Är inte många dagar in i min nykterhet men, är rädd för den sociala biten som kommer komma. Har inte berättat för mina vänner eller flickvän att jag tycker att jag har problem, skulle helst vilja undvika det samtalet med mina vänner iaf, flickvännen berättar jag såklart för! Men nu till den jobbiga biten, mina vänner dricker alltid när vi umgås, vilket man kanske gör i min ålder? (25) och när dom/vi dricker/drack så finns det inget stopp, finns inte bara "en" öl när vi dricker. Hur ska jag ta mig till? Sluta umgås på ett tag eller bita ihop och försöka att inte dricka när jag umgås med dom? Tack på förhand för tips!

BElisabeth

Gå in på FB och sök på "nykter" så finns det några grupper. Kika på dom.
Du säger att du är ensam om ditt problem inom din krets. Är du säker på det? Många sköter sig ordentligt i sociala sällskap, men sen krökar de till rejält när de kommer hem. Man vet sällan vad som görs bakom stängda dörrar. Och det är ofta därför man känner sig lite ensam i sin egen krets, även om vi alla vet att många många (som vi självklart inte känner tror vi) har samma problem som vi.

Men FB är väl inget dumt alternativ?

Unikum

Jo jag vet att min närmaste vän har problem, har sagt det till han men han säger att det är så det funkar i ungdomen ? Men han får skaffa hjälp när han själv inser det, men jag ska tjata på han tills den dagen kommer ?

Unikum

Men om jag går med i en sån grupp på fb så ser ju alla att jag gått med kom jag på? Eller syns det inte att man går med i grupper?

finns hemliga, slutna, grupper på fb för en mängd olika alternativ bla alkoholister/beroenden. Ett tag var vi ett gäng här från alk.hj på fb under sina nick, bla jag (jo, jag finns kvar). Tyvärr är det väl så att aktiviteten dör ut efter ett tag av olika orsaker men väl värt att testa igen.

Sök och du ska finna :-)