Det är mig och min son det handlar om....

911 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Nykteristen
Jag förstår din ilska och

Jag förstår din ilska och frustration över garagebesöket. Dessa små tecken som endast vi ser och hör (min sambo småhostar lite) som gör att man flyger i luften av ilska och blir den där bittra tanten o som min sambo så fint kallar d kontrolleringen som gör handklovarna på dom tajtare. O man hatar att man är sån, men d är väl en försvarsställning i sig d också.

Jag tror det är det som krävs, detta forum för att få upp ögonen o se verkligheten i det. Känner också att jag på nåt sätt vågar mer mot honom, säga ifrån på ett annat sätt. Skrämmande när man inte är van vid den sidan, lika lite som den där svaga sidan.

Har nån sett och uppmärksammat ditt mående på jobbet?

Idag hade kunnat vara en sån dag för mig, men jag jobbar på världens minsta företag så har endast en kollega o den personen skulle inte ens märka om man stod bredvid o grät, skönt d samtidigt. Slippa frågorna!

Självklart förtjänar du och ni bättre. Vi förtjänar att ha människor som gör att vi mår bra och kan ge oss nåt! Har sakta men säkert börjat inse det jag med

InteMera
Ensam med funderandet

Jag har en kollega på jobbet som jag berättat för att min man dricker, jag vet hon förstår min sits eftersom hennes ex också har spritproblem. Idag sade jag som det är till henne, att jag inte vet om jag klarar dagen, att jag håller på och bryter ihop och inte ens klarar rutin uppgifter. Lite skrattade hon bort det, inte av elakhet, men hon tror nog inte jag mår riktigt så dåligt som jag säger för jag har alltid varit den på jobbet som dragit tyngsta lasset. Någon blir sjuk? Jajamän jag fixar hennes också tills hon är tillbaka. Jasså hon blir borta några månader? Inga problem! Och ja tack gärna några spännande nya utvecklingsprojekt att leda samtidigt. Tills nu då...

Jag ser ju nu att mitt liv i många år varit galet, att det bara är märkligt jag ännu hålls gående utan psykmediciner. Gjorde anhörigtestet här på sidan också, bekräftar det jag misstänker att både ångest och stressnivå är alarmerande och min syn på livet och framtiden just nu rätt mörk. Min man är på resa några dagar nu vilket är skönt, att få andas en stund men samtidigt vet jag att resor ofta innebär ett besök i baren på orten men varför stör det ens mig? Jag ser ju inte ens om han skulle vara full, varför irriterar det då mig?

Jag tror jag lider mest av att jag känner mig tvungen att försöka gömma hans drickande för barnen, att de inte ska se honom när han är som värst eller råka ut för hans gormande och elakheter. Han kan bli helt oredig, vet inte skillnad på morgon och kväll om han sovit en stund och börjar skälla på mig vad jag är för galenpanna som lagar middag till frukost för att han tror det är morgon när klockan är 17. Han kan säga så elaka saker till vår dotter också, som stackarn bara försöker hålla sig ur hans blickfång så långt som möjligt eller om hon nån gång närmar sig för att hon vill ha en kram kan han bara fösa undan henne och fnysa hon ska sluta klänga på honom. Hennes lessna blick i de stunderna, jag vet vad hans beteende gör med henne. Jag har börjat säga som det är till henne när jag vet han druckit, att pappa idag druckit och att hon kan förbereda sig ifall han är arg. Vilket han utan undantag blir.

