Idag är första fredagen efter den första jobbveckan och jag är inne på min 11 nyktra dag. Efter storhandlingen så funderade jag mycket på de där glasen vin i soffan för att vila och belöna mig för att jag klarat en tuff veckan på jobbet. Gick in på systemet och insåg att en BiB skulle jag inte köpa, höll i en flaska alkholfritt och en flaska vanligt vitt vin. Och funderade i 8 sekunder, ställde ifrån mig bägge flaskorna och gick ut därifrån. Sitter nu i soffan med ramlösa och poppcorn och känner mig väldigt nöjd. Har snart gjort halva min vita månad och förutom trötthet och mardrömmar så går det faktiskt utan allt för mycket sug.

Elias

...på vecka 4!
Kan bara hålla med om hur skönt det är att känna att allt stabiliseras och att äkta njutning i vardagen infinner sig, även när man har "tråkigt". Vi är i samma fas tidsmässigt. Varje vit dag är en seger man blir starkare av. Vikten kan du ta tag i så småningom, en sak i taget. Det viktiga är att bli säker och bekväm med nyktra dagar.
Nu kämpar vi på!

Kände för första gången lite sug ....Men inte tillräckligt för att spräcka sviten med 22 vita dagar (23 ikväll).
Log lite åt ditt mess Ester för som vanligt har vi många likheter....Har oxå gått upp 20 kilo de 4 senaste åren. Har unnat mig sött under denna vita period men tänker dra ner på det nu även om jag tänkt som du skriver Elias "en sak i taget"....
Får dock erkänna att jag snart börjar räkna ner till den 2:e februari då jag faktiskt ska få ta mig lite vin...Men är orolig för att jag ska "falla tillbaka " till den gamla vanan med vin var och varannan dag MEN så känner jag att detta välmående som jag känner nu vill jag inte vara utan, så nej jag tänker inte gå tillbaka till det som var tidigare....
Har köpt en bra bok som heter "För mycket, för ofta". Jättebra med övningar, fakta osv men framförallt för dem/er som vill kunna dricka ibland.....
Nåväl vecka 4 är igång och snart 4:e helgen som nykter:)!
Ha det så bra alla!

Ester

Visst är det lite härligt att inse att det finns ngr som liknar en själv. Det gör att jag kan lära av era erfarenheter och komma längre. Försöker ta en dag i taget, och har börjat förstå vad det är som har triggat mig till att dricka så himla mycket de sista åren. Har inte tagit hand om mina egna känslor, så hunger, trötthet, och krav från omgivningen har jag dövat med A. Och när jag nu inser det klingar suget ut. Det blev väldigt tydligt i dag när jag satt på jobbet, kalendern fullbokad, och konferens med stor uppgifter framöver mig i morgon och på fredag, kom på mig själv med att sitta och fundera på att köpa en BIB för att "bara ha hemma". Skulle ju inte öppna den. Lyckades vända känslan och tanken till vinsten av att inte köpa en BIB. Så jag åkte hem, åt en god middag och tänker krypa till sängs ganska tidigt.

Vågar faktiskt inte bestämma mig för när jag ska "få" dricka vin.

anonym11208

man behöver ju inte dricka ur den bara för att den finns där :-) Skönt att somna in utan alkohol i kroppen och för att inte prata om när man vaknar och tar den där goda koppen kaffe. Heja dig!

Elias

"...vinsten av att inte köpa en BiB", snyggt formulerat! Och du, beslutet om att få unna sig ett glas vin kan ju skjutas på framtiden. Risken är nog överhängande att det blir mer än ett glas...
Kämpa på!!!

Gick in på Systemet och skulle handla alkoholfritt. Tänkte; är det en bra idé att gå in här? Men det var inga problem alls. Köpte mitt alkoholfria....sneglade på de andra vinerna men, nej, kände ingen längtan eller sug. Fattar ingenting men FATTA hur BRA det känns...!!! Dock ska/bör man undvika detta ställe om man är minsta osäker på sig själv tror jag....
Nu är flera av hos här på väg mot den 4:e vita helgen! Lycka till alla!!! Det kommer att gå bra och vad skönt det är när man vaknar upp på morgnarna utan seghet, trötthet osv.
Trevlig (nykter) helg!
Vi hörs!

Jag har inte varit inne på bolaget sen jag slutade dricka a. Har aldrig druckit för att det är gott, endast för ruset. Vi alla olika och att hålla sig nykter är vårt mål. Sen finns viljan hos många att dricka lite. Det har jag provat massor av gånger under flera år, ett steg fram två steg tillbaka.För mig funkar det inte.Vi har alla vår egna väg att gå, när det gäller beroenden,det har vi gemensamt...

Ester

Kom hem i fredags efter 2 dagars intensiv konferens, och där jag valde bort all alkhol, och var så jäkla trött och uppgiven på om jag skulle orka med allt vi bestämde. Och köpte den där förhatade BiB, bara ifall att. Och där föll jag. Trodde jag skulle klara att två glas och sen fortsätta med alkholfritt, som jag oxå köpte. Men det blev 7 glas, innan jag tog hela boxen och hällde ut resten.

Vaknade med ångest på lördagen, men än mer bestämd över att jag inte vill vakna bakis igen. Det är inte värt det. I lördags kändes det som världen bakslag och jag skämdes över mitt svaga jag och tänkte att jag aldrig mer skulle gå in och skriva på forumet. Men i dag måndag inser jag att det finns en ny känsla i kroppen och tanke i huvudet. Jag har inte tänkt eller längtat efter alkhol på hela dagen. Och ser fram emot att gå på krogen på fredag med goda vänner utan att dricka.

