Trött på att vakna upp bakis på helgerna.

318 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Mick
Känner mig orolig

Just nu är det väldigt lätt att vara nykter, inget sug alls och tankarna spelar mig inga spratt, jag tänker mycket på dom gånger som allt gått snett här i livet och när jag tänker efter så har det alltid varit pga alkohol, jag får ångest bara jag tänker på det, all skam och ångest, och den skada jag utsatt mig själv för, men jag vet ju hur fort det kan ändra sig, då min kidnappade hjärna vill dricka trots att mitt verkliga jag inte vill.

Jag känner mig orolig för framtiden, jag har druckit alldeles för mycket under så lång tid men jag har kommit till full insikt att jag måste förbli helt nykter för att få det riktiga livet tillbaka som jag en gång hade, tar jag ett enda glas så går det inte att hejda sen, och katastrofen är ett faktum.

Många här skriver om att när månader gått och t.o.m år i nykterhet, så går det långsamt lättare och självkänslan och livskvaliteten ökar, det längtar jag efter, jag har varit nykter i en månad i bästa fall under många år, men nu 2017 ska det bli en ändring.

Jag känner att jag skulle behöva antabus för då kan jag absolut inte dricka, men jag drar mig hela tiden för att kontakta läkare, känner mig orolig för om någon på mitt jobb eller liknande skulle få reda på det.
Men jag försöker samla mig och fatta mod att gå dit, för jag tror att antabus även kan påverka tankarna, tar man antabus så vet man klart och tydligt att det går inte att dricka och jag tror att det då kan bli lättare att besegra dom stunder då hjärnan vill manipulera.
Tror verkligen att det skulle vara till stor hjälp för mig.

Nu tänker jag varje morgon, att jag tar inte det första glaset i min hand idag, i vilken situation jag än hamnar i.
Men jag lovar inte mig själv eller någon annan något för vad som händer imorgon eller nästa månad, så mycket erfarenhet av alkolism har jag samlat på mig genom åren, men idag är jag nykter.

Önskar er alla en trevlig trettondags helg.

Mick
Jobbigt sug just nu.

Fredag eftermiddag, är den tiden jag normalt alltid skruvat av korken, gamla rutiner sitter i, jag känner mig rastlös och små irriterad och det har varit en tung dag på jobbet.
Tankarna arbetar och en del av min hjärna vill ha alkohol just nu, men det blir inget med det intalar jag mig, jag vet sen tidigare att det kommer att lugna ner sig framåt nio tiden ikväll.
Nu gäller det att jag sysselsätter mig med något som för tankarna på annat.

Jag visste ju naturligtvis att suget kommer som på beställning på fredagseftermiddagen, nu gäller det att inte trampa snett....

Ebba
Hej Mick

Just fredagar är ju extra känd som extra svår dag när det kommer till "sug" för många.

Jag vet inte, har inga råd egentligen men tänk stenhårt på hur jävligt man mår när man vaknar upp bakis.
Gå in i dina värsta sådana känslor som du kan minnas.
Kanske kan det få dig att känna lättnad över att du nu kan välja att slippa hamna i det tillståndet igen.

"Trött på att vakna upp bakis på helgerna" 😊

Kanske kan du försöka tänka som jag känner: att inte dricka är att vara rädd om sig själv och behandla sig själv väl.

Det förtjänar du.
Kram E

Elias
Mick

Vi är garanterat många här inne som känner det där speciella fredagssuget, inklusive jag. Men jag har lovat mig själv att stå emot hela helgen och det ska jag banne mig klara!
Det kan du säkert också!
Ser fram emot att vakna nykter både lördag och söndag, med det som fokus ska det gå.
Trevlig vit helg!

Mick
Hej Ebba

Tack för dina råd, bara att någon bryr sig och visar att man inte är ensam hjälper mig mycket, jag åt en rejäl middag nyss och det värsta suget har redan börjat klinga av, jag minns nu sen tidigare att det är viktigt att vara mätt och inte törstig, det dämpar suget en aning för vissa personer.

Jag känner mig nu lugnare och märker att jag nog kan hantera resten av kvällen, imorgon är det åxå en högrisk dag, då är det nya tag som gäller.

Kram tbx 🌹
Mick//

Mick
Elias

Visst är det ett märkligt fenomen detta med att det suger på extra på fredagen, vi är så många som så länge slappnat av på fredagar med alkoholen, drickandet eskalerar och tillslut är hjärnan kidnappad, och nu är vi här för att med hjälp av varandra försöka ta kontrollen tillbaka.

