Hej,
Jag har läst här inne och tänker att det finns många kloka människor som kan ge goda råd.
Jag är en kvinna 40+ som druckit för mycket i säkert 10 år. Det har blivit varje helg (fre,lör och oftast sön) och 1-2 ggr under veckorna (mer när det varit semester eller andra lediga dagar). Sista månaderna har drickandet eskalerat och det har blivit i stort sett varje dag. Jag har ett bra jobb som jag skött klanderfritt, är en person som har hög press på mig att vara "duktig". Jag har generellt svårt för att säga nej, utan tar på mig det mesta.

Har sambo och 2 underbara barn som jag älskar mer än allt. Har gjort dem så illa vilket smärtar så otroligt!!!

I tisdags rämnade allt! Jag drack och fick panikångest, sambon fick lov att packa in mig i bilen och köra mig till psykakuten. Där fick jag inte komma in utan blev vidareskickad till beroendeakuten. Fick där på plats en tid hos beroendemottagningen i min kommun dagen därpå. Där fick jag träffa läkare och sjuksköterska, fick Campral utskrivit som jag tagit sedan dess.
Har varit nykter efter detta, inne på 6:e dagen nu. Det har inte varit smärtfritt, tankarna på alkohol finns ständigt i huvudet.
Mår verkligen inte bra, känner inte igen mig själv. Har tappat glädjen att göra saker. Känns som jag helst bara vill sitta ensam i soffan med ett "glas" vin. Dessa känslor är något jag brottats med länge nu vilket gjort att jag går ju miste om massor av saker som händer i mina barns liv. Det enda jag vill är att må bra, kunna ge mina barn kärlek och att kunna vara närvarande. Har varit en glad och positiv person som gillat livet.
Vet inte riktigt vad jag ska göra.
Det enda jag vill är att hitta lugnet och glädjen igen.....

Pillan

Funderar helt allvarligt på att ta ett glas vin. Är ledig idag. Barnen och sambon är inte hemma. Tror inte att jag kan stå emot, tänker att ett glass kan ju varken göra till eller från...?

lizzbet

Nej, ETT glas är nog ingen fara, men du vet att du vill ha mer än så... är det värt risken?
Kram

lizzbet

Gör något annat nu när du har en ledig dag. Ta en promenad, gå och simma/basta, en fika eller lite shopping? Gå till frissan och få en snygg klippning, vad som helst som gör dig glad :)

Pillan

ska ta mig ut en sväng, kanske lättar allt då?? Är ju ändå rätt nöjd med att det gått 6 dagar sedan jag drack något sist! Tack och kram

lizzbet

Du ska vara jättenöjd med dina sex nyktra dagar, jättebra jobbat! :) Just därför skulle du bli så besviken på dig själv att bryta det, eller hur? ;)
Ja, ut nu så blir allt bättre! Kram

AlkoDHyperD

Är mitt råd, men din vilja är fri. Tänk fem minuter innan bara. Skriv sedan om hur ditt val blev och hur du kom fram till det.

Pillan

J-la skit dag, har tänkt många minuter/timmar men kunde inte stå emot :-(((. En kollega ringde dock och räddade mig från att det mer än lite. Nu har jag hällt bort resten, men jag fick i mig ett ordentligt glas vin. Jag tänkte hela tiden att barnen är inte hemma idag så om jag ska dricka något måste det bli idag....
Skäms och är ledsen att jag inte kunde stå emot.

AlkoDHyperD

Frestarens joker. Så pricksäker och så övertygande. Sista-chansenargumentet. Så svårt att genomskåda. Man tar tillfället som bjuds för att det annars inte kommer något mer. Det gäller att passa på.
Jag beskrev en liknande logik i min tråd. Då resonerade jag, mycket logiskt och förnuftigt enligt mig själv, om att hälla i mig en sista vodkaflaska någon av de närmaste helgerna. För det är sista chansen innan jag behöver trappa upp träningen och den saboteras om jag dricker. Chans till vad? Förnedra mig själv?
På vilket sätt kommer den där sista flaskan att göra den efterföljande nyktra tiden bättre eller lättare? Som om ett extra farväl skulle kunna underlätta saknaden.
Och jag trodde på resonemanget. Tyckte det lät riktigt vettigt. Ska jag någon gång dricka så är det nu, när jag har en tidsgräns. Ingen risk att en helg blir en månad.
Så det där vnet du drack, resonemanget om att det är nu jag har chansen, visst blir det begripligt, och visst är det värdefullt att kunna granska tankarna som ledde dit. Tänk att du mitt i detta tillfälle, efter kamp mot sug och när du till och med fått känna smaken, ändå hade förnuft och förmåga att hälla ut resten!

