..galet. Den där A, som alltid vill finnas till för en. Som vill trösta en som en sådan där go vän brukar göra. En godtrogen vän tros han såklart vara, att han lyssnar och ger råd för alla problem man har. Kanske har han rätt ibland, eller ja..man kan tro att han rätt. Tillslut så drar han fram kniven sin från bakfickan och hugger till i ryggen. Alkohol alltså, hur många har inte fallit illa på grund av denna "magiska" dryck?

Jag har bestämt mig. Ingen alkohol. 7 dagar nykter nu och fler ska det bli. Följ med mig, så kan vi klara detta tillsammans. För vet du, jag tror på dig! Kanske sitter du just nu med A i handen? Eller i blodet? Eller kanske redan tagit steget själv för att du tröttnat på han lika mycket som jag? Hur det än ser ut, följ med mig på en resa tillbaka till dig själv för ett bättre välmående ❤

Hej Valery
Här på forumet gör vi det som du föreslår. Vi hjälps åt och följer varandra. Jag ser fram emot att läsa många inlägg från dig i framtiden.
vänligen
Ikaros

Valery

Är inne på 9:e dagen nu. Det är lördag och det känns faktiskt väldigt skönt att skippa alkoholen.
Jag skulle vilja få lite tips om hur man kan fixa detta på bästa sätt? Vad som händer i kroppen (positiva effekter) efter ett tag man varit utan alkohol?

Famiglia

Välkommen hit, alla här inne hjälps åt mot en vitare vardag. Ärligheten i detta forum och igenkänningsfaktorn har hjälpt mig otroligt mycket. Några positiva saker jag märk är att man blivit mindre plufsig. Gick ner några kilo direkt efter att jag slutat och såg mycket smalare ut i både ansikte och kropp. Jag tycker även det är grymt skönt att vakna med bra samvete varje morgon. När jag drack mycket vaknade jag varje morgon och tänkte, nu måste det få ett slut. Sen har jag börjat träna med och märker att kroppen reagerar otroligt bra på det. Orkar mycket mer på gymmet och kroppen återhämtar sig snabbare utan alkohol. Det jag fajtas med är att det gick ganska lätt för mig att sluta, ju längre tiden går desto mer tänker jag att detta var ju inte så svårt, jag borde kunna unna mig ett glas. Detta är kanske också en tanke du måste fajtas med. När den tanken dyker upp tänker jag alltid, varför skall jag ta risken? jag kommer ångra att jag dricker men jag ångrar aldrig en nykter dag. Försök hitta någon hobby eller några mål som inte har med alkohol att göra. Jag hade som mål att börja träna samt börja leva lite sundare ett tag för att se vad som händer med kroppen. Sorry om jag skriver lite osammanhängande men försöker kolla handboll samtidigt :-)

Lycka till och när du känner suget, gå in här och läs.

Valery

Jag har idag kämpat emot A i 14 dagar. Eller, ja det har gått väldigt bra faktiskt. Det som jag tycker kan vara lite jobbigt är att inte ta ett glas vin till matlagningen. Jag tänker att det vore väldigt trevligt med en litet glas som står där på spisen och håller mig sällskap. Varför håller min hjärna så? Ser jag en belöning i att laga mat. Ja, det kan hända att jag gör. Varför? För att jag känner mig duktig att jag inte köper hämtmat. Förmodligen. Jag romantiserar alkoholen för mycket. Som om den vore min bästa vän. Den finns där när jag är glad, ledsen eller arg. "Jag är så glad - låt oss fira med skumpa" eller " Jag är så arg - låt oss dricka vin och prata om problemet". Jag är nog inte ensam i att känna på detta sett. Och på tal om minnesluckor..Det är nog det värsta jag har varit med om. Usch vad jobbigt det är att få dem.

Jag är dock glad över mina 14 dagar. Känns som att jag kommit en bit på vägen. Hur länge jag tänkt att hålla upp får vi se.

Jag längtade också efter vin till matlagning. .
Köpte en bib med äppelmust hos delikatessbutiken i stan. 139 kr för 3 liter äppelmust! Det var på tok för dyrt tyckte jag och ställde tillbaka den. På en gång började jag fnissa och tog ner den igen, betalade och gick. Knappast dyrt med 139 kr för en bib va? Det var gott att krana ur den men blev uppenbart att det var yrseln jag saknade. Så tokigt att vilja bli påverkad när jag står och lagar extra god mat, fokus borde vara på det!