Det är tack och lov några år sen han blev våldsam och gav sig på både mig och saker, men de händelserna glömmer jag aldrig. Jag tror inte han ens riktigt minns allt han gjort. Så i hans minne kan jag ju inte må dåligt av sånt som inte hänt, att jag kan vakna på natten med återblickar ännu många år efteråt tycker han är för att jag framkallar påhittade saker, det var ju inte så det hände enligt honom. Bara det att mitt minne är knivskarpt från de stunderna, hans inrullat i en rejäl fylla varje gång. Och igenom allt dethär här jag aldrig fått samtalsstöd eller varit borta från jobbet och nu börjar jag se vad min styrka på sikt gjort med mig. Brutit ner mig inifrån men stärkt muren utifrån. Och när den nu börjar rasa och jag öppet medger att det finns problem, att jag inte vet om jag klarar det, då står man här rätt naken och sårbar och ska försöka få ihop bitarna igen. Kanske det lyckas, men bitarna kommer inte bygga upp det som varit, utan nåt nytt. Nåt bättre. Måste jag tro och hoppas i alla fall för just nu står jag här med en hop skärvor...

Muminmamma
Läser och gråter

Är på jobbet. Jobbar natt och just nu är det lugnt. Sitter och läser det ni skriver.
Blir ledsen arg och förtvivlad.
Ingen absolut ingen ska behöva gå igenom.
Känner och lider med er. Min kropp är också slut och min hjärna kokar. Kan man trycka på någon pausknapp?
Stor kram till er ❤

Nykteristen
Inte Mera, känner igen det

Inte Mera, känner igen det där. Den där handfallenheten man får varje gång ruset knackar på dörren eller ens knackar. Dörren är helt totalt olåst och vidöppen, men det gör det inte bättre för det när man ser sitt barn bli så besviken för att pappa inte vill, pappa mår dåligt, pappa är full och arg eller pappa är bakis. För när det väl kommer till att pappa vill då är han full så då vill inte barnet pga det. Denna jävla onda cirkel...

Går du o pratar med nån om det här, får du nån hjälp i vardagen?

Visst är det skönt o gräva ner sig i jobb...jobbade förut innan sonen så att jag va på tjänsteresa ca 2 dgr i veckan, jag njöt och tog på mig ännu mer jobb som resulterade i ännu mer hotellnätter. Där kunde jag va mig själv utan att nån visste eller utan att jag behövde bry mig om vad som hände hemma. Men nu har vi sonen och jag kan inte i min vildaste fantasi göra nåt sånt mer, för jag vet inte vad som händer och även om det inte skulle hända något så kommer jag aldrig kunna slappna av för att jag inte vet vad som försegår därhemma. Jag tappar kontrollen och den kontrollen kan jag inte tappa i nuläget.

Det där med att inte sova, jag förstår inte deras tankegång. Sambon kan vid vissa tillfällen vara uppe nästan 48 timmar när alkoholen sätter igång, han dricker och dricker o dricker. eller för den delen och oftast sover i 3-4 timmar för att sedan göra att dagen lunkar på. Men de gångerna så dricker han även dagen efter sen på eftermiddagen...det är dom gångerna man fasar extra över för hans humör är inte att leka med då. Jag brukar hitta på grejer i de fallen själv med sonen heldagar. Bara för att inte vara vägen, med en stor klump i magen som gör ont och ett huvud som går på högvarv.

Gjorde också det där testet som finns här, ska man gå på d så ja samma här....vissa delar även att man skulle behöva medicineras. Sjukt, jag så ser jag mig ändå inte...inte idag men igår. Idag är en lite bättre dag även att jag har svårt att vara i närheten av honom...jag backar, men den där jävla fasaden är där och visar sig som en påminnelse att man absolut inte får visa sig svag.

Nykteristen
Muminmamman, hur går det för

Muminmamman, hur går det för dig? Hur ser din vardag ut nu, har du pratat med nån?

Åhhh mina vänner, vill bara krama om er o säga att allt blir bra!