Pillan

Vaknade idag med ångest att jag förstört min vita period. Känns dock skönt att det inte blev värre, att jag inte drack så jag blev synligt berusad. Idag ska jag ge mig fasiken på att det inte blir en enda droppe. Ska till läkaren igen den 16:e,provtagning några dagar innan, och skulle så gärna vilja hålla mig helt vit innan besöket. Antar att det är att ta en dag i taget. Blev lite besviken att Campralen inte verkar fungera bättre, nu har jag i och för sig bara ätit sedan i onsdags.
Nu j-lar ska inte A vinna över mig!

Pillan

av behandlingsmottagningar. Jag har gjort en egenanmälan hos kommunens behandlingsmottagning som ett steg i att få kontroll över mitt drickande. Ska dit på fredag på inskrivningssamtal. Vad jag förstår erbjuder de lite olika saker:
-Tolvstegsbehandling (verkar ju inte som man kan jobba då...?)
- KBT behandlingsprogram
- Återfallsprogram/eftervård
- Enskilda KBT samtal
Jag hade som jag skrivit tidigare 6 vita dagar när jag i måndags tog mig ett ordentligt glas vin - Ångest!!! Igår hade jag bestämt mig för att inte dricka och börja om med att satsa på en helvit månad. Vad hittar jag då här i garaget? En halv flaska vitt och öl som stod och väntade på mig. Kunde inte låta bli.... Ångest och ännu mer ångest. Tycker dock att trots jag drack att det inte kändes på samma sätt som tidigare. Tog ett glas vin och en öl, tyckte efter en stund mest att det var onödigt och fick ångest igen. Kanske effekt av Campral?
NU MÅSTE JAG TA TAG I DETTA. Barnen är hemma igen så det gör att det känns lite lättare. Igår kväll sa dottern till mig (de märkte inte att jag druckit något) - mamma det är så mysigt att vara med dig när du inte har druckit något. SNYFT OCH ÅNGEST ÖVER VAD DE GÅTT IGENOM!!!!
Jag skulle även vara tacksam över om det är någon som vet vad det är för slags prover man tar innan man ska till läkaren? Jag ska till läkaren den 16:e och ta prover några dagar innan.
Ha en bra dag alla!!

AlkoDHyperD

Låter det som du använder alkohol för att döva stress och att du har höga krav på dig själv. Har jag förstått det rätt har du inte intensivdruckit med början i ungdomen. Som periodare med hårt supande och långa helnyktra perioder skulle jag valt återfallsprevention eller tolvstegsprogram eftersom nolltolerans resten av livet är det enda alternativet.
För din del låter det mer som en eskalerande högkonsumtion som utlösts av livssituation, självuppfattning och dina inre tankemönster. Då skulle jag rekommendera enskilda KBT-samtal. Det är en fördel om terapeuten har erfarenhet av olika terapeutiska "skolor" förutom KBT för att kunna anpassa terapin efter dig, och även kunskaper om beroende.

Lever, njurar, vitaminer osv
Vad bra att du är på G. Jag upplevde ungefär samma som du med Campral, att det gick lättare att stoppa.
Öppenvårdsbehandling ges just som öppenvård, att du är kvar hemma i vardagen. Jag önskar dig all lycka!

