Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Mick

Just nu är det väldigt lätt att vara nykter, inget sug alls och tankarna spelar mig inga spratt, jag tänker mycket på dom gånger som allt gått snett här i livet och när jag tänker efter så har det alltid varit pga alkohol, jag får ångest bara jag tänker på det, all skam och ångest, och den skada jag utsatt mig själv för, men jag vet ju hur fort det kan ändra sig, då min kidnappade hjärna vill dricka trots att mitt verkliga jag inte vill.

Jag känner mig orolig för framtiden, jag har druckit alldeles för mycket under så lång tid men jag har kommit till full insikt att jag måste förbli helt nykter för att få det riktiga livet tillbaka som jag en gång hade, tar jag ett enda glas så går det inte att hejda sen, och katastrofen är ett faktum.

Många här skriver om att när månader gått och t.o.m år i nykterhet, så går det långsamt lättare och självkänslan och livskvaliteten ökar, det längtar jag efter, jag har varit nykter i en månad i bästa fall under många år, men nu 2017 ska det bli en ändring.

Jag känner att jag skulle behöva antabus för då kan jag absolut inte dricka, men jag drar mig hela tiden för att kontakta läkare, känner mig orolig för om någon på mitt jobb eller liknande skulle få reda på det.
Men jag försöker samla mig och fatta mod att gå dit, för jag tror att antabus även kan påverka tankarna, tar man antabus så vet man klart och tydligt att det går inte att dricka och jag tror att det då kan bli lättare att besegra dom stunder då hjärnan vill manipulera.
Tror verkligen att det skulle vara till stor hjälp för mig.

Nu tänker jag varje morgon, att jag tar inte det första glaset i min hand idag, i vilken situation jag än hamnar i.
Men jag lovar inte mig själv eller någon annan något för vad som händer imorgon eller nästa månad, så mycket erfarenhet av alkolism har jag samlat på mig genom åren, men idag är jag nykter.

Önskar er alla en trevlig trettondags helg.

Mick

Fredag eftermiddag, är den tiden jag normalt alltid skruvat av korken, gamla rutiner sitter i, jag känner mig rastlös och små irriterad och det har varit en tung dag på jobbet.
Tankarna arbetar och en del av min hjärna vill ha alkohol just nu, men det blir inget med det intalar jag mig, jag vet sen tidigare att det kommer att lugna ner sig framåt nio tiden ikväll.
Nu gäller det att jag sysselsätter mig med något som för tankarna på annat.

Jag visste ju naturligtvis att suget kommer som på beställning på fredagseftermiddagen, nu gäller det att inte trampa snett....

Ebba

Just fredagar är ju extra känd som extra svår dag när det kommer till "sug" för många.

Jag vet inte, har inga råd egentligen men tänk stenhårt på hur jävligt man mår när man vaknar upp bakis.
Gå in i dina värsta sådana känslor som du kan minnas.
Kanske kan det få dig att känna lättnad över att du nu kan välja att slippa hamna i det tillståndet igen.

"Trött på att vakna upp bakis på helgerna" ?

Kanske kan du försöka tänka som jag känner: att inte dricka är att vara rädd om sig själv och behandla sig själv väl.

Det förtjänar du.
Kram E

Elias

Vi är garanterat många här inne som känner det där speciella fredagssuget, inklusive jag. Men jag har lovat mig själv att stå emot hela helgen och det ska jag banne mig klara!
Det kan du säkert också!
Ser fram emot att vakna nykter både lördag och söndag, med det som fokus ska det gå.
Trevlig vit helg!

Mick

Tack för dina råd, bara att någon bryr sig och visar att man inte är ensam hjälper mig mycket, jag åt en rejäl middag nyss och det värsta suget har redan börjat klinga av, jag minns nu sen tidigare att det är viktigt att vara mätt och inte törstig, det dämpar suget en aning för vissa personer.

Jag känner mig nu lugnare och märker att jag nog kan hantera resten av kvällen, imorgon är det åxå en högrisk dag, då är det nya tag som gäller.

Kram tbx ?
Mick//

Mick

Visst är det ett märkligt fenomen detta med att det suger på extra på fredagen, vi är så många som så länge slappnat av på fredagar med alkoholen, drickandet eskalerar och tillslut är hjärnan kidnappad, och nu är vi här för att med hjälp av varandra försöka ta kontrollen tillbaka.

Jag har läst din tråd och jag är imponerad av hur bra du kämpar, detta kommer du att klara.
Jag har med lovat mig själv en vit helg, och ska kämpa hårt för det.
På söndag ska vi berätta för varandra hur bra vi mår ?

Trevlig vit fredagskväll.

Mick

Har gått och jag mår förbannat bra, när lördagseftermiddag kom drog suget i med buller och bång och tomrummet kändes oändligt stort, jag läste och läste här på alkoholhjälpen vilket hjälpte till att lindra hjärnans tankar, samt att jag försöker tänka på alla dom värsta gånger alkoholen har fått mig att lida i ångest, och sen blev det en middag och långpromenad för att få tiden att gå, återigen vill jag påpeka att det hjälper faktiskt mer än vad man kan tro om man är mätt och inte törstig, iallafall för mig.

