Jag har äntligen fått nog av det här och har äntligen förstått att jag har ett beroende.
Min fråga är om jag måste söka hjälp på vårdcentralen? Jag har ingen som helst lust att ringa dit och blotta mig. Min syster tjatar men för mig känns det väldigt jobbigt.
Jag vill börja gå på AA möten och få en mentor att prata med. Det känns som rätt hjälp för mig, inte sjukvården.
Ska jag göra som jag vill eller som min syster vill?

slutanu

Jag tror att man ska börja med att ta den hjälp man själv känner att man behöver. Frågan är dock: varför vill du inte ta hjälp av sjukvården? Det finns en risk om du inte vill ta hjälp av sjukvården om anledningen till det är att du vill "hålla en dörr öppen" för att kunna dricka igen. Att inte behöva känna sig kontrollerad? Förstår du hur jag menar?

September

Nej jag vill absolut inte ha nån dörr öppen, jag vill spika igen den för alltid.
Men jag vill inte sitta med massa sjukvårdspersonal och känna mig dum. Jag vill få hjälp av folk som verkligen förstår hur det är ovh som varit i exakt samma situation. Och som inte dömer mig.

slutanu

Anledningen till att jag ställde just den frågan är att jag precis rannsakat mig själv och kommit fram till att det är en av anledningarna till att jag själv inte söker mer hjälp. Pinsamt men sant. Men det är så himla bra att du verkligen vill stänga alla dörrar som finns, då kommer du att lyckas!

Kram och stort lycka till!

Vaniljsmak

Livlina ställde en jätte bra fråga och du verkar ha koll på svaret. Bra!

Jag tycker såhär: Du har kommit till insikt med att du har ett problem (starkt jobbat!) och nu söker du verktyg för att lösa det. Om AA känns rätt för dig är det dit du ska vända dig. Skulle du vid ett senare tillfälle upptäcka att du behöver mer/en annan typ av hjälp tar du tag i det då. Börja där du känner dig bekväm och med det du tror att ska hjälpa. Det är du, och inte din syster, som har problemet. Har du kollat upp vart närmaste AA möte hålls och vilka tider som gäller?

Själv skriver jag här. Det hjälper för mig. Skulle de sluta fungera skulle jag överväga nästa steg, vad det nu skulle vara.

Ja, jag känner som du. Du anser att du är beroende och vill komma tillrätta med problemet. Du skyller inte ifrån dig... Ja, då tror jag att du vet vad som kan funka för dig. Funkar det inte, testa syrrans förslag. Annars gå på det du tror är bäst... men det rådet gäller bara de som vet att de har problem med drickandet.