Jag har läst din tråd och jag är imponerad av hur bra du kämpar, detta kommer du att klara.
Jag har med lovat mig själv en vit helg, och ska kämpa hårt för det.
På söndag ska vi berätta för varandra hur bra vi mår 👍

Trevlig vit fredagskväll.

Mick
En vit helg

Har gått och jag mår förbannat bra, när lördagseftermiddag kom drog suget i med buller och bång och tomrummet kändes oändligt stort, jag läste och läste här på alkoholhjälpen vilket hjälpte till att lindra hjärnans tankar, samt att jag försöker tänka på alla dom värsta gånger alkoholen har fått mig att lida i ångest, och sen blev det en middag och långpromenad för att få tiden att gå, återigen vill jag påpeka att det hjälper faktiskt mer än vad man kan tro om man är mätt och inte törstig, iallafall för mig.

Ca kl 21:30 var suget helt borta, det hade då börjat på tidig eftermiddag.
Man kan ju undra vad som händer i hjärnan, hur kan det bara bli så här egentligen?? så fort helgen kommer eller andra lediga dagar så börjar dom mörka krafterna att ge sig tillkänna.

Det gäller att på något sätt ha verktyg och fylla detta tomrum som blir så tankarna fokuserar så lite som möjligt på alkohol, jag vet av egen erfarenhet att fastnar jag för mycket i dom tankarna när suget trycker på som värst så slutar det med att jag går som radiostyrd raka vägen till systembolaget.

Det är varit en kanon fin dag idag med sol och minusgrader och vi har varit med familj och vänner ute på isen och fiskat och grillat, det är 1000 gånger bättre än att ligga på soffan med ångest och vara fyllesjuk.

Hur som helst så känner jag mig stolt när en vit helg har gått, och idag har jag lite bättre självkänsla än vanligt, trots att det är söndag kväll och jag ska upp tidigt till jobbet imorgon.

Trevlig kväll 😉

Dionysa
Goda ringar

Tillåt dig nu bara att njuta av, glädjas åt, hur klok och bra du varit och är mot dig själv nu, din familj och alla andra. Må goda ringar få spridas till oss alla!

Elias
Mick

Härligt med en vit helg, Mick! Samma här. Och fler kommer...
Så gôtt att njuta av det fina vädret fullt ut och komma upp i tid, med klart huvud.
Nu kör vi en vecka till!

Sisyfos
Låter härligt

Låter härligt Mick! Skönt att hörs att det går bra. Själv drack jag i fredags, fick därför väldigt lite gjort på lördagen. Vågade inte köra och var seg. Söndagen var bättre för lördagen var vit. Man kan verkligen fråga sig varför, eftersom jag liksom du egentligen föredrar det nyktra livet. Men upprepar man fördelarna riktigt många gånger kanske polletten trillar ner till sist.

Elias
Söndag igen

Hoppas veckan varit lika vit och fin för dig som för mig!
Nu kör vi en vecka till, en dag i taget...

Hjärnklar
Tips

Simma på fredag eftermiddag efter jobbet. Nöt längder och sen bastu på det. Kan sambon ha klar middagen när du kommer hem? Man brukar vara lugn som ett lamm efteråt..

Mick
Helgen var vit Elias

och den som börjar imorgon kväll ska bli vit oxå har jag bestämt.
Har inte varit inne här på ett tag nu, det har varit fullt upp.
Jag har 27 dagar i nykterhet nu, en dag i taget 👍

Mick
Hej Hjärnklar

Helt rätt, simma och sen bastu är suveränt, jag simmade mycket förr och behöver ta upp det igen då jag även behöver tappa några kilon.
Tyvärr dricks det en del öl bland gubbarna i omklädningsrummet i anslutning till bastun på fredagar i badhuset där jag bor, jag vet sedan innan att jag bör undvika att vara just där på fredagar då det triggar mitt sug när det finns öl runtomkring, särskilt på fredaga, så ska jag simma får det nog bli en annan veckodag.

Det får kanske bli en promenad eller nåt annat, det gäller att aktivera sig och få tankarna på annat när man vet om att det är en riskdag, tiden måste gå, suget lugnar ner sig tids nog och vinsten är stor när man vaknar pigg dagen efter.

Ha en fin kväll 😉
Mick//

Elias
Toppen, Mick!

Härligt att du fortfarande är med på tåget. Snart en månad...
Helgen i antågande, vit och klar!