Ca kl 21:30 var suget helt borta, det hade då börjat på tidig eftermiddag.
Man kan ju undra vad som händer i hjärnan, hur kan det bara bli så här egentligen?? så fort helgen kommer eller andra lediga dagar så börjar dom mörka krafterna att ge sig tillkänna.

Det gäller att på något sätt ha verktyg och fylla detta tomrum som blir så tankarna fokuserar så lite som möjligt på alkohol, jag vet av egen erfarenhet att fastnar jag för mycket i dom tankarna när suget trycker på som värst så slutar det med att jag går som radiostyrd raka vägen till systembolaget.

Det är varit en kanon fin dag idag med sol och minusgrader och vi har varit med familj och vänner ute på isen och fiskat och grillat, det är 1000 gånger bättre än att ligga på soffan med ångest och vara fyllesjuk.

Hur som helst så känner jag mig stolt när en vit helg har gått, och idag har jag lite bättre självkänsla än vanligt, trots att det är söndag kväll och jag ska upp tidigt till jobbet imorgon.

Trevlig kväll ?

Tillåt dig nu bara att njuta av, glädjas åt, hur klok och bra du varit och är mot dig själv nu, din familj och alla andra. Må goda ringar få spridas till oss alla!

Elias

Härligt med en vit helg, Mick! Samma här. Och fler kommer...
Så gôtt att njuta av det fina vädret fullt ut och komma upp i tid, med klart huvud.
Nu kör vi en vecka till!

Låter härligt Mick! Skönt att hörs att det går bra. Själv drack jag i fredags, fick därför väldigt lite gjort på lördagen. Vågade inte köra och var seg. Söndagen var bättre för lördagen var vit. Man kan verkligen fråga sig varför, eftersom jag liksom du egentligen föredrar det nyktra livet. Men upprepar man fördelarna riktigt många gånger kanske polletten trillar ner till sist.

Elias

Hoppas veckan varit lika vit och fin för dig som för mig!
Nu kör vi en vecka till, en dag i taget...

Simma på fredag eftermiddag efter jobbet. Nöt längder och sen bastu på det. Kan sambon ha klar middagen när du kommer hem? Man brukar vara lugn som ett lamm efteråt..

Mick

och den som börjar imorgon kväll ska bli vit oxå har jag bestämt.
Har inte varit inne här på ett tag nu, det har varit fullt upp.
Jag har 27 dagar i nykterhet nu, en dag i taget ?

Mick

Helt rätt, simma och sen bastu är suveränt, jag simmade mycket förr och behöver ta upp det igen då jag även behöver tappa några kilon.
Tyvärr dricks det en del öl bland gubbarna i omklädningsrummet i anslutning till bastun på fredagar i badhuset där jag bor, jag vet sedan innan att jag bör undvika att vara just där på fredagar då det triggar mitt sug när det finns öl runtomkring, särskilt på fredaga, så ska jag simma får det nog bli en annan veckodag.

Det får kanske bli en promenad eller nåt annat, det gäller att aktivera sig och få tankarna på annat när man vet om att det är en riskdag, tiden måste gå, suget lugnar ner sig tids nog och vinsten är stor när man vaknar pigg dagen efter.

Ha en fin kväll ?
Mick//

Elias

Härligt att du fortfarande är med på tåget. Snart en månad...
Helgen i antågande, vit och klar!

Så jäkla typiskt att det ska vara öl även i bastun! På ett kommunalt badhus? Djisses, trodde inte det var på det viset faktiskt! Nu är jag inte inne på herrarnas avdelning så jag har inte haft den äran att själv skåda eländet. För elände tycker jag det är när alkoholen är med även på gemensamma platser. Jag tycker själv att bastu och öl hör ihop, men har aldrig haft en tanke att det skulle förekomma på badhuset!
Promenad låter bra, du får låna en hund om du ingen har-bästa sällskapet och man har roligt med lek och sånt längs vägen (om man vill, annars går var och en i sina tankar). Ha en trevlig helg!

Mick

Det är naturligtvis inte tillåtet med alkohol i badhuset men det smusslas med öl i skåpen och om någon anställd kommer in i omklädningsrummet så gömmer dom burken under handduken.
Jag har inte själv varit där på fredagar på länge men en bekant sade att det blivit bättre och öldrickandet på badhuset minskat rejält.
Och jag håller med dig, det är ett elände att det ska behöva vara så.

Mick

Jag börjar närma mig personbästa på nyktra dagar, och jag tycker mig känna att det börjar gå något lite lite lättare.
Sjukdomen är kronisk så jag ska inte inbilla mig något, rätt var det är så slår sug och tankar helt plötsligt till, det gjorde det igår när jag lagade mat, det har för mig alltid varit självklart med öl eller vin till matlagningen på helgerna, det gäller att inte sänka garden för man glömmer lätt med tiden hurdant elände det kan bli.

Men nu gläds jag bara åt hur bra jag mår och söndag är ingen riskdag för mig.

Trevlig söndag alla ?

30 dagar, inte illa! Idag blir det 31! :)
Nä, det är inte tillåtet med egen dryck på badinrättningar, även jag har smusslat in öl på spa! Köpt en öl och sen behållt glaset som fyllts på i omklädningsrummet...*skakar på huvudet*
Ha en underbar vecka!

Mick

Jodå, det har hänt jag har oxå smusslat med alkohol där det inte är tillåtet ?

Tack, och en underbar vecka till dig med ?