InteMera
Känns lite bättre idag här

Känns lite bättre idag här också faktiskt, men tror mest det beror på att mannen är bortrest och jag kan lite slappna av. Var skönt igår kväll att efter barnen lagt sig kunna ventilera lite här på forumet, utan att få fråga om vem jag skriver till av mannen som inte gillar när han inte har koll på vem jag har kontakt med. Jag har ingen samtalskontakt, har svårt att söka upp en sådan eftersom jag har så dåliga tidigare erfarenheter. Jag har då i alla fall aldrig stött på någon terapeut som skulle varit till hjälp, att man ens skulle fått känslan dom ärligt försöker stötta ens. Dom försöker endera släta över eller få mig att känna mig skyldig, och det tar jag inte på mig.

Fasar för när han kommer hem sent inatt för han åker med en kollega och får skjuts hem dvs fritt fram för sprit på hemvägen. Skulle inte förvåna mig om han imorgon stannar hemma från jobbet med nån "jag är konstig i magen" undanflykt så han får vara hemma och dricka sin nyinköpta taxfree sprit. Och det var sen den helgen det... Men tiden får visa om det är jag som är cynisk eller bara klarsynt.

Styrka till er alla härliga människor här att klara dagens känslor och funderingar!

Nykteristen
Tänker mer på en terapeut som

Tänker mer på en terapeut som är inriktad på medberoende o beroende. Här i vår stad finns en grupp för sånt, de anordnar grupper, föreläsningar och även individuella samtal.

Visst är det konstigt med den jäkla vågen man är i av tankar och psykiskt mående. För dig men liksom för mig är idag en bra dag så bra den kan va iallafall medan gårdagen va totalt skit sen går det några dagar eller dag o man är tillbaka på ruta ett för att sedan ta ett jättehopp igen tillbaka upp på glada trappan. Däremellan dessa steg finns ångesten, misstankarna och rena illamåendet över situationen över att behöva fundera över när händer d igen o leta tecken o börja fundera över vilken dag o steg i mönstret som är idag o vilket är nästa.

Hoppas för din del att han inte köpt så mkt taxfree, för för deras del känns d som att d är legalt att köpa på sig lite extra vid såna tillfällen, för det är ju så billigt o då ska man passa på när chansen finns. Sen är d ju så att den kommer att bara smuttas på o hålla jättelänge i flaskan så då är det ju värt dom pengarna när den håller så länge! Åhhh va svag kan höra hela den diskussionen och förklaringen till varför flaskan/flaskorna köptes för! Så man kräks lite i munnen....

Jag har bestämt mig för att denna månad fram till banklagen ska jag inte säga ett skit om hans alkoholkonsumtion och bara iaktta hur det går och ser ut....därifrån tar jag det. Jag orkar inte mer, orkar inte lägge ner mer möda på ATT han dricker för d gör han. Mitt huvud är så fullt av oro o ängslan över allt annat och nu när vi har det här datumet känns det på nåt konstigt sätt mer värt att släppa just det för se hur långt han är beredd att gå. För då tror jag att det är lättare för mig att släppa taget!

InteMera
Låter som en bra inställning

Låter som en bra inställning Nykteristen! Släpp taget för en stund och bara iaktta, se hur han gör om du inte är på honom om det! Att han dricker vet du, men se om datumet i slutändan verkar göra honom nån skillnad som det gör för dig. Eller kör han på som vanligt och tror det är ordnat för att du slutar tjata?

Ja taxfree är ingen rolig historia. Ibland köper han mig en dyr parfym, för att på nåt sätt tror jag försöka göra det rättvist att han minsann spenderar lika mycket pengar på mig som på sin sprit i taxfree butiken. Att jag inte använder parfym vet han, att jag redan har typ 8 oanvända dylika i skåpet vet han också... Men vad gör dom inte för att dämpa sitt samvete. Och hans taxfree sprit ranson håller nog inte mer än knappt över helgen, första starka halvliters flaskan brukar nog åka ner innan barnprogrammet ens är påbörjat på kvällen. Ut och röka och så hör man garagedörren, lite suddigare i blicken för varje cigarett tills han somnar på soffan. Och där tassar vi omkring från kl 18 och försöker vara ljudlösa och osynliga jag och barnen. Suck.

