Jag lever i en minst sagt knepig relation med mig själv och jag vet inte om det här är rätt forum för mig, men nu har jag försökt så många andra vägar så måste pröva med detta också. Lever med ångest, ett starkt kontrollbehov och bekräftelsebehov. Det här innebär att jag konstant försöker kontrollera så mycket som möjligt i min vardag för att känna mig nöjd med mig själv. Som att om jag får bekräftelse från någon oavsett jobb, utseende eller annan prestation så måste jag stanna i den situationen för att känna mig nöjd med mig själv. Och om jag inte får fortsatt bekräftelse så försöker jag förändra mig själv. Problemet är bara att det finns situationer där jag inte kan kontrollera allt runtomkring mig och så fort jag tappar kontrollen försöker jag hitta flyktvägar för att för stunden dämpa ångesten och oron. Ofta är det här genom mat och alkohol. De två mest destruktiva sakerna i mitt liv.

Just nu är jag i en situation där jag behandlas för en ätstörning sen några månader tillbaka och har gått upp i vikt och det medförde att jag i slutet av förra året drack ganska mycket. Funkar för stunden men jag tror alla här kan hålla med mig om att det långsiktigt bara ger mer ångest.

Nu har jag bestämt mig för att vara nykter ett tag, iaf under tiden jag går på antidepressiva, eftersom de nästan förvärrar ångesten i kombination med alkohol.

Som sagt, vet inte om det här är rätt forum för mig, men jag tänker att jag uppenbarligen har ett problem med alkohol om jag använder det som ett bedövningsmedel?

Du tar steget att berätta hur det är för dig och vad du jobbar med med dig själv just nu. Vad tufft du haft det en tid och vad modigt att berätta här. Du funderar på om det här är rätt forum. Du behandlas för en ätstörning just nu och vill även jobba med alkoholen som kan komma in för mycket och av för dig fel anledning som du skriver. Det låter väl som detta forum är en bra hjälp när de gäller alkoholen, om du själv känner att det blir hjälpsamt. Tyvärr är du inte ensam om att det bara är alkoholen utan ofta fler saker. Klokt du tar stöd för det du behöver.
Fortsätt gärna skriv och läs här!
Du är igång!
Varma hälsningar,
Rosette Alkoholhjälpen

Hej noranilsson
Tyvärr är alkoholen effektiv som bedövningsmedel. Själv använder jag den periodvis på det sättet genom att dricka mig medvetslös. Jag begår så att säga temporära självmord.
Det verkar på mig som om du ännu inte kommit så långt i missbruket. Men ett missbruk är det när man bedövar sig med alkohol. Steget till ett beroende och en fullt utvecklad alkoholism är inte så stort som man kanske föreställer sig.
Ja, det är allt jag kan säga men till syvende och sist är det bara du själv som kan avgöra hur allvarligt ditt problem är. Här på forumet kan du bredda ditt faktaunderlag. Läs och skriv här är ett råd jag vågar mig på att ge,
vänligen
Ikaros

Mags

Jag har plöjt igenom relations-, socker-, med- och alkoholberoende. Otroligt lätt att det ena övergår i det andra. I framtiden tror jag att vi kommer behandlas på samma mottagningar. Sköt om dig!