förvirrad
Hej! valde ämnet förvirrad just för att ja har aldrig tänkt på alkohol o va den kan göra, så jag hoppas att de finns nån här som kan hjälpa mig att förstå. och hjälpa mig att förstå vart ja står i förhållande till alkohol.

allt började i april, allt rasa. gick in i väggen, alkohol har alltid varit för mig något socialt kul och senaste åren har de varit kul o testa olika viner med nya maträtter osv. började dricka runt 17-18 enligt mig själv så har ja aldrig varit intresserad av att bli packad men 8 av 10 så blir de en fylla. har under många år haft sömn problem o smärta o till o från framför allt när ja är ledig så tar ja gärna vin tycker det är skönt för spänningen från smärtan släpper super mig inte dyng rak då men ibland blir man ju givetvis full. men nu senaste året har ja läst mkt om alkohol....pga att en närstående fick dille. vart helt besatt av de av rädsla i min värld så har ja inte tänkt att det kan ske för ja ser alkohol som något trevligt o fantastisk smaksätter. men nu som sagt har ja sett över det ja druckit de senaste året och insåg att jag dricker ca 2,5-3 flaskor vin vid vissa tillfällen 1-3 shotar 2 öl i veckan ibland ett utspritt på ett par dagar. vinet delar oftast med min sambo så ja ligger som max på 2,5 flaska vin skrev 3 just för att ibland kanske ja uppnår 3 just för att man kanske tar 1-2 extra glas utan att de är fest hoppas ni förstår vad jag menar. o det chockade mig har aldrig tänkt på hur mkt ja faktiskt får i mig, dom dagar ja är utan går det bra ångest har ja alltid men de är pga mina sömn problem sover väldigt lite o jobbar heltid. har nyktra dagar så ja dricker inte varje dag har aldrig gjort de. är inte hundra men tror ja har druckit på ett ungefär så här i sen 2008 o det är skrämmande. är ja missbrukare? alkoholist? riskerar ja dille? eller är ja en person som inte blir beroende så lätt?? hoppas ni kan svara mig hjälpa mig förstå. har inge sug efter alkohol men när det bjuds vid speciella tillfällen eller middagar o när helgen kommer så är det fredags mat med gott vin med sambon eller familj o vänner. nu så har ja inte druckit en droppe på 5 dagar inget har hänt mig. mvh Liljan

hej
Något delirium tror jag inte du får, för detta krävs ett mer kontinuerligt drickande.
Eftersom du är orolig för din alkoholkonsumtion tycker jag att du skall kontakta t.ex en läkare eller kommunens alkoholrådgivning. Du kan också göra ett litet test på nätet, www.alkoholprofilen.se. Personligen tycker jag att ditt dryckesmönster är alarmerande.
vänligen Ikaros