InteMera
Usch vad jag känner klumpen i

Usch vad jag känner klumpen i magen växer, imorgon fredag och mannen kommer hem inatt med full taxfree ranson. Har en illavarslande känsla helgen blir jobbig. Jag vet faktiskt inte om jag klarar av att vara tyst så mycket längre, kommer explodera fullständigt om han blir elak på fyllan och ja jag vet vilka konsekvenser jag riskerar. På nåt underligt sätt känns det ändå som att en rejäl urladdning är vad som kunde behövas för att få mig att komma till sans och äntligen börja flytta. Blåmärken läker men det psykiska lidandet har pågått länge nog. Finns gränser för vad man ska tåla och jag har ingen tro min man är villig att ändra nåt alls för sin del. Han har aldrig lovat sluta dricka, egentligen aldrig bett om ursäkt för saker hans drickande ställt till med eller annars heller ägnat mitt mående en tanke och än mindre handling.

Som Muminmamman skriver önskar jag mig också en pausknapp, eller ännu hellre än knapp att spola bakåt i tiden till en tid när allt ännu var väl och man kunde få göra om saker på vägen så man sluppit hamna i den rävsax man sitter i idag.

Nykteristen
Usch för den jkla magkänslan.

Usch för den jkla magkänslan. Sitter själv med väldigt ont i magen och en oro över kvällen o natten. Han är onykter o arg. Arg på mig för att han mår bättre utan mig, för att jag står i vägen för honom o jag ska bara vara tyst. Blev irriterad på honom för att han höll på med sonen hela tiden, grejade med hans kuddar, med hur han satt osv osv. Sa då till honom när jag märkte att sonen började känna sig obekväm att låta honom va o då va d kört. Så nu står han i garaget o smygsuper, röker cigaretter o svär över vilken jävla körring jag är som förstör hans liv. Fasar för när han kommer in igen, men har redan sagt att jag ska lägga mig med sonen vid 19 för jag är så trött. Han förstod d, men d va ju innan han blev sur....så vi får väl se hur denna kväll slutar!

Den där pausknappen hade varit guld värd just nu!

InteMera
Bra du sa ifrån, men håll dig

Bra du sa ifrån, men håll dig på säkert avstånd bara så det inte blir en fruktansvärd kväll! Han spelar offer och tycker du förstör ert liv, barnsligt av honom men såna är dom på fyllan. Hur kan det vara så svårt att fatta en nykter mänska inte är road av deras härjande?

Håll dig säker nu bara, ta inte åt dig av hans elakheter! Styrka till dig om det blir en besvärlig kväll!

Nykteristen
Tack min vän, känns skönt o

Tack min vän, känns skönt o komma in o få lite styrka! Känns som att d behövs denna kväll för den kommer inte bli lugn d kan jag lova...han går fram o tillbaka från garaget o in. När han kommer in skriker han bara om allt hemskt jag gör o att han ska flytta för han orkar inte mer. Jag känner bara att gör d nån jvla gång då! Jag o sonen kollar barnprogram, mysigt o ha honom skrikandes. Försökt säga att d är bättre vi pratar imorn o låter d va ikväll. Då skrek han ännu mer....
Vi ska upp o sova snart så får han greja ifred...hoppas d iallafall
Lång kväll som bara börjat, usch :-(

InteMera
Hoppas han lämnar er ifred

Hoppas han lämnar er ifred när ni lagt er åtminstone! Tänker på er!

Nykteristen
Tack InteMera! Vi får hålla

Tack InteMera! Vi får hålla varandra uppdaterade om kvällen/natten. Hoppas innerligt att din man är någorlunda när han kommer hem så du får samla krafter till helgen! <3

InteMera
Jag lägger mig i god tid

Jag lägger mig i god tid innan han är hemma, så försöker jag strunta i vilket skick han kommer hem i. Han brukar vara trött efter resor så tror inte det blir bråk hos oss inatt, det mera helgen jag är orolig för då han brukar kunna vara i kalasskick redan tidigt på eftermiddagen vilket verkligen får igång mig.