Pillan

För era råd!
Idag ska jag planera något med barnen så då är det absolut otänkbart att dricka något. Har bara sån ångest att jag sabbade mina vita dagar.... :-(. Det stämmer som du skriver Alko att min konsumtion eskalerat p.g.a. stress, självuppfattning och negativa tankemönster så KBT kanske kan vara något för mig. Har gått i KBT en gång tidigare (grupp) för att få bukt med mina sömnproblem. Detta tycker jag inte var så givande, lider fortfarande av dessa förbannade sömnproblem, (även ångest och oro) vilket jag inser har självmedicinerat med alkohol..... Förstår att alkoholen bara förstärker dessa negativa känslor även om det hjälper för stunden. Nätterna är bara så fruktansvärda, man är ju aldrig så ensam som då....

Inte vara. Jag sover inte bra. Alkoholen gör så klart situationen svårare, men om man sover dåligt, då hjälper det inte bara att sluta dricka.

AlkoDHyperD

Alkohol stör sömnen, sömnbesvär kan leda till att man tar till alkohol för att somna. Det är mycket som kan störa sömnen. Stress till exempel. Och även stress försöker lindras med alkohol. Det tar ibland ett bra tag innan sömnen rättar till sig efter man slutat dricka. Vissa har lättare för att få sömnrubbningar. Kanske aldrig sover en hel natt oavsett livsstil. Så,har det alltid varit för mig. Men en uppstyckad eller kort sömn är ändå alltid bättre än en alkoholindicerad, för REM-sömnen infinner sig inte då.
Man klarar sig ganska länge utan sömn, men blir mer sårbar för påfrestningar.
Rent generellt är frisk luft, dagsljus, inget kaffe på eftermiddagen, ingen TV eller dator precis innan sänggående (stimulerar hjärnan), svalt i sovrummet, gå och lägga sig samma tid alla veckans dagar (kroppen fattar inte att det är helg som jag brukar säga till min dotter när hon vill bli hämtad sent och jag vill sova) och möjlighet till att varva ner några timmar innan man går och lägger sig. Basic.
Det som kan vara svårast är att inte stressa upp sig genom att ligga vaken och oroa sig för vad som händer om man inte somnar.
Jag brukar tänka att ok, nu tycks jag missat sömntåget, då får jag väl passa på att njuta av stillheten, att få vara ensam och ostörd med mina tankar och vila kroppen. Blir jag rastlös går jag upp en stund, tar något att äta och läser tills ögonen börjar bli grusiga. Ofta somnar jag sedan.
Tror att det är stressen i vardagen som behöver ses över om sömnproblemen håller i sig.

Pillan

Hade jag en bra dag :-). Lunch på stan och bio med sonen. Tänkte inte konstant på alkohol vilket känns fantastiskt skönt. Kan det vara så att Campralen börjar verka (har ätit ungefär en vecka)?Har sovit okej, är orolig och snurrar men trots det fått några timmar. Inser att jag måste försöka se till att jag inte är ensam då risken för att jag dricker blir mycket större då. Ska försöka komma igång med någon form av träning också - tänker att detta kanske också kan hjälpa mig med sömnen.
Håller helt med dig Alko om att det är stressen i vardagen som är den största boven när det kommer till sömn. Skulle så gärna vilja sova gott, har haft dessa problem säkert i 10 år.....
En ny dag utan alkohol ska det bli idag!!

Pillan

Hade jag en bra dag :-). Lunch på stan och bio med sonen. Tänkte inte konstant på alkohol vilket känns fantastiskt skönt. Kan det vara så att Campralen börjar verka (har ätit ungefär en vecka)?Har sovit okej, är orolig och snurrar men trots det fått några timmar. Inser att jag måste försöka se till att jag inte är ensam då risken för att jag dricker blir mycket större då. Ska försöka komma igång med någon form av träning också - tänker att detta kanske också kan hjälpa mig med sömnen.
Håller helt med dig Alko om att det är stressen i vardagen som är den största boven när det kommer till sömn. Skulle så gärna vilja sova gott, har haft dessa problem säkert i 10 år.....
En ny dag utan alkohol ska det bli idag!!

Pillan

Idag är det fredag, en dag som tidigare alltid inneburit att det ska finnas alkohol.... Har så varit de sista 10 åren (minst). Nu ska jag kämpa min andra fredag utan alkohol.
Ska till alkoholbehandlare idag, är lite nervös men jag hoppas att det ska går bra.
Önskar er alla en fin dag!!