Så kanske fredagen ändå hade något gott med sig. En ny tanke har börjat forma sig i huvudet; jag kanske inte ska sätta upp ett mål kring hur länge jag ska "klara" att vara vit, utan bara leva utan alkohol.

Elias

Bra att du inte skippade forumet efter ditt bakslag i fredags. Din historia är värd att delas, tack för att du gjorde det! Många, förutom du, får säkert en tankeställare av den. Lärdomen är ju uppenbar och du har tagit till dig den, snyggt.
Nog dags för en lååååååång vit period.

Ester

Känns som bakslaget ändå på något sätt gjorde mig starkare. Har t om tagit mig till ett gym idag och anmält mig till provapåvecka. Och även om jag var störst, och mest otränad så kände jag mig ändå stark på något sätt. Trodde kanske att bakslaget skulle ge mig en spark bakåt, men den gav mig tillbaka känslan av att vilja vara nykter läääänge. Hoppas att ju fler nyktra dagar jag lägger till ju bättre kommer det att bli.

Ester

Känns som bakslaget ändå på något sätt gjorde mig starkare. Har t om tagit mig till ett gym idag och anmält mig till provapåvecka. Och även om jag var störst, och mest otränad så kände jag mig ändå stark på något sätt. Trodde kanske att bakslaget skulle ge mig en spark bakåt, men den gav mig tillbaka känslan av att vilja vara nykter läääänge. Hoppas att ju fler nyktra dagar jag lägger till ju bättre kommer det att bli.

Elias

Att ta ett steg bakåt gav dig tydligen ett nytt perspektiv. Inget ont som inte har något gott med sig...
Ju fler nyktra dagar, desto bättre blir det. Jag har hela januari vit och planerar detsamma för februari. Bättre och bättre dag för dag...
Kämpa på och kör hårt på gymmet!

Hej Ester
Jag tycker inte att du haft något bakslag. Tvärtom du drack och efter att ha druckit hällde DU ut resten. Det upplever jag som mycket starkt. Jag har aldrig klarat att göra så. När jag börjat har det i princip aldrig varit fråga om att sluta de första dygnen. Jag har aldrig heller klarat att avbryta ett inköp på systembolaget. Du är för mig en mycket stark kvinna Ester!
vänligen
Ikaros

Hej
Hur mår du? Det var en stund sedan jag läste något inlägg av Dig.
vänligen
Ikaros

Ester

Hej Ikaros,

jobbigt men skönt att du frågar! Veckan gick bra, trots att stressen och pressen varit ganska stor på jobbet hade jag inget sug när jag kom hem. Och i fredags var jag bjuden på födelsedagsfest, men där var det enkelt att inte välja alkohol. Men lördagen bar med sig ett jobbigt privat samtal, så då blev det fem glas vin i samband med det och ångest på söndagen.
Och just nu snurrar mina tankar och känslor kring vad det är som gör jag att efter att jag varit stark och orkat tagit tag i "saker", behöver alkoholen för att "få vila".

Hej
För många är detta med att sluta dricka en process. Enstaka återfall är ingen katastrof huvudsaken är att man lär sig något av dem. OCH det gör du ju genom dina tankar. Ja, nu var magistern i mig framme igen men jag är övertygad om att det är så. Du kommer att klara detta! Jag vet det eftersom du vände på systembolaget. Styrkan finns alltså.
vänligen
Ikaros

Ester

Tack Ikaros, jag har oxå en bild att jag ska klara det, men mitt i det enkla i januari så såg jag inte det som gör att jag trillar dig. Nu har jobbet klättrat in ordentligt efter julledigheten och jag känner mig otillräcklig och jobbar varje kväll hemma. Så tankarna jobbar, klarar flera nyktra dagar, men så kom en fredag... Ibland kanske det handlar om att inse vad som skadar mig, i det här fallet kanske jobbet.

AlkoDHyperD

Så är det ofta för mig, som pga ADHD och lite annan känslomässig instabilitet, ofta trillat dit för att jag får ett akut behov av att radera hårddisken, dvs få tyst på hjärnan och stilla rastlösheten i kroppen. Så klart blir det etter värre när alkoholen går ur kroppen, men det är ju den omedelbara belöningen som hjärnan automatiskt tar fasta på.
Jag har mycket kontakt med både psykologer och kuratorer, går själv i terapi och jobbar som sådan....(frustrerande att vara en levande diagnosmanual samtidigt som det också är en styrka, men att inte kunna hantera sina egna impulser kan kännas lite ironiskt)
Istället för att tänka vad man vill ifrån kan det hjälpa att tänka vad man vill till och det måste vara något man värderar högt. Jag har motat en del risksituationer genom att visualisera hur stark kroppen känns efter och under ett bra träningspass och frågat mig själv om det är cärt stt supa bort den känslan. Ibland funkar det ibland tar impulsiviteten över.
Vad finns det som drar åt andra hållet för dig? Någonting du värderar högt och vill till och som inte passar bra ihop med alkohol?

Ester

Tack AlkoDHyperD,

fick en ordentligt tankesmäll! Inser att jag kommer att behöva läsa ditt inlägg ett antal gånger och smaka på varenda ord. Någonstans så känner jag igen allt du skriver. Och helt klart har alkoholen hjälpt mig att radera hårddisken så jag får vila och slippa ta ett gäng ställningstagande.

Jag vet faktiskt vad som drar åt andra hållet, som inte funkar med alkohol men som kräver ett stort ställningstagande. Och kanske är det även där väljer alkoholen så jag slipper ta det beslutet.

Mycket att fundera på, tack.