Nu har jag fått nog!
Jag har läst här inne en hel del och även skrivit nån gång. Känner igen mig i många berättelser.
Jag är en helt vanlig 37 årig kvinna. Barn, hus, man, bra jobb, tränar, läser, älskar livet. MEN så blir jag ett vidrigt monster. Jag skulle ju bara njuta av ett glas vin. Men super ner mig i två dagar. Bråkar, gör bort mig, gör pinsamheter som jag sen får be om ursäkt för.
Jag vill aldrig mer utsätta mina barn eller mig själv för den här faran igen.
Jag vill vara en sund mamma och människa.
Idag är dag 2 nykter. Eller snarare bakfull? Darrig, svettig, ångestfylld.
Jag är livrädd för tanken "äh, ett glas vin är väl ok". Jag VILL inte mer. Det går inte mer. Jag ka inte hantera alkohol och vill inte gå på det där första glaset igen!
Men jag är livrädd. För jag vet hur lätt det är. Man hinner inte ens tänka förrän man sitter där igen.
Kan inte skylla på dåligt äktenskap, stress, blabla.... Jag vill verkligen lösa det här på riktigt.

Vågar inte be om antabus efter att ha fått veta av en läkare att den kan leda till depression...det vill jag inte riskera. Finns det någon annan medicin som fungerar? Jag vill byta ut vinet mot promenader, träning, läsa... men behöver nåt som stöd första tiden i alla fall.

Den här gången kommer jag att fortsätta skriva och läsa här. Den här gången har jag berättat för stora sonen som faktiskt förstår. Jag har lovat honom nu. Han ska inte behöva se sin mamma så igen. Jag har lovat att inte ta det första glaset. Jag VILL hålla det nu.

HJÄLP! :(

Dag 7! Natten var orolig med ångest och hjärnan gick på högvarv för att sortera tankar känslor och drömmar.
Sånt jag tryckt ned med vin dök upp. Min ensamma alkoholiserade mamma som jag inte orkar åka till. Ångest. Jag orkar inte ta hand om henne. Besöker henne Max en gång i månaden nu. Förr en gång i veckan. Nu måste jag hantera den känslan.
Mitt äktenskap med en man som behandlat mig illa när han inte kunnat hantera sina egna känslor. Fortsätta leva i ett äktenskap jag borde avsluta. Pga hus bil semesterbostad och barn såklart. Såklart kan jag ta åt mig av det goda han har. Men det själsliga klicket? Finns det ens något sådant i världen? Eller är det en barnslig dröm.. man kanske måste kämpa för att ha det bra tillsammans.

Tiden som går. 37 år. Jag var nyss 27. Lever jag som jag vill? Så mycket jag vill känna och uppleva men är fast i vardagen. Jobbet, hemmet, barnen. Kan man börja gräva där man står. Göra sitt liv mer kvalitativt. Pressa in ännu mer där det inte ens får plats mellan dagislämning jobb träning middagar barnens fotboll ...?

Inte konstigt att man hällt lite alkohol över det hela. För att inte känna stressen, ångesten över mamma, ångesten över livskamraten man valde som 20 åring (vad visste jag då?), ständiga kylan i Sverige (jag tål inte kylan). Men man får ju inte klaga! Vi ska vara glada för att vi har tak över huvudet och mat på bordet. Jag har varit tacksam i alla år. Hållit tyst, varit tacksam och druckit alkohol.

Det där rivet och klöset i själen.

På jobbet, helt Ok!
Ser fram emot att börja träna pass på gymet igen! Hoppas att den här sköna känslan av nykterhet sitter i framöver!

Mags

Vad skönt att det känns så bra! Dom där drömmarna där allt med vin undantryckt - dom känner jag igen. Å den förgörande vardagsstressen. Jag har insett att jag är den enda som kan göra något åt den. Våga vägra vardagsstress!

Känns overkligt! Skrämmande! När kommer bakslaget?
9 dagar utan alkohol! Och jag mår bra! Igår kväll joggade jag en lång runda och tränade lite styrka. Har bokat in träningspass i veckan. Till och med fredag kväll! Åh vad jag hoppas att jag kan hålla den här nykterheten, att det inte är som nyförälskelse som svalnar...?
Önskar er andra styrka och kraft i kampen!??

Hur gick det här till? 10 dagar!!!! Har ju inte hänt på några år! Så skönt det känns! Idag ska jag träna! Och beeeer att få fortsätta vara nykter! Jag vill så gärna vara en nykter och sund mamma/kvinna!
Önskar er alla styrka i kampen mot den djävulska drogen!! ??????

Idag är dag 11!
Jag vaknade inatt svettig och illamående. Drömde att jag var på nån nattklubb och hällde i mig en starköl. Jag var full, snurrig och illamående. Mitt liv var kaos. Jag var sugen på mer alkohol.
Vaknade genomsvettig och illamående. Tog ett par sekunder att inse att jag var nykter! Åå vilken lättnad!
Känne mig fortfarande smått äcklad/illamående. Börjar bli rädd att det är tecken på leverskador eller annat. ?Har ont i magen emellanåt.
Nån som känner igen sig? Kan man få abstinens efter 10 dagar?

Svartvit

Har drömt mardrömmar om att jag varit full och gjort hemska saker flera gånger. Vilken lycka när man inser att det bara var en dröm!

Igår var svår. Irritation. Ältande tankar. Rastlöshet som jag ville dämpa. Men med vad? Letade till och med igenom min mans fickor efter cigaretter (jag röker inte egentligen, han smygröker). Hittade inga som tur är.
Jag bestämde mig för att stänga av hjärnan ? och acceptera känslan. Att vara i känslan.
Idag är en ny dag. Dag 12. Lite ångest på morgonen. Rastlöshet. Ska träna av mig känslan idag.
Har mycket känslor som rusar. Känner mig trängd i mitt liv. Jag och min man har flera gånger försökt starta om men jag har så mycket ilska i mig. Han har behandlat mig orättvist, lögner och svek, genom åren. Det är inte lätt att lämna när man har allt tillsammans.

