Hej.

Symtom:
-Dricker i det närmaste varje dag (3,5%)
- Svårt att sluta dricka när man väl börjat.

Lite drygt 30år gammal. För, säg 3-4-5 år sen fick man känslan "dagen efter" att man aldrig ville dricka igen. Inte nu längre.

Har alltid känt, socialt, att man inte räcker till. Samtidigt som jag varit väl medveten om att jag druckit för mycket i min strävan av att vara social. Någon enstaka gång har jag träffat en sweetspot, oftast inte.

Dricker för myckef tror jag.

Nån som känner igen sig och någon som vet någon lösning?

/RN

drickandet, och oavsett hur ofta/mycket man dricker, så när man själv börjar bli medveten om problemen med alkohol, har en process startat.
Lösningen är att sluta dricka. Vilket inte är lätt, i så fall behövdes inte denna sajt, eller AA, eller beroendecentra, etc.

Läs och skriv här, det har hjälpt många.

Välkommen!

Svartvit

När jag drack nästan dagligen. Jag är inte särskilt social när jag är nykter och tycker det kan vara både jobbigt och svårt att räcka till, känns alltid som att mina svar är dåliga eller så kommer jag inte på något att säga alls. När jag börjat dricka och blivit lite berusad så försvinner vettet ur mitt huvud, då blir jag väldigt kreativ och social, gör saker jag ångrar dagen efter och dricker tills jag däckar. Är ett under att jag inte dött av alkoholförgiftning med tanke på hur mycket jag druckit. Skrämmande att tänka på såhär i efterhand, jag hade verkligen inte velat dö av en sån sak. 17-åring som söp ihjäl sig? Nej fy sjutton. Det enda som hjälper mig är att inte dricka alls eller att dricka sån liten mängd så jag inte blir påverkad, annars går det åt helvete. Jag funderar mycket på framtiden och är rädd att falla tillbaka in i missbruket om jag till exempel skaffat barn, hur skulle det se ut? Jag vet ju hur jag blir när jag blir full och det skäms jag något fruktansvärt över. Jag tror att det viktiga är här och nu, att man inte bör oroa sig allt för mycket i förväg. Mitt tips blir ändå att avstå alkoholen, den gör oss ingen nytta. Det sociala kan man träna upp och bli bättre på.