Hej forum, tänkte att jag kanske lyckas bättre om jag bokför mina framgångar här (och eventuella motgångar). Har insett att jag haft ett problematiskt förhållande till alkohol flera år

AlkoDHyperD

Kommer ångesten av upplevd ensamhet?
Så är det för mig. Känslomässig ensamhet som väcker någon slags gammal känsla och maskerar sig till tanken "skit i alltihop".
Du är ju på ett bra spår. Träna, träna, träna. Bra medicin mot allt och trevliga biverkningar i form av kondition och muskler ?. Jag brukar glömma vilan och då är plötsligt hotet inte rastlöshet och uttråkning utan utmattning och svårt att vila för kroppen är på högvarv. Balans är svårt...

Liten stor

Bra fråga, tror det är mer alla krav från jobb, familj etc som gör att jag har svårt att få stunder av total avkoppling och tar till a för att "stänga av" hjärnstormen som jag inte alltid kan kontrollera. Sen känner man ju sig ensam i själva kanpen mot ångest o alkohol. Men jag känner mig verkligen på rätt spår även om jag åkte dit igen nu i helgen. Ser fram emot ny period av sunda dagar.

Liten stor

For the record - tryckte i mig ett gäng folköl idag för att "plana ut". Skitigt. Imorgon börjar jag om.

Liten stor

Usel sömn inatt. Som vanligt efter några dagar med a. Kommer jag fuska idag igen? Fattar isåfall inte varför. Känslan av att vilja gömma sig för omvärlden under ett täcke en månad eller två.

AlkoDHyperD

Radera de där a-dagarna om de riskerar att förstöra hoppet för dig. Eller ha kvar dem i minnet för att påminna dig själv om det negativa. Under täcket kan man odla ångest och tunga tankar. Frisk luft och annat fokus kanske kan lätta sinnet?
Själv kämpar jag inte för tillfället. Det är lätt att låta bli alkohol. Ska till tätorten idag men är inte orolig att impulsen ska ta över när jag ser den gröna skylten. Kvällarna i veckan lämnar inget utrymme för att dricka och jag vilar i avsknaden av möjligheter.
Det är stärkande för mig att flytta fokus och läsa om andras kamp, skriva lite och samtidigt reflektera. Nu när jag mår bra vill jag ge energi. Hoppas det inte uppfattas som beskäftighet.
Styrka till dig idag!

Elias

Det går upp och ner, men din insikt om att a inte är bra för dig finns där. Kampen mellan ditt vita och svarta jag pågår ständigt.
Kör du en vecka vit nu, inklusive helgen, är det en kanonseger för din vita halva som kommer att bli starkare och få lättare att parera när lockropen kommer.
Skam, ångest, sömnproblem osv går över på sikt, förutsatt att man lyckas stå emot suget.
Så all styrka till dig!!!

Liten stor

Behöver peppet och bra att inspireras av folk som lyckats ändra som du verkar gjort alkodhyperd. Måste inse nu inför nästa längre sunda period hur svårt jag verkar ha för att inte dra ut en after work till en hel vecka vilket typ är fallet nu. Men tröstar mig med tanken att jag faktiskt på riktigt vill förändra och att trenden i stort går åt rätt håll.

Liten stor

Ja går uselt för tillfället, så mycket fällor, fester, middagar etc. Dom överrumplar mig. Har en middag imorgon och tänker nog inte ens försöka avstå då tyvärr då jag kommer behöva ett socialt balsam för att härda ut. Men tänker att jag från lördag startar ny sund period. Två veckor minst så hoppas jag komma över den tröskeln den här gången

Elias

Du för en tuff kamp och din tillvaro är fylld av alkoholrelaterade situationer, både privat och jobbmässigt. Såklart att det är svårt! Men döm inte dig själv för hårt. Du beskriver din tvåveckorströskel och den verkar vara genomgående sedan du började skriva här. Alltså, sätt målet till tre veckor och bered dig på en helvetes flaskhals. Finns ju tyvärr inga genvägar. Bit ihop käkarna så de knakar, kör naglarna i handflatorna, ut och spring, tänk på allt negativt a för med sig osv... Vändningen kommer! Vi hade en gemensam målbild på -15 kg, med a-fritt som en del av vägen dit. Du kanske ska lägga fokus där, så att det blir mer naturligt även för dina festkompisar att du avstår? Kan ju vara skönt att inte ständigt behöva förklara.
Kan extern hjälp vara något?

Kämpa på och all styrka till dig!!!

Liten stor

Ja Elias, det är bita ihop jag får göra. Jag är ganska öppen med att jag jobbar med att dra ner mot fru o kompisar. Viktmål funkar periodvis bra men tex sista veckans slarv kommer nog synas på vågen tyvärr. Annars var jag typ halvvägs. Extern hjälp känner jag att jag måste klara mig utan för mig själv för en hållbar sund förbättring men kanske borde jag fundera på det om det blir samma sak igen nu. Tack för pepp,

Liten stor

Börjar ny sund period på riktigt.
Ser sliten ut igen. Väljer liv, sundhet, mental närvaro och alla fördelar avhållsamhet innebär nu.

Ikväll är redan förstört. Måste notera hur sjukt det är att behovet att bedöva känns som det växer tills man somnar. Men somnar är fel ord, slocknar medvetslös är mer nära en korrekt beskrivning. Söndag, måndag, tisdag, onsdag, torsdag sen vänder det vet jag ju enligt tidigare mönster. Hjälper med dagboken här för att kartlägga.

Elias

Håll i nu, du vet att det vänder. Stå ut och kämpa, du kan bli en vinnare!!!!!

Liten stor

Ja noterar att det börjar skakigt. Tror faktiskt abstinens är värre denna gång. Bara ta en stund i taget.

Liten stor

Vidrigt med sug efter öl till frukost, litar inte ett dugg på mig själv. Tillbaka till känslan av att behöva a bara för att känna sig normal. Farligt. Men det är denna vecka som det ska vända igen. Stark längtan till vår o sol också, vissa får ju vårdepressioner men jag har alltid väldigt bra perioder under våren. Har själv mkt deppiga perioder under höst o vinter.

Liten stor

Till mig själv: nu räcker det. Vänd NU.

Elias

Vändningen kommer, men du verkar ha det väldigt tufft med abstinensen. Extern hjälp via vården, vad tror du om det?

Liten stor

Ja Elias, har jag inte vänt rätt till måndag blir det vårdhjälp. Trött på den guppiga vägen.

Elias

Se nu till att klara resten av veckan inklusive helgen. Blir det för guppigt innan dess finns extern vårdhjälp redan innan måndag runt hörnet.
Kämpa på!!!

Liten stor

Blir helvit. Lite kallsvettig typ inatt. Kan såklart vara abstinens men känns nästan mer som ny förkylning på g. Milda ångestdämpande idag. Verkar funka.

Elias

Härlig inriktning att starta dagen med!
Oavsett om kallsvetten beror på abstinens eller förkylning, eller en kombination, är det övergående...
Kämpa på!