Dags att göra första inlägget här. Jag erkände för mig själv och min fru att jag har alkoholproblem. Har druckit i princip 3-4 ggr per vecka och mängden har varit 1 flaska vin och 4 starköl om jag ska upp o jobba, annars kan det dra iväg till 6-7 starköl.

Vaknade Lördag morgon innan 5 på morronen och mådde skit. Hade fått lite sur uppstötning i lungorna också eftersom jag hade svårt att andas, tog en varm dusch för att underlätta andningen. Men när jag var klar hängde jag över toan o spydde hejdlöst. Jag kopplade givetvis inte detta till alkohol utan tänkte att det är maginfluensa eller nåt. Men min fru som inte dricker sa att det berodde på att jag druckit flera dagar i sträck, hon kände igen symptomen sa hon. Vi har en liten dotter som jag skulle tagit hand om eftersom frugan skulle jobba. Det gick givetvis inte.

När jag la mig igen låg jag o skakade i feberfrossa och i efterhand kommer jag ihåg en konstig dröm. Drömde att jag var hos brorsans familj och de skulle natta barnen, jag blev väldigt konfunderad när jag såg loppor hoppa omkring i sängarna och ingen gjorde eller sa nåt om det.

Sov hela Lördagen, vaknade upp inför så mycket bättre och hade tid att smälta alltsammans. Jag insåg att det var alkoholen som gjorde att jag mådde så dåligt och erkände inför min fru att jag ska sluta dricka.

Har aldrig varit våldsam, otrevlig eller onykter när jag tagit hand om min dotter. Brukar klara 3-4 vita dagar sen hittar jag på nån ursäkt att fira. I princip alltid hemma, slutar efter en flaska vin och går på ölen när familjen somnat. Har inte riktigt haft problem med abstinens förut, men nu vet jag. 3 dagar nyktert utan sug på alkohol, har en väldigt morot att sluta helt. Kommer i första hand sikta på en vit månad och sen fortsätta. Det blev långt det här, vet inte om någon orkar läsa.

Orsaken vet jag också, min son dog i cancer för 2.5 år sedan. Efter det blev det för mycket. Familjen har varit räddningen att jag inte druckit oftare, hade nog druckit varje dag utan dem.

Jättebra att erkänna problemet. Annars är det svårt att göra något åt det. En vit månad låter bra. Livet har varit tufft mot er. Kan tänka mig att er sorg är svår att hantera. Bra att du tar tag i livet igen för både din egen skull, men i förlängningen även familjens....

Joced

Tack för ditt svar! Ja det är en skön känsla att kunna vara öppen med sina närmaste. Inatt svettades jag mycket, otroligt hur kroppen reagerar när alkoholen går ur kroppen. Idag känns det bättre, 4:e vita dagen idag. Det är många många år sedan som man varit vit mer än en vecka. Så nu har jag börjat sikta in mig på en skön helg utan alkohol. Ha det så bra!

Svartvit

Vad duktig du är, grymt jobbat!
Och beklagar din sons bortgång, har också förlorat flera nära anhöriga till cancern. Fruktansvärd sjukdom, något vi verkligen borde ha som anledning att låta bli att dricka.
Kram och kämpa på!

Gunda

Starkt av dig att berätta för familjen, önskar att jag skulle våga detsamma.
Här är vi för vår egen skull och samtidigt får vi stöd och stöttar varandra.
Välkommen

Joced

Så har en vecka gått och jag har nu alltså 7 vita dagar, har gått bra hittills. Nu är det bara ca 23 dagar kvar till första vita månaden på lång lång tid. Ha en fortsatt trevlig helg och kämpa på allihop!

Gunda

även jag berättat för min man, det var så befriande, nu vet han.
Han är stöttande och nu går det att gå framåt, tillsammans.
Jag är på dag 7 och det är första helgen på många år som jag varit helt nykter.
En milstolpe igen.
Ha en skön advent.

Joced

Det blir mycket enklare om de närmaste är med och förstår vilka problem man har. Nu har jag två vita veckor och det har inte varit några problem trots att tillfällen uppstått och man blivit tillfrågad om man vill med o ta en öl. Nu håller vi i det här och kör ett tag till!

Gunda

Så glad för din skull Grattis till dina två veckor.
Då kan vi båda två säga att vi har fixat två veckor, det är länge sen jag varit nykter så länge.
Ha en fin dag!

läsa att ni fått en bra start på nykterheten. Det år då man måste fråga sig, i valet över de två tillstånden nykter och bakfull slav under alkoholen, var finns det bästa livet?
ha en bra söndag,
Fenix

Gunda

Det som stoppar mig nu är den känslan att vakna med ångest och bakfylla. Dit vill jag aldrig mer!!
Att få vakna skapligt pigg är 1000 gånger bättre.
Ha en skön söndag.

Att slippa att vakna upp svettig med ett ryck, där första tanken är:
Vad fan gjorde jag igår?

Vaknar fortfarande med ett ryck ibland och tror jag är bakfull.
Drömmer ofta också att jag är asberusad.
Lika lycklig varje gång jag inser att det bara var en dröm, en sekunder snabb hjärnflipp.

Kanske är det min hjärna/undermedvetna som vill påminna mig?

Kramar om alla

Joced

Så har det gått 3 veckor plus någon dag utan alkohol. Jag har inte haft något problem att avstå alkohol, det har fungerat överraskande enkelt. Nåväl, jag håller i ett tag till, har inte bestämt mig hur jag gör sedan. Men, minst en vit månad är första steget iallafall.

Förmodligen fortsätter jag ett tag till, ser inga problem att vara nykter jul och nyår. Tvärtom är det en skön känsla att vakna 1:a Januari utan festande dagen innan och tänka på alla stackars satar som ligger och mår dåligt.

Ha det bra o kämpa på!

Svartvit

Jag håller helt med dig! Det känns ännu bättre att vara pigg och må bra när så många ligger hemma och är bakfulla. Jag kommer också köra på nykter jul och nyår, tycker att julen är till för att äta gott och umgås med nära, inte att festa och supa. Nyår känns inte heller som någonting särskilt att fira, kallt och mörkt. Nej jag ser fram emot en härlig promenad söndag morgon den 1a januari, bättre start på året än så blir det inte, plus att man kan unna sig lite extra gott att äta när man skippar alla kalorier från alkoholen ;)

Joced

Imorgon har jag varit utan alkohol i 4 veckor. Om jag gör en kvalificerad gissning är det mer än 15 år sedan jag hade en vit månad. Även om jag haft kontroll över alkoholen så är det så länge sedan jag var nykter en hel månad. Jag kommer att prova dricka igen, i sociala sammanhang men detta med vit månad är någonting jag kommer anamma och även flera vita månader under ett år.

Jag ska fundera på hur jag ska försöka ändra mitt beteende, inget är hugget i sten ännu förutom att vita månader kommer att ingå. Jag tänker sluta detta året utan alkohol och fortsätta nykter året ut, känns bra att ge kroppen möjlighet att reparera sig.

Joced

Så har det gått drygt 6 veckor utan alkohol. Jag kör på tills jag har 2 månader av bara farten. Kommer inte dricka något förrän det finns en sund anledning. Med det menar jag att jag dricker inte själv utan isåfall i social samvaro med andra. Exempelvis kan det bli att jag tar ett par öl eller vin om jag går ut på restaurang och äter med andra.

Men som det ser ut nu kommer jag fortsätta vara nykter ett tag till, kroppen måste jubla över att slippa alkohol under så lång tid.