God kväll alla fina människor på detta forum! Jag tog beslutet att söka hjälp den 30/9. Jag vet inte om jag duperade eller om läkaren var blind men allt resulterade i - INGET ALLS! Höll mig helt nykter i 2 veckor efter besöket, därefter har det bara eskalerat. Har en enorm ångest, vilket jag är ganska övertygad om till stor del beror på alkoholen. Försöker alltså medicinera mot det som orsakar min ångest....Har varit ledig idag och druckit en flaska vin-mår skit och skäms så. Nu måste det till en förändring! Hoppas och tror att detta forum kan hjälpa mig. Imorgon måste jag till jobbet och vet hur jag kommer att må. Hur hanterar man bäst abstinensen? Kram

Miss nöjd

Vad sökte du för hjälp? Jag har gått på vård som inte var alkoholinriktad och det blev bara skit och ett missbruk av tabletter istället kombinerat med alkohol. Söker från och med idag hjälp här på forumet, på en beroendemottagning och hos AA. Nu är det ett seriöst försök till förändring. Har varit nykter men haft abstinens och varit dålig idag. Skakat, rycker i kroppen känns det som, inte gått till jobbet osv. Försök vila, andas, drick massa vatten om du kan. Jag brukar sätta mig i duschen och bara stirra, om jag orkar. Blir det allvarligt finns akut hjälp att få så att du får medicin - var inte rädd för det!

Hej
Jag och många här vet hur det känns att sluta dricka. Det "Miss nöjd" skriver håller jag till fullo med om. När man har vår sjukdom måste man ha professionell hjälp eller hjälp av andra alkoholister. Om du börjar må riktigt dåligt, skaka och/eller hallucinera måste du söka akut vård. Får man ett delirium tremens kan det vara dödligt, Jag var nära ett sådant i oktober.

Råd i övrigt är att dricka mycket vatten, gärna försöka gå ut, försöka sysselsätta sig med något. Läs och skriv här på forumet. Försök att inte slå mot dig själv. Det är inte ditt fel att du har den här sjukdomen. MEN du kan göra något åt det. Sök hjälp. AA är bra. Beroendekliniker är bra. Vi här är bra. Kommunens alkoholrådgivning kan vara bra. Förlita dig inte på vilken läkare eller behandlare som helst. Försök att välja för hjälp finns att få.

Ta hand om dig och jag hoppas att du får sova i natt.
vänligen
Ikaros

BElisabeth

Välkomna hit. Att ni bara är här är ju ett jättesteg. Jag går in här flera gånger om dagen och det gör att jag verkligen inte är sugen att öppna den där flaskan vin jag har stående :). En dag i taget är jag nykter och stolt som en tupp är jag. Och det ska ni också bli. Så sänkt självkänslan blir efter att ha varit en suput ... det är inte värt det. Visst är alkoholen mysig de där två första glasen, men sen är det bara ÅNGEST. Allt som verkar vara en bra idé i dimman är sällan det
Jag håller tummarna för dig "Miss Nöjd" och för dig "Nu väljer jag livet"