Hej igen!
Det sista året har jag kämpat fram och tillbaka med nykterheten. Ibland har det gått riktigt bra att avstå från vinet och ibland inte alls. Jag börjar känna att det är dags att sätta stopp och göra slut med alkoholen. Snart vinner min kidnappade hjärna helt över mig. Jag försöker att säga till mig själv att det är klart att du kan ta ett glas vin när du går bort. Jo det går bra. Men sedan blir det många glas när jag väl kommer hem. Det där enda glaset ropar på sällskap. Nu har jag insett att det inte går att dricka måttligt för mig. Det är total nykterhet som krävs. Det är bara att böja sig för det faktumet.

Min man dricker också för mycket. I dag har jag pratat med honom om att jag tänker försöka sluta och att han inte får fresta mig. Jag hoppas att han kommer att stötta mig. Min hälsa börjar att ta skada av allt vindrickande så det här måste gå bra. I år har vi valt att vara ensamma hemma på nyårsafton. Det känns bra. Vill inte vara bland festande människor i dag. Gott Nytt År till er alla!

linus

Att det där första glaset vill ha sällskap... Så har det varit för mig också. Även om jag på senare år oftast inte blivit "för full" i andras sällskap har jag istället gått hem lite tidigare och fortsatt rejält för mig själv. Så ett totalstopp för en längre tid (för alltid?) är även mitt recept nu.

Jättebra att du pratat med din man. Det är stort och modigt steg!

Jag höjer mitt (vatten)glas för en ny början 2017! Kram

Så bra att ni börjar det nya året med nykterhet. Det är ett utmärkt tillfälle, efter helgerna. För fem år sen var jag en av dom som gjorde likadant. Jag hade sällskap av flera men speciellt Maria42 och kalla. Vi startade alla vårt nyktra liv och stöttade varandra och så vitt jag vet lyckades vi. Själv hade jag ett återfall efter några månader och föll tillbaka på botten men den 11 juni 2012 tog jag den sista droppen. Hade länge kontakt med de andra men som det blir så går livet vidare. När man blivit av med alkoholen och vant sej så har man så mycket annat att göra.
Det är mycket bra att ni följs åt. Det sporrar och går lättare.

lilla Anna

Tack linus för ditt svar! Det hjälpte att få respons på inlägget. Tredje dagen i dag utan alkohol och det känns bara bra.

Gott nytt år!

lilla Anna

santorini!
Tack för ditt svar. Jag har följt dig här på forumet och du är en inspirations källa för mig. Det här ska nog gå bra för jag är så motiverad den här gången. Det finns så mycket att vinna på att låta bli alkoholen och den vägen vill jag verkligen ta.

Lilla Anna

Bettyboop70

Hej
Känner så igen mig i det du skriver att visst kan du ta dig ett eller två glas vin:) men nu kan jag ju inte det har jag insett för längesedan. Vill inte att min hjärna kidnappas av vinet mera då jag inte alls mår bra utav det. Har oxå pratat med min man om detta att det skall inte finnas någon alkohol här hemma och äntligen börjar han oxå förstå det. Så nu tar vi nya tag 2017 och hoppas att det blir ett bättre år :) vi kan och vi vill förändra.

Sundare

Heja dig!
Så bra att du startat en tråd och börjat denna resa. Jag följer dig gärna, det är så skönt att inte vara ensam, forumet är fantastiskt på så vis. Jag har varit här ett tag, i omgångar men denne min tredje gång har jag lovat mig själv att inte tappa taget om tråden OCH jag har lovat att ge er/mig själv full ärlighet här inne. Vi hörs!

lilla Anna

Så var alla helger över och vardagen här igen! Det är faktiskt ganska skönt med rutiner igen. Det har varit för mycket mat och för litet motion sedan nyår. Men vinet har jag hållit igen på. Inte helt och hållet det är svårt när vi har varit borta på middag. Nu är det vardag igen tack och lov. Kylan och en envis förkylning har gjort att jag hållit mig inne. Nu går jag på antibiotika igen. Jag är glad att jag bestämt mig för nykterhet. Det här året ska gå i hälsans tecken. Nu går jag och funderar på vilket gym jag ska börja på, kanske bäst att börja med litet promenader.

Ha en bra och nykter vecka

Sige

Är precis som du och många andra, beredd att ta mina första steg på vägen mot ett nyktrare liv. Kan dricka måttligt i sociala sammanhang, men vill egentligen bara hem och hälla i mig mera vin.
Ensam i soffan.. Min man sitter själv framför tvsporten i ett annat rum och hinkar sin öl.Sorgligt, eller hur? Jag har talat om att jag inte ska dricka nu, vill inte att han köper hem vin. Det får bara inte finnas något hemma, då är det kört. Och han verkade inte helt främmande inför tanken att vara nykter en tid.
Oavsett vad han väljer ska jag fortsätta på min väg mot förändring.
Nu en promenad med hunden innan jag åker till jobbet.
Lev väl!

lilla Anna

Hej Sige!
Det är så vanligt att man dricker för mycket. Ibland undrar jag om man dricker för att tristessen inte ska ta över. Nu har jag anmält mig på litet olika kurser. Har man något att göra som man tycker är roligt, så är det inte så naturligt att dricka för att döva att det är litet tråkigt.Jag tycker också att det är svårt att låta bli vinet om det finns hemma. Men vi får kämpa på. Hund är bra, då kommer man ut på promenader. Jag har en liten raring som jag älskar. Funderar på att börja ta kvälls promenaderna. Då kan man inte dricka förrän framåt nio på kvällen. Jag vill inte möta grannar och lukta alkohol. Problemet är bara att jag är litet mörkrädd. Hum, det får jag väl övervinna.

Ha en bra dag.

Elias

Du beskriver så väl hur det är. Man kan ofta sköta sig i vanliga sociala sammanhang, men när man kommer hem drar man igång det tunga artilleriet. Det är , som du skriver, helt uppenbart så att det första glaset är meningslöst om det inte får sällskap av många fler... Alltså får man undvika det första glaset.
Slutade också till nyår, så vi har kommit lika långt tidsmässigt. Har lagt min tråd under "Dricker jag för mycket".
Ja, andra aktiviteter som man kan gå upp i tror jag är ett bra substitut till alkoholen.
Nu kämpar vi på!