Och min man är en kopia av din, trampar in och ut till garaget och röker och smygdricker där, varvat med att komma in och endera se på tv alt idiotförklara mig för nåt alt för att skryta om nåt på sitt jobb som han så fantastiskt löst eller ordnat. Sen blir han skitsur när jag inte med beundrande ögon lyssnar, har börjat ge honom samma behandling jag får när jagberättar nåt dvs ignorerar honom och tittar inte på honom och verkar som jag inte hört han pratar ens. Det retar gallfeber på honom och det är nästan komiskt. Där får han för att han gör så oavsett vad jag berättar om, han vill ju riktigt man känner sig oviktig med att göra så men samma behandling tål han inte själv.

Hoppas du får lite sömn inatt och kan vila, kryp nära sonen och försök njuta av honom som ändå är det viktigaste och som kommer finnas där oavsett vad din man väljer att göra!

Muminmamma
Åh tjejer

Fan rent ut sagt! Jag skulle vilja ge alla jäkla gubbar en omgång! Fy för att ha det så här i sitt hem.
Jag jobbar hela natten och kollar in här regelbundet! Håll er undan och försök vila. Inget, absolut inget som era män säger är sant. Söta kära ni! Kramar

Nykteristen
Jag håller med dig

Jag håller med dig Muminmamman, en rejäl omgång skulle de behöva ha!

Skönt för dig att jobba natt även att det kanske är lite svårt, men hoppas d är lugnt hemma hos dig!

Det där med att sätta sig själv på en piedestal d är dom jäkligt duktiga på. Här hemma fixas d lite köket med lampor o så. Vet inte hur många ggr ikväll jag har berättat hur otroligt fint o duktig han är ändå är jag så dum i huvet att jag inte fattar nåt....trött blir man. Ska försöka sova nu!

Hoppas d blir lugnt för er inatt! Massa kramar <3

Nykteristen
Helt tyst i huset sen han

Helt tyst i huset sen han gått fram o tillbaka en massa ggr, nästan lite skrämmande kände jag. Vet att han inte är inomhus...o såg precis på sociala medier att polisen åker runt o kollar vårt område. Den klumpen i magen man fick :-(

Nykteristen
På riktigt!

Vad gör jag? Människan har tagit sin bil o stuckit!!!
Ska jag våga ringa o kolla vart han är eller ska jag låta bli? Känner mig helt tom i huvudet

MondayMorning
Nykteristen

Är du orolig? Har läst tråden din och lider med dig :(

Skriver ibland i anhörige forumet fast jag är på "andra" sidan..
(nykter)

Nykteristen
Tack, alltså han har ju

Tack, alltså han har ju druckit...ärligt så skiter jag i honom vart han är just nu men mest rädd för att d hänt nåt, honom eller till följd av honom. Vad är d för människa som tar en bil o åker iväg med påverkad?!

Tack för att du svarar!

MondayMorning
Nykteristen

Låt det hända! Det är utom ditt ansvar.
Det är han som satt sig i bilen. Inte du.
Det är han som skadar sig själv. Inte du.
Det är han som åker dit för rattfylla. Inte du.

Även om någon annan kommer till skada
är det fortfarande inte ditt ansvar.

Han måste ta ansvar för sitt eget agerande och dess konsekvenser.

Han gör dig illa och det verkar inte bli bättre av det jag har läst i din tråd.
Han kommer aldrig ändra sig för din skull. Tyvärr. Han verkar långt gången i
sin sjukdom.

Nykteristen
Jo, jag antar det...detta är

Jo, jag antar det...detta är så jävla sjukt!

