Hej,
jag är ny här och vill lägga av med att dricka. Jag jobbar i restaurangbranschen och har således kontakt med sprit på jobbet. Det dricks mycket.
Jag har gått från att "tagit en öl efter jobbet" till "skåpsupa innan arbetet" via "nu ska jag va nykter i en månad". Så har det sett ut och om jag tittar på mina tidigare mönster så kommer det att fortsätta så.
Problemet är att alkohol är tillgängligt hela tiden. Det står där och vårt jobb är att få gäster att dricka så mycket som möjligt. Det skapar en atomsfär som är väldigt svår att stänga av. Jag är 45 år gammal och TRÖTT på det här och vill lägga av. Jag har inga "problem" pga mitt drickande. Jobb, relationer, levervärden osv är allt bra. Men jag är FÄRDIG med att hålla på med det här jävla krökandet. Det räcker nu. Jag har försökt byta jobb men är för bra och för eftertraktad i det jag gör så det vill jag inte. Men jag vill inte bli som så många andra i restaurangbranschen. Ett skakande vrak
--
Redigerar det här nu.. för jag märkte när jag läste igenom det att jag inte talar sanning.
Jag tänker på alkohol hela tiden. Är asnervös inför NY i morgon. Vet att jag kommer bli redlös. Men jag vill inte.. Har blivit fet och plufsig. Har OK levervärden, ja.. men "Potvinstå" säger min doktor. Och sover uselt. Dricker varannan dag. Har gjort det hela livet. Dricker ofta ensam. Jobbade på en turné för en massa år sedan som musiker och då började "belönings"-krökandet. Bara för att jag stått på en scen så skulle jag belönas med en flaska vin. Det där har fortsätt i baren. Baren är min scen. När jag jobbat en kväll så SKA jag ha en belöning = öl med sidovagn och sen nån dyr whisky. Snittar nog på en 5-7 enheter en vardagskväll. Sommaren ska vi inte prata om. Dricker varje dag. Börjar kl 16 vid lökhackningen och sen drar det på.
Så jävla trött på mig själv. Vill inte vara så här.
Hur gör ni andra i restaurang och nöjessvängen? Hur KLARAR ni det här?
Glad att jag hittade hit.. läst i flera timmar nu. Vad duktiga ni är! <3