I dag har jag inte druckit alkohol på 15 dager!!!
Fantastisk! :) :) :)
Är väldig stolt över mig själv!
Men också osäker....
Kommer jag att klare detta?
Jag kan inte komma ihåg sist gång jag var 15 dagar alkoholfri, förr har jag klarat 3 kanske 4 dagar, så har det varit på`n igen...
Är fortfarande väldig trött, själv om jag känner mig vaken och fräsch på morgonen.
Blir trött efter någon timmer, särskilt efter lunch, klarar nästen inte hålla mig vaken.
Smyger mig hem från jobbet i 1-2 tiden varje dag.. måste sova...
Växlar i humöret. Från optimist till deprimerad. Utan anledning
Har börjat få svettningar.
Fortfarande apatisk och slö. Känns som jag är i en vänta zon.
Men det har iallafall blivit mer "normalt" att säga nej till alkoholens tankar i mitt huvudet, inte så svårt att inte dricka, tror jag
men tänker mycket på det, och känner fortfarande suget...
Ursäkta min konstiga svenska :)

Hej
Välkommen hit till forumet. Starkt med de 15 dagarnas nykterhet men nyfiken som jag är undrar jag varför du tog beslutet att vara nykter.
Här på forumet finns utomordentligt god kompetens till hjälp för att bli nykter. Bredden gör att man alltid hittar någon eller några som passar en själv.
Din svenska är det inget fel på.
Suget finns där i början men brukar klinga av med tiden.
Vänligen
Ikaros

Norsktösen

.....mer och mer för varje dag jag drack, och varje kväll när jag gick till sängs sade jag till mig själv att i morgon då!... Men morgonen kom, jag gick på jobbet som vanligt, och när eftermiddagen kom tog jag ett glas vin, mysvin, trodde jag. Det blev 1 glas, 2 glas... 3-6 glas varje dag. Och varje kväll, blev jag like deppad över mig själv, igen, för att jag inte hellre denne dagen kunde sluta med detta drickande, och att jag hellre inte denna kvällen kunde bara dricka bara 1 glas för mys... Jobbet började gå dåligt, jag följde inte upp min stora passion genom många år, hästen min och ridande, huset blev inte städat och och och... Jag tappade kontrollen över mitt humör, och hade m¨ånga store gräl med både min mann och min kära dotter. Jag blev ilsken för bara små ting, och jag tappade helt kontrollen när jag först blev arg! Jag blev redd mig själv, och skamfull! Jag kämpade mer och mer med minne och koncentration, och fick sämre balans. Många mindre olyckor, där jag slog mitt huvud, ben, kropp och slutligen en dag när jag föll av stegen och bröt benet. Det måtte ta slut!

Innan jul blev jag medlem på den här siten, och bestämde mig for att prova dricka mindre Jag gjorde en avtal med mig själv om att bara dricka max 3 glas i weekenderna. Det gick inte. När måndagen kom blev det nya 3 glas... Så jag sade till mig själv att jag får dricka som vanligt i julen och börja på nyår. Nyårsafton skulle bli min sista dag. Kl 02 på natten drack jag min sista drink, och gick ut för att ta en sista cigarett på trappen. Då snubblade jag, ramlade så lång jag var med huvudet fört i järntrappen... Bröt fingret och kindbenet! Det var som om någon gav mig en reell besked att om jag inte slutar nu, så kommer något enda mer illa hända.. Jag blev rädd helt enkelt, över att jag hade tappat kontrollen så mycket, och sedan har jag inte druckit... :)

Jag känner igen mig så väl i din beskrivning! Särskilt vad gäller alla skador och olycksfall du råkat ut för. Det har varit samma för mig.... Så varje gång jag tänker att jag kanske inte har/hade något missbruk (jag har aldrig haft något sug efter alkohol efter att jag slutade) och kanske kan ta ett glas vin så tänker jag på alla incidenter jag varit inblandad i. Då förstår jag att det inte är normalt. Missbruk handlar det ju om så fort man dricker så det får negativa konsekvenser i ens liv. Så jag har slutat dricka helt och hållet.

Hoppas skadorna efter din senaste olycka börjat läka? Och att du känner att abstinensen börjar avta! Du ska se att du kommer att känna dig pigg och fräsch när kroppen börjar komma i balans igen! Kram!