Har nu efter att ha druckit stora mängder alkohol under 10 års tid bestämt mig för att ändra mina alkoholvanor. Har bestämt mig många gånger förr men nu måste det gå.
Jag uppfyller alla kliniska kriterier för alkoholberoende och får ont i magen av det. Har nog inte insett hur allvarligt det varit förrän nu, för har de senaste åren mestadels druckit 3.5:or i veckorna, men tydligen kan man bli beroende av dem också.
Har druckit väldigt mkt ensam och det känns så tragiskt. Ingen vet om mina alkoholproblem, inte ens min tjej.

Är så orolig för att jag ska bli abstinent och må dåligt om jag är nykter. En mardröm att vara beroende.
Har druckit cirka 3 gånger i veckan de senate åren( innan det betydligt mer), men har inte kunnat sluta dricka, så har ofta blivit 8-9 3:5 or öl.

Och hur ska jag hantera suget och framförallt vad ska jag göra istället?

Lili77

Hej! Vad bra att du vill ändra på dina vanor, det vill jag med! Jag tycker absolut att du bör söka hjälp någonstans, för det är oerhört svårt att sluta ett missbruk utan stöd. Det finns en karta här under "annan hjälp" där du kan hitta mottagningar, både kommunala och privata. Själv har jag testat AA, men det funkade inte alls för mig eftersom jag är total ateist och tror inte på "universum" eller nån högre makt av något slag. Jag har också testat medicin, och naltrexon funkade faktiskt för att ta bort "mersuget" man får efter första glaset, så om du vill begränsa ditt intag kan det vara ett alternativ. Antabus känns lite väl drastiskt för min del, men jag förstår att det är en livräddare för de med tyngre missbruk. Just nu letar jag efter någon slags samtal/grupp/stöd-program som inte involverar 12-steg eller påtvingad frälsning. Ska på första möte nästa vecka på en av mottagningarna. Mitt enda råd är -sök hjälp bums, innan det blir värre. För det blir så gott som alltid värre. Önskar att jag hade tagit tag i mitt riskbruk innan det övergick i beroende!

hej
Håller med Patsy. Viktigt att ta hjälp. AA kanske fungerar för dig? Bra att du kommit hit till forumet. Läs och skriv. Här finns expertisen.
vänligen Ikaros