Hej. Är less på att bli trött och bakis efter helgerna. Nu har jag bestämt att ta en nykter period i alla fall. Vet inte hur länge. Men känner mig nedstämd. Hur ska jag bli glad igen? Hur lång tid tar det innan man vänjer sig? Och hur klarar man om mannen vill dricka på helgerna? Jag klarar inte längre att hantera alkoholen när jag går utanför dörren. Skäms för mig själv.

Elias

Du behöver inte skämmas! Läs i trådarna här, så kommer du att känna igen dig i många berättelser.
Att du hittat hit och bestämt dig för en vit tid framöver visar på något väldigt viktigt - att du kommit till insikt om baksidan av ditt drickande och att du vill ha förändring. Grattis till det beslutet!
Har själv varit nykter sedan nyår, efter dagligt drickande i åratal, och vinsterna med det visar sig mer och mer för varje dag. Inte minst att glädjen i livet kommit tillbaka, det kommer liksom inifrån. Visst är det en daglig kamp att stå emot suget, dock avklingande med tiden, men varje vunnen dag stärker självkänslan. Win-win, alltså.
Se framåt och ta en dag i taget, man blir rakare i ryggen för varje steg man tar på den nyktra vägen och skamkänslorna krymper.
Första veckan var jobbig för mig med abstinens och sömnsvårigheter, men sedan har det bara blivit bättre. Rekommenderar starkt att du gör allt du kan för att kämpa dig igenom en eventuell abstinensperiod, så kommer du definitivt att må bättre.
Det finns också hjälp att få via vården, tveka inte att söka om det är svårt på egen hand.
Lycka till och styrka till dig!!!