Hjärnklar
Bastugubbar

Så jäkla typiskt att det ska vara öl även i bastun! På ett kommunalt badhus? Djisses, trodde inte det var på det viset faktiskt! Nu är jag inte inne på herrarnas avdelning så jag har inte haft den äran att själv skåda eländet. För elände tycker jag det är när alkoholen är med även på gemensamma platser. Jag tycker själv att bastu och öl hör ihop, men har aldrig haft en tanke att det skulle förekomma på badhuset!
Promenad låter bra, du får låna en hund om du ingen har-bästa sällskapet och man har roligt med lek och sånt längs vägen (om man vill, annars går var och en i sina tankar). Ha en trevlig helg!

Mick
Hjärnklar

Det är naturligtvis inte tillåtet med alkohol i badhuset men det smusslas med öl i skåpen och om någon anställd kommer in i omklädningsrummet så gömmer dom burken under handduken.
Jag har inte själv varit där på fredagar på länge men en bekant sade att det blivit bättre och öldrickandet på badhuset minskat rejält.
Och jag håller med dig, det är ett elände att det ska behöva vara så.

Mick
30 dagar

Jag börjar närma mig personbästa på nyktra dagar, och jag tycker mig känna att det börjar gå något lite lite lättare.
Sjukdomen är kronisk så jag ska inte inbilla mig något, rätt var det är så slår sug och tankar helt plötsligt till, det gjorde det igår när jag lagade mat, det har för mig alltid varit självklart med öl eller vin till matlagningen på helgerna, det gäller att inte sänka garden för man glömmer lätt med tiden hurdant elände det kan bli.

Men nu gläds jag bara åt hur bra jag mår och söndag är ingen riskdag för mig.

Trevlig söndag alla 😊

Hjärnklar
Heja!

30 dagar, inte illa! Idag blir det 31! :)
Nä, det är inte tillåtet med egen dryck på badinrättningar, även jag har smusslat in öl på spa! Köpt en öl och sen behållt glaset som fyllts på i omklädningsrummet...*skakar på huvudet*
Ha en underbar vecka!

Mick
Hjärnklar

Jodå, det har hänt jag har oxå smusslat med alkohol där det inte är tillåtet 😏

Tack, och en underbar vecka till dig med 🌷

Mick
Bröt mina nyktra dagar.

Så kom det då.....
Jag drack i fredags efter en månad med vita dagar och jag har ingen förklaring egentligen varför.
Tanken bara dök upp i huvudet starkare än jag någonsin känt tidigare och allt blev fel.

Jag tyckte att det började kännas lite lättare allteftersom dom vita dagarna gick, men är det så att det egentligen blir knepigare med tiden, blir kanske krafterna starkare när dom väl kommer??

Det blev som tur var bara fredagen, men det slog på hårt och ångesten och besvikelsen är stor.
Jag försöker tänka att misstaget ska göra mig starkare i framtiden även att det känns tungt just nu.

AlkoDHyperD
Svårt när det byggs upp över tid

Jag har också märkt att det kan bli våldsammare återfall efter lång tid, eller så är det bara så det funkar. Att oavsett om det är en vit vecka eller tio vita år så blir varje återfall värre än det senaste. Men visst är det lätt att tro att man är "frisk" när man klarat hålla sig nykter. Vad bra att det bara vlev en dag! Men, fara! Se det inte som att det är lugnt att dricka för att det bara blev en dag denna gången. Så har jag trillat dit. En gång, sedan en gång till, sedan oftare och oftare och mer och mer....

Hjärnklar
Tänk

Tänk att du faktiskt klarade en månad nykter! Jättebra gjort! Jag tror suget/impulsen kan bli mer överraskande med tiden och därför starkare, det kommer när man inte är beredd och trodde det var lugnt. Och du, du bröt efter fredagen!
Jag tror du blir starkare och starkare, vi blir det av allt vi överlever...Kram till dig!

Mick
AlkoDHyperD och Hjärnklar

Tack för erat stöd, jag märker att stödet härifrån hjälper mycket, jag har mycket svårt att tänka mig att jag hade klarat en månad om jag inte varit med här.
Jag har förstått och lärt mig från alkoholhjälpen och människorna här att problemet är mycket värre än jag från början trott.
Det är väl kanske först nu jag fått erfara hur fruktansvärt kraftigt suget och tankarna kan bli, det gick bara inte att kontrollera.

Jag har känt sug hur många gånger som helst, men detta som kom efter en månads nykterhet kände jag inte igen, otäckt.
Jag är nu ännu mer målmedveten om att bli helt nykter i framtiden, man lär sig små knep på vägen som att se till att ha helgerna som är riskdagar för mig uppbokade med aktiviteter, inte törstig och hungrig när suget börjar visa sig o.s.v
Hur som helst så har jag mycket svårt att förstå mig på den här sjukdomen....

