På Alkoholhjälpen och Anhörigstödet pågår ett projekt för att utveckla internetbaserat stöd till föräldrar (eller andra nära anhöriga vuxna) som inte själva har alkohol-­ eller narkotikaproblem.

Det övergripande syftet är att fler barn till föräldrar med alkohol- eller narkotikaproblem ska få en bättre situation.

Nu söker vi föräldrar (eller motsvarande) till ett barn som har en annan förälder med alkohol- eller narkotikaproblem. Vi skulle vilja intervjua dig om hur du ser på ditt barns situation, hur du ser på vilket stöd som skulle vara bra i din föräldraroll och hur du ser på det stöd som finns tillgängligt för dig och din familj. Vad fungerar och vad fungerar inte?

Har du möjlighet att ställa upp på en intervju och dela med dig av dina erfarenheter och tankar? Kontakta i sådana fall Magnus på magnus.johansson.1@ki.se eller telefon/sms 072-7249971

Om du undrar något kan du så klart även lämna en kommentar här.

Det finns så mycket kunskap bland anhöriga på detta forum. Om vi ska kunna skapa bra insatser i framtiden så är det viktigt att vi lyssnar på den kompetensen som ni besitter. Jag vill därför påminna om dem intervjustudie som vi just nu genomför och som du kan läsa om här ovanför. Vi har genomfört ett antal intervjuer och tackar de som har deltagit. Vi kommer att ha utrymmer för att intervjua ett antal föräldrar till.

Hör gärna av er!

/magnus

Slumpmässigt A…

Hej!

Jag känner ett starkt behov av stöd vad gäller barnen och ser fram emot att se resultatet av er intervjustudie. Har ni fyllt kvoten!?!

vindstorm

För min egen skull, för mina barn och förhoppningsvis kan det i framtiden även hjälpa andra som liksom jag kämpar med att finna fotfäste och ta ställning, agera och leva livet som en själv vill :) Har mailat dig Magnus.

Anka

Jag var på en sån här intervju strax före jul. Otroligt positivt! Gott kaffe var det också. :-)