Efter flera år av "för mkt av det goda" har jag insett att det har spårat ur och blivit ett problem. Jag har fått veta att jag är alkoholberoende, det gjorde mig iskall i hela kroppen. Jag?? Det stämmer liksom inte in på mig.. men jag kan förstå varför det har blivit så även om andra säkert skulle ha svårt att förstå. Idag blir min första dag med Champix, jag vill ta avstånd från både snus och alkohol men kan inte säga just nu hur länge. Tänker väl ett år men måste tänka en månad i taget tror jag. Vad har ni för erfarenheter av Champix? Vill säga att jag är så positiv och tacksam för att det finns något annat än AA, det här forumet och Riddargatan. Det känns helt rätt för mig. Kram på er alla!

Villvetamer

Men hur upplever du att den där alkoholfria flaskan ger tillfredställelse? Jag är tacksam för tips men känner oxå mig själv tyvärr. Blir så ledsen över situationen, det känns inte som att jag kommer att klara det här.

Villvetamer

Hej! Tack för att du skriver. Det går inge bra om jag ska vara ärlig. Så fort jag återkom till vardagen blev det problem. Jag har försökt!!!!! Men det går inte!!!! Blir så ledsen och känner mig misslyckad. Det man tänker när man handlar vinet på systemet eller på restaurangen är att "det är ju normalt, inge konstigt alls". Och så fort jag ska träffa någon föreslår jag "ett glas vin". Och då blir det ju inte bara ETT glas vin. Jag har liksom ingen eller inget att skylla på utan det är JAG som är problemet. Jag kan dock säga en sak, när jag drack alkoholfritt med min vän senast så blev det en annorlunda stämning, när jag liksom "anpassade" mig blev det bra igen. Jag kämpade för detta tillfälle, just för att den vännen har varit en bidragande orsak till mitt problem, men det kändes som att stödet inte fanns trots att jag har pratat om det SÅÅÅ länge att jag vill och behöver ändra på mina vanor... har pratat så så mkt om hur det påverkar mig negativt. Men det var som att jag var en svikare. Har förstått i efterhand att den vännen liksom fick nån färre att dricka med. MEN jag vill verkligen betona att JAG själv är ett problem för mig själv. Och min lösning är att försöka dölja det för dom som är "drivande" så man liksom inte får problem "där" utan kan jobba med sitt problem på egen hand. MEN det är ju inte så att det funkar, det funkar inte alls och det gör mig så ledsen och orolig.

Kram till er alla därute jag vet att det är många som kämpar

Björkek

VillVetaMer - Jag kan tipsa om ett jättebra AA möte i Stockholm. Söndagar kl 13.30 - 15.30, på St Paulsgatan. Där får man jättebra förklarat för sig (det är mer som en föreläsning) sjukdomsbegreppet (alkoholism är ju en sjukdom). Man behöver inte anse sig själv som en alkoholist för att gå på det mötet, "diagnosen" får man ställa på sig själv om man tycker att man känner igen sig i det som förklaras.
Jag var på det idag, och det gav otroligt mycket, pedagogiskt, lättsamt och de 2 timmarna bara rann iväg. Rekommenderas!! Många "aha-upplevelser" i vad som sades och beskrevs.

Restart2017

Jag slutade oxå med snus och alkohol
Det är lika bra att sluta med allt på en och samma gång :)

Villvetamer

Tack jag ska försöka att tänka på det. Det känns svårt när det blir ett mönster igen.. om det hade varit ett enstaka snedsteg hade det varit lite lättare. Kul att du frågar om mottagningen. Jag har nyss börjat så kan inte riktigt säga än men jag upplever bara det positivt än så länge. Tycker att det år bättre än en alkoholterapeut på vårdcentralen. Här har de koll på vad det handlar om och många har blivit hjälpta av deras behandlingar. Jag frågade om mottagningen på företagshälsovården och då var de positiva, det säger mkt. Tycker absolut att du ska söka dig dit och prova. De har en bok som heter "för mycket för ofta", den är bra så rekommenderar den. Jag väntade flera år innan jag sökte hjälp men det var gör att jag inte upplevde att det fanns något som passade mig. Nu finns den här mottagningen och jag upplever absolut att den passar mig. Jag ska snart på mitt tredje besök så har knappt börjat men jag hoppas att du tar kontakt med dom ändå. Berätta gärna hur det går för dig. Lycka till!

Villvetamer

Tack för tipset! Det låter intressant!! Ska kolls upp det mer.

Villvetamer

Grymt bra jobbat! Tar du hjälp av någon medicin el har du slutat på egen hand? Hur går det med abstinensbedvären?

Restart2017

hjälp av någon än så länge.
Det va lätt att sluta, men igår drack jag några öl.
Blev inte full, men det va dumt ändå. Då jag lovat mig själv att ge fan i alkoholen.
Jaja, några få öl på 14 dagar är inte så illa.
Men tanke på att jag i princip druckit varje dag i två år!

Villvetamer

Tycker fortfarande att det är bra jobbat. Tror man måste inse att det kommer att bli snedsteg. För min del funkar det inte med snedsteg ang snus men "mer okej" med alkoholen. Bara det inte blir nåt mönster, då får man börja om igen. Där är jag nu.