Sisyfos
Vanor

Ja, jag ver inte vad jag ska skriva mer än att jag känner igen mig. Tycker ibland att man kan se ett mönster i inläggen innan. Just det där att nu känns det bättre, nu känner jag mig lite lugnare. Och sen är det kört. Förra året vid den här tiden var jag så tacksam för att jag inte drack och ett par mån senare så var jag igång igen. Låt det vara en engångsföreteelse nu. Man behöver verkligen göra nykterheten till en vana. Det blir lättare då.

Elias
Upp på vägen, Mick!

Att du var ute och slirade i vägrenen var en varningssignal, både för dig och för oss som följer dig här. Se det positivt, dricka ger skamkänslor och det vill du vara utan. Nu vet du det - konkret! Det var bara fredagen, sedan stod du emot på lördagen. En månad minus en dag ser ändå bra ut. Du var förbi kantlinjen ett kort tag, men manövrerade dig tillbaka upp på vägen. Snyggt jobbat!
Kämpa på och se framåt!!!

Mick
Sisyfos

Visst kan man ana ett mönster, en tid går och man börjar känna sig lugnare, man sänker garden, man börjar glömma, sen brakar eländet igång, jag har faktiskt oxå märkt detta i olika inlägg här.
Jag har en bekant som har nyktra perioder på 2-3 år, sedan händer något, hen får helt plötsligt ett infall och kan häva en hel flaska vodka rakt upp å ner, vilket naturligtvis får katastrofala följder.
Innan detta händer brukar hen alltid att börja prata om sitt missbruk och att hen absolut inte kan dricka alkohol m.m
Här ser vi ett mönster när något är på gång att hända i hjärnan, även att det går så mycket som 2-3 år emellan återfallen.

Så jag tror att vi måste hela tiden påminna oss om att vi faktiskt inte kan dricka bara lite även att vi varit nyktra en längre tid.

Jag tror absolut att nykterhet kan bli en vana Sisyfos, min sambo hade ungefär samma dryckes rutin som jag förr i tiden, vi var ofta ute och festade tillsammans.
När hon blev gravid så höll hon ju givetvis uppe med alkoholen i över ett år, efter detta så förblev hennes förhållande till alkoholen en helt annan, än idag dricker hon mycket måttligt dom få gånger hon dricker, hade jag vetat vad jag vet idag så hade jag följt samma exempel.

Jag har för mig att jag läste något för en tid sedan om en live chat här på alkoholhjälpen, någon som vet nåt mer om det??
En live chat kan nog vara till stor hjälp när det är akut och när man känner att man är nära att falla.

Mick
Tack Elias

Ja, det kunde blivit ännu värre, jag hoppas kunna använda detta som hände i fredags till att bli ännu mer förberedd i framtiden, självkänslan fick stryk nu givetvis när det gått så bra en tid, men jag kommer aldrig att ge upp kampen mot A djävulen.

Det är tack vare er här och erat stöd och trådar som kampen känns mer meningsfull, jag känner att jag inte är ensam, nu kör vi igen Elias...

Elias
Precis rätt, Mick!

Nu är det bara framåt som gäller. Med händerna på ratten och blicken framåt!

AlkoDHyperD
Intressant det där du nämnde Mick

Prat om alkohol innan återfall. Så är det för mig också! Livet pågår, fullt upp med andra intressen och så dyker plötsligt alkoholtankar upp i skallen. Jag börjar svara "skulle vilja sitta ensam i en liten stuga med några helor som sällskap" på frågan om vad jag vill göra. Eller säger " det ordnar sig, om inte annat finns det sprit" osv
Jag har till och med en vodkaflaska i fikarummet på jobbet (fylld med vatten 😊). Månaderna innan senaste återfallet smög sig tankarna och pratet fram. Jag lyckades nog förhindra det väldigt länge för annars tar det bara veckor.
Jag funderar på om jag även nu, efteråt, fortsätter att fixera mig, och om det är bra eller dåligt. Inbillar mig att jag jobbar med mig själv för att förebygga och lära, men tvivlet finns där. Låser jag mig fast i tankar om alkohol istället för att släppa, rikta blicken framåt och ägna mig åt att leva istället. Ungefär som att inte släppa en olycklig kärlek. Kanske borde jag även låta bli att vara inne på det här forumet ett litet tag.

Sidor