Hej, jag är ny här.
Jag är 19 år, tog studenten i våras och flyttade hemifrån i somras. Jag har ett heltidsjobb, jag har vänner och jag har en bra familj- och jag har alkoholen.
Har nog så länge jag kan minnas mått dåligt i perioder. Redan när jag gick på dagis hade jag ångest och grät ofta. Sedan har det fortsatt så med vissa perioder svårare än andra. Nu när jag blivit äldre har jag ju också blivit mer kreativ, dvs jag tar till egna medel för att må bra. för något år sedan började jag med antidepp, testade olika sorter men upplevde inte att det hjälpte. Tänkte att "kanske är det för att jag inte är deprimerad egentligen?". En gång tog jag en överdos och sedan dess kan jag inte ta en tablett utan att få feberliknande symptom och behöva gå på toan och spy. Tabletter som ska lindra ångesten och hjälpa mig att sova på nätterna tycker jag inte heller hjälper, eller jag blir liksom så utslagen att jag däckar och känner mig mest som en zombie dagen efter, inte värt tycker jag.
Istället dricker jag eller röker hasch, det hjälper. Druckit alkohol varje fredag och lördag i kanske ett och ett halvt år och sedan jag flyttade hemifrån i somras dricker jag i regel varannan, ibland varje dag. Jag har alltid varit en tänkare och speciellt på eftermiddagar/kvällar känner jag mig extra otrolig och livet känns svart och meningslöst. Då brukar jag dricka några glas vin, allt mellan 2 och 7st för att bli full, åtminstone dåsig. Jag har upplevt att jag mått bättre då men på senare tid har hag tröttnat på alkoholen, den har istöllet för att få mig att må bra, fått mig atg tänka, älta och oroa mig ännu mer. På fester nu för tiderna går jag oftast hem för att jag klarar inte att vara kvar, mitt humör blir dåligt, känner mig ledsen, värdelös och livet känns tråkigt, är alltså inte på festhumör så går hem. Mina vänner förstår inte och har tröttnat på att jag bara drar. Så vaknar jag dagen efter och har mer ångest. Har börjat röka hasch. Mina vänner gör det kanske någon till några gång i månaden, på helgen som en kul grej och jag gör det för att må bra, för att få ruset men slippa bälja i mig en massa. Det går fortare.
Vet inte varför jag skriver här egentligen, söker inte sympati, vill bara veta svart på vitt om ni tycker att jag har problem? Jag har verkligen noll koll på andras alkoholvanor förutom mina vänners då. Dricker jag oftare för att jag flyttat hemifrån men inte dom, eller har jag ett problem?
Jag undrar för att jag vill veta. Har jag problem så vill jag få hjälp forr för jag vill aldrig behöva sluta helt. Jag funderar ofta på att tänk om jag egentligen inte mår dåligt, alla kanske mår så här bara att jag känner efter och tar på mig en offerkofta? Jag vet inte men jag skäms. Tänk om jag bara är känsligare och ger vika lättare, tänk om alla ser det men inte jag? Jag rodnar när jag skriver det här. Jag tycker att allting känns så mycket enklare när jag är i ett rus. Min självbild blir bättre, elelr rättare sagt jag reflekterar inte över hur vida jag är sämre än någon annan eller inte. Är jag riktigt bäng så flyter jag mest med och jag vågar då ta för mig mycket mer och konversationerna flyter på lättare utan att jag oroar mig för att jag är stel eller pinsam. Jag kan i alla fall konstatera att jag har en dålig självbild men det kanske också är allt. Jag vet veklingen inte. Det är ju ett ett tabubelagt ämne att prata om och därför vet jag inte hur andras vanor ser ut. Ser era vanor ut som mina? Dricker ni oftare? Mer sällan? Ger tanken på att att vara utan ruset er panik? Som säkert de flesta andra så lever jag för helgen, när man kan bli riktigt borta, sova ut och sen bli riktigt borta igen. Jag vill känna att varje dag räknas, jag vill må bra även på vardagarna. Jag tänker ofta på att skada mig själv, även fast jag inte gör det. Gör ni också det? Ibland är jag så himla trött på att leva, ser ingen mening men jag vill inte dö. Är det kanske så livet är för alla, bara atg jag tänker mer på det? Jag vet inte. Kanske är jag patetisk, kanske är jag som alla andra. Hur vet man? UMO varken svarar eller ringer upp, varken på mejl eller över telefon. Därför vänder jag mig till er här, de jag kan vara anonym. Sedan är det så klart svårt att få ner allt i ord, undrar ni något så får ni fråga. Förlåt för lång text, tack till er som orkat läsa allt! Såg nu att inget av forumet var självklart för min text, hoppas det blev rätt.
Bästa hälsningar från mig, 19 årig tjej

