbrukare och ny börjad alkoholist. Jag bor ihop med min sambo, som jag verkligen älskar över allt annat men så fort jag är full vill jag förstöra allt. Inte med meningen men "det spelar ingen roll jag är ju full". I söndags (juldagen) var vi ute och jag har flera timmar utav minnesluckor. Jag hatar detta. Vet inte hur jag ska ta mig ur det. Känner inte alltid sug efter alkohol men tillräckligt ofta för att det ska bli ett problem för mig själv. Jag vill ha hjälp innan jag förstör det finaste jag har..

Utifrån vad du skriver, så är du medveten om att alkoholen ställer till problem för dig.
Men är du beroende av alkohol?
Nej, du behöver inte besvara den frågan här, den var mer retorisk.

För de flesta som har problem med alkohol brukar det vara så att man tyvärr har kommit långt in i beroendet innan man ens misstänker att man är beroende, ännu mindre vill erkänna det för sig själv.
En test du kan göra är att hålla upp ett tag med alkoholen, utan att sätta upp ett slutdatum. Om du klarar att vara utan alkohol utan allt för stora våndor, ja då har du förmodligen inte hunnit utveckla ett beroende. I så fall, eftersom alkoholen ställer till problem, kan du ju lika gärna fortsätta att leva nykter.

Jättebra att du hittat hit till forumet. Ägna lite tid åt att läsa lite i de olika trådarna här, det finns massor av bra tips, råd och idéer i dem.
Att din pappa är nykter alkoholist är bra, om du har bra kontakt med honom kan samtal med honom också vara en bra start för att börja lösa dina problem.

Ett första viktigt steg har du redan tagit, det är bra.