Hej, ny här. Har druckit över 1 liter vin dagligen sedan ett år, drack för mycket tidigare också. Det gick helt överstyr när min man fick stroke. Inte vad jag tänkt mig pensionärs livet, man i rullstol med afasi.
Nu tagit kontakt med beroendevården för hjälp. Tar Antabus, egen begäran.
Inte druckit på 3 dagar. Är dock tveksam till Antabus då mina lever värden är förhöjda. Vill försöka bli alkoholfri utan och behöver stöd.
Min man dricker också för mycket, öl öppet men har vintetra på rummet och dricker i smyg, av hänsyn till mig kanske? Han vet ju att jag försöker sluta.

Björkek

Välkommen Litetill ! Själv har jag 6 nyktra dagar i rad nu. Det är kämpigt, men jag har hjälp av det här forumet, och har även börjat gå lite på AA möten.

Björkek

Jag har också tackat nej till Antabus, pg a höga levervärden. Detta då jag druckit rejäla mängder , särskilt senaste året. Inte många nyktra dagar där inte. Vill inte leva så längre, för det är ju inte att leva egentligen, mer att "existera".

Litetill

Vad är lite förhöjda vs mycket förhöjda värden? Ngn som vet? Mina är
ASAT 1,63
ALAT 2,82
Katastrof?

Björkek

Är absolut ingen expert på något vis i detta, men tror inte det är nån katastrof. Mina värden var högre. Men enligt läkaren kommer det ordna upp sig av sig själv , och komma i normalvärde igen på ca 3-4 veckor om jag inte dricker.

Litetill

Och grattis till 6 dagar. Tycket du AA funkar? Jag har fått en "behandlare" på beroende vården. Ska träffa i februari. Får se vad det ger. Nu tar jag en dag i taget, drömmer om vin på nätterna och suget efter vin är besvärligt.

Björkek

Har bara gått någon enstaka gång än så länge på AA.. Men det känns på nåt sätt skönt att träffa andra som man kan känna igen sig i, och samtidigt få tiden att gå lite. Jag var på möte igårkväll. Och innan jag gick dit hade jag absolut ingen lust att gå. Hade haft jätteångest hela dagen, men gick iallafall, och det kändes bättre efteråt. Som att jag fick lite mer hopp. Självkänslan och självförtroendet är ju inte direkt på topp efter alla pinsamheter man gjort när man varit onykter. Skammen kan lätt äta upp iallafall mig, även fast jag vet att alkoholism är en sjukdom så skäms jag ändå. Jättebra att du fått en behandlare på beroendevården, du kan säkert få samtal där, och ev. även Antabus om du vill (själv tackade jag nej till det pga mina förhöjda levervärden). Jag har dock Lergigan, som jag tar till natten (en tablett som är icke beroendeframkallande, men som gör att jag kan sova). Nackdelen är att den håller i sig till framåt lunch nästa dag (yttrar sig i form av seghet och obehaglig trötthet). Hoppas dock kunna slippa ta dem mer snart.

Litetill

Ska kolla vad AA har i närheten av mig, dock lite problem med med att lämna maken.
Jag har också Lergigan och benzo pga den panikångest jag fått efter "familjekraschen". Dock tar jag bara ngn Lergigan ibland, undviker benzo. Som tur är har jag bara druckit hemma och inte gjort bort mig någon annanstans. Skammen blir inte mindre för det, en beroende mor- farmor, skämmigt!

Hej Litetill
Du bör tala med en läkare om dina levervärden. Bara värdena räcker inte en helhetsbedömning måste också göras.
När det gäller levern kan man inte vara nog försiktig. Alltför många har dött av skrumplever pga alkohol.
vänligen
Ikaros

Litetill

Har kontakt med läkare på beroende vården. Nya prover var tredje vecka. Mina övriga värden är OK. Hoppas på att de går ner nu när jag bestämt mig för att sluta dricka.

Litetill

Har kontakt med läkare på beroende vården. Nya prover var tredje vecka. Mina övriga värden är OK. Hoppas på att de går ner nu när jag bestämt mig för att sluta dricka.

Björkek

Bra att du undviker benzo. De går ju på samma receptorer som alkohol.
Jag har också till största del druckit ensam hemma. Men "lyckats" göra bort mig rejält på olika sätt ändå. Hade behövt en alkoholmätare med automatiskt stopp på laptopen och mobilen som trädde in vid alkoholintag . :/

Litetill

Borta i morgon hos vänner, de vet inget om mina problem. Idag ska jag gå på Systembolaget och köpa en flaska alkoholfritt till mig. Absolut inget annat.
Har informerat våra vänner att alkohol triggar min panikångest (sant)

Litetill

Känner mig bakfull trots att jag inte druckit annat än vatten på 4 dagar! Svår huvudvärk, orkar inte ens upp i sängen. Vanligt?

Litetill

Och hela kroppen skriker efter Vin! Tur att inget finns hemma, maken är hemma så jag kan inte tulla i spritflaskorna heller.