Förstått d nu, d spelar ingen roll längre vad jag gör eller säger! Det är dags att bli av med honom efter ikväll....han ringde precis o sa att han va norr om stan o skulle åka hem. Nu ligger jag o hoppas att han virrar bort sig ännu mer för när/om han kommer hem så vet jag inte om jag vill vara med...rädd? Ja blandat med ångest, sorg och besvikelse!

MondayMorning
Nykteristen

Jag läser mycket på eran sida. Och många gånger ser jag hur illa det är.
För att jag har varit där själv. Många gånger vill jag skriva: GÅ
För jag vet att det inte kommer ske en förändring.

Sen förstår jag att det är svårt när man har barn i hemmet.
Men för barnen skull. Barn ska inte behöva växa upp i den
miljön med oro, ångest och rädsla.

Ta inte upp någon strid när han är onykter bara.
Han verkar labil. Och att prata med en som är full
är som att prata med en vägg.

Men fundera på det. Egentligen är det VI (han) som ska gå
men under detta beroende så är vi så förbannat dumma i
huvudet att vi inte fattar det.

Nykteristen
Ja, d är sjukt vad detta gör

Ja, d är sjukt vad detta gör för en o jag har ingen aning om varför man blir så blind och vill skydda en sån här människa!

Nä när han kommer hem så ska jag inte prata med honom, d kan jag lova! Får se hur pass stabil han är imorgon också lr så är han bakis o då kommer d dubbelt upp istället. Alltid väga av o kolla läget först...

Tack för att du bryr dig, skönt o få lite svar i detta nu som blev så påtagligt! <3

MondayMorning
Nykteristen

För att man tror att man gör rätt för barnens skull. Genom att inte gå.
Tror väldigt få av er skulle stanna kvar om ni inte hade barn ihop.

Om jag skulle se till mig själv så skulle jag inte stannat för allt i världen.
Och vill inte en människa förändra sig så måste man
se till att man själv mår bra.

Jag skulle främst fundera på hur mycket stryk min barn
tar att leva under de förhållandena. Du skev att din man
skrek på er när ni tittade på barnprogram. Inte ok.

Mina barn har alltid kommit först. I alla väder.
Barn är små och vi måste beskydda dom.

Nykteristen
Tycker d egentligen är en

Tycker d egentligen är en självklarhet att skydda barnen...men är alkoholen så viktig att man T.om skiter i sitt/sina barn? Det har jag fått världens bästa bekräftelse på ikväll!

Det är bra att du kommit till insikt för dig själv o även för dina nära o kära. Hade bara hoppats att d va samma här! :-(

MondayMorning
Nykteristen

Ja man skiter i allt men innerst inne så känner säkert din man skuld och skam.
I och med att han "tror" att han smyger med det så vet han ju nånstans att han
gör fel mot er.

Jag har ett periodiskt drickande så jag har lyckats klara av att hålla mina barn
utanför min dåliga perioder. Har haft varannan veckas barn och har "festat"
på när dom inte har vart här för att sen kliva in i rollen som den perfekta mamman
när dom varit hos mig.

Tyvärr inte sista tiden när det har eskalerat för mig.
Men dom är inte små längre och vi har en öppen dialog om det.
Men när jag hade små barn i hemmet så drack jag inte alls.

Nykteristen
Huvudsaken är o d verkar d ju

Huvudsaken är o d verkar d ju som att du är fullt medveten om ditt beroende. Då är d kanske också enklare att be om hjälp o förståelse.

Känner mig mycket lugnare av vår dialog och d känns bra! Men fattar ändå inte hur denna kväll kunde eskalera så fort...

Intressanta men jobbiga dagar att vänta

Dionysa
Jag ska kanske inte säga så,

Jag ska kanske inte säga så, men tycker nog att det skulle vara bra om polisen ertappade honom rattfull. Det skulle kunna bli ett rejält uppvaknande. Hoppas nu att han inte skadar sig själv eller någon annan mer än vad som redan skett.

Sidor