Så skönt att vakna nykter!
Var hos läkare igår. Hon tycktes inte ta mig på allvar. Jag ser ju inte alkoholiserad ut antar jag. Hon skrev remiss till valfri terapeut för samtalsstöd. Jag får väl boka tid för samtal hos en. Börja rota efter orsaken till alkoholproblemen.

Vad kul att läsa. Tror du kan hitta mycket stöd i din träning. Slå skiten ur dig med ett riktigt hårt pass. Som att du pucklar A-helvetet rakt på. Ut och jogga långt och hårt när suget kommer! Brukar ta ett pass med sparkar när mitt kommer, sparkar ur mig den dåliga energin.

Om du inte känner stöd i din läkare så byt. Alkoholism drabba kan drabba vem som helst. Det är inget som behöver synas. VD:n, Kassörskan, politikern, fotomodellen, skådespelaren, städaren och det är samma symptom, samma mönster samma återfallsproblematik för oss alla. Världen över.

Fight on!

//MM

För din pepp!
Träningen är en fantastisk hjälp att hålla mig nykter. Mår så bra av det! Tränar tabata, styrka, springer och yogar (borde yoga mer). Känner mig starkare på alla sätt. Härligt att du också slår A på käften med träning! Skulle verkligen rekommendera alla att träna regelbundet! Läste boken "Hjärnstark" som handlar om träning och psyket! rekommenderar! ??

Hej JoYo

Tyvärr finns det alltför många läkare som inte förstår sig på alkoholberoende trots att det är en sjukdom som alla andra.
Fick du inget råd om medicin? (Antabus, Naltrexon, Campral eller något annat.)

De här viktiga första dagarna behöver man all hjälp som går att få. Jag brukar (brukade?) ta omedelbar hjälp när jag försöker gå ur ett återfall och det finns hjälp att få. Beroendekliniker brukar vara bra.
AA , det här Forumet, och antabus är för närvarande de tre grundpelare som min nykterhet vilar på.

Lycka till i din kamp
Ikaros

Jag bad om nåt lätt lugnande om suget sätter in. Hon tyckte att jag skulle hantera det på andra sätt än med medicin. Hon föreslog kbt, stresshantering, stödsamtal...

Jag börjar känna smått sug... skulle lätt kunna röka några bloss av en cigarett..vad som helst för att få bort den här känslan... just nu finner jag mig i den. Letat efter cigaretter eller åtminstone en fimp i huset...men nej... inget. Magnesium ska vara lugnande, det har jag tryckt i mig. Ska ta en kopp te med valeriana. Ett stort glas rumstempererat..nästan lite varmt rödvin...ååååååå. Visst ja, konsekvenserna, sovandes på golvet, kräks, ångest, konstiga tankar, rädslor, panik, .....tillbaka till noll! Löftet till min son, mina barn.. Jag vill vara nykter! Ska träna imorgon! Snart dags att sova. Barnen sitter i soffan med popcorn. Med en nykter mamma. Som ser dem! Som pratar med dem. Ser dem i ögonen.
Kämpa??????

Mags

Å byt läkare om du inte får det stöd du behöver! Tänk sådan lättnad för dina barn att få njuta kvällen utan oro för mamma. Bra av dig!!!

Fortfarande nykter. Dag 15. Såhär länge har jag inte lyckats på flera år! Idag har tankarna varit som två personligheter. Den ena "jag skulle kunna ta ett glas vin så småningom och kanske en liten whisky att bara smutta på." Och den andra "nejnejnej det är livsfarligt, du kan inte hålla dig till det." Det är tokigt hur långt man kommer i den där lockande tanken om att kunna dricka normalt. Jag såg framför mig hur jag tjusigt smuttar på den där ljuvliga whiskyn. Förrädisk! Livsfarlig!
Jag har aldrig smuttat tjusigt på nåt. Möjligen första smutten för syns skull. Där har jag redan fastnat i klorna på A-djävulen. Efter två glas börjar A glida fortare ner. Göra mindre positiv verkan och vips....jag vaknar i soffan...kl 4....missat hela festen...förstört den...grälat högljutt med mannen om privata saker...kräkt i taxin..gett min man en örfil för nåt gammalt jag inte glömt.. Ångest! Svettig! Återställare för att inte tänka. Sur man. Förlåt och löften. Dålig mamma. Äcklig människa.

Nä så vill jag inte vara mer!

Jag vill vara nykter!!!!
Snälla Gud eller någon kraft, hjälp mig att förbli nykter! Hjälp oss alla att förbli nyktra!! (nu låter jag som en religiös fanatiker, är inte ens religiös, men gärna själslig:)

låter kul, fastän kanske inte. Själen sitter i magen sägs det i Japan. Något ligger det i det. Om man är dålig i sin mage blir ingenting bra, som alla vet. Mitt knep för att åtgärda magproblem som inte beror på någon eg sjukdom är t.ex. naturell yoghurt, linfrön, Kamomillthe'... bambuskott (finns på konserv, god i woken!), ris(välling), kinamat med mycket ingefära och chili. Ja, det är några favvos. Osvikliga!

Björkek

JoYo, Grattis till 16 dagar - stort! Hoppas yrseln och magproblemen ger med sig snart. Det där med hunger känner jag igen. Jag har 11 dagar nykter idag, och ända sedan dag 3 nånting så har jag varit nästan konstant hungrig. Kroppen skriker efter näring som den inte fått ordentligt på väldigt väldigt länge. Kram!