Hej
Jag har regelbundet under flera år gått på beroendeklinik. Det hjälpte mig trots att jag inte är ständigt beroende, Jag dricker i perioder Jag tycker du skall svälja benämningen och gå tid. Om inte annat för att se vad de kan erbjuda. Det är en möjlighet.
vänligen IKaros

Talgoxen

Jag sitter hemma nu, sjukskriven och dricker vin. Det låter kanske sorgligt men jag mår bra av det. Jag vill blanda tabletter och dricka, det ger mig ett lugn. Jag vill inte vara vanliga jag och jag vill slippa ångesten och alkoholen är då min bästa vän. Kanske inte just alkoholen i sig, utan ruset. Jag är en sann rusjägare och har svårt att se hur jag skulle må bra utan det. Jag kanske låter dum, korkad. Provocerar någon. Jag vet inte. Jag har svårt att hålla isär tankar och verklighet men just nu så mår jag okej. Snart kommer ruset och räddar mig, som så många gånger förut och plötsligt är jag inte längre ensam

Li-Lo

Utifrån det du berättar har du det extra tufft just nu. Du skriver att du vill dricka och ta tabletter och att den önskan kanske kan provocera någon. Jag vet inte. Vad jag vet är att det väcker en stark oro i mig och kanske i andra. Du är naturligt vis oroad själv det är därför du har sökt hjälp.

Här på forumet händer ibland att vi redigerar inlägg som är skrivna under påverkan, vi gör det för att vi av erfarenhet har lärt att saker sagda/skrivna under påverkan sällan blir hjälpsamma. För den som skriver och för den som läser. Du längtar efter att må bättre och jag hoppas att du fortsätter skriva här och kanske kan finna stöd i andras berättelser när du inte har druckit. Här inne är du inte ensam.

Varma hälsningar
Li-Lo
Alkoholhjälpen

Jag finns jag …

Hej ! tycker i stort som du,livet är för mycket problem,tristess....vanligt svenssonliv som jag inte vill leva.Har själv ångest ,oro för annan person,mmmm...MVH

Där man dricker som du gör sker förändringar i hjärnan. Du kan kanske uppnå lugn under en period. Men nästa gång behöver du mer för att få lugnet. Och till slut kan alkoholen bara ge dig ett litet lyft upp ur ångesten för att därefter avta helt.
Medvetslösheten är då befriaren men här lurar demonerna
Till slut delirium tremens det veritabla helvetet som obehandlat för femte person leder till döden.
Du är inne på en mycket farlig resa särskilt eftersom du blandar med tabletter.

Hör av dig när du blivit nykter.
Vänligen
Ikaros

Hej! Väldigt fin och personligt text! Jag tycker absolut inte att du knäpp på något sätt utan däremot klok som fått upp ögonen för att du behöver hitta andra sätt att hantera ditt välbefinnande på. Tror du skulle ha mycket nytt av att gå och prata med någon! Få andra infallsvinklar. Det finns både för och nackdelar med alkohol och det låter som om nackdelarna börjar ge sig till känna. Du är ung och har så mycket bra framför dig i livet. Tror på dig och din förmåga att ta kloka beslut som är bra för dig. Avslutningsvis kan jag säga att även jag som snart är 50 dricker för att få känna ruset men det kommer alltid en bitter smak efteråt! Håller tummarna för dig!

juno

Jag läser! Du borde skriva. Jag jobbar på förlag. Du kan skriva en bok. Du är värdefull! Vi finns här!!!

Det var en väldigt fin målande bild du ritar upp. Jag tror att det ser väldigt olika ut för var och en av oss! Du låter som en klok klok tjej som har bra koll på dig själv. Själv har jag druckit för att jag precis som du får en bättre självbild och känner mig delvis som en annan människa. Jag har valt att gå och prata med kurator som är väldigt duktig. Desamma skulle kunna vara något för dig? Du är ung och har så mycket bra framför dig. Någonting gör att din självbild är så dålig och mycket av hur du mår bottnar i det tror jag. Börja med att kontakta vården! Önskar dig lycka till!