Hej hopp!

Vet inte ens varför jag skriver här... men jag har inga direkta alkoholproblem med supande i veckorna eller så. Det är på helgerna jag trillar dit och super. Är väl den vanliga helgalkolisten eller vad man ska kalla det.

Har druckit konstant sen jag var 16. Är 27 idag. Har ett bra jobb och en fin familj. I somras fick jag en vändpunkt och började supa och festa mer. Hela helgerna ligger jag oftast bakis. Blir ofta fredagar och lördagar.

I helgen under nyår (fre 30/12 och lör 31/12) tyckte jag det spåra ur ordentligt. Det blev inget kaos, men jag kom hem runt 01.00 i lördagsnatt och vaknade upp på nyårsafton med en blackout. Senare på lördagskvällen blev det rätt lugnt drickande med familjen. Efter 12-slaget drog jag vidare på fest och söp ordentligt. Var hemma efter 06.00. Har fortfarande ångest utöver detta. Har egentligen haft ångest dom senaste 2.5 åren över mitt beteende med helgdrickandet. Hela min bekantskapskrets super varje fre/lör. Hela tråden kanske känns som ett rubbat nyårslöfte ala jag ska börja gymma som hälften av svenska folket säger. Grejen är att jag tränar aktivt i veckorna. Igår när jag vaknade upp så vaknade jag upp ur nån koma eller vad man ska säga.

Har funderat på alla möjliga saker. Men jag har inga grova alkohol-problem där jag tar tlll flaskan eller så. Men jag tycker jag har problem då jag måste dricka varje helg?

Det finns ju massa alternativ att göra.

* Byta bekantskapskrets? Eller så försöker jag få mina vänner att umgås utan alkohol på helgerna.

* Kan ju ex. Se till att ha aktiviteter att göra på helgerna så jag inte kan dricka... finns lite allt möjligt.

Hur som haver... behövde skriva av mig.

/ heltanonym med massa ångest!

Hej
Det du skriver låter mycket farligt. Jag är nu 72 år och har varit alkoholberoende hela livet. Lyckats vara nykter tidvis det är väl därför jag klarat livhanken så länge. Men det har flera gånger varit mycket nära...
Många alkoholister har börjat som du. Ja, det du beskriver känns för mig som typiskt för en alkoholist.

Något råd förutom att du borde prova några AA-möten har jag inte. Jag är ganska övertygad om att du själv kan söka dig den hjälp som passar dig när du bestämt dig för att försöka leva utan alkohol. Här på forumet kan du redan nu få mycket hjälp. Dels genom att skriva själv och dels genom att läsa vad andra skrivit.

vänligen
Ikaros

Heltanonym

I helgen blir det inget drickande då jag har jour via jobbet. Vet att jag kommer vara nykter fram tills nästa helg iallafall!