Ensamstående mamma på 38 år. Bott och pluggat många är utomlands där alkohol och fester va stort. Alltid älskat allt som har med alkohol att göra, fester, man kan va sig själv, lugnet etc.

Nu till min problematik, det senaste året när jag varit sjukskriven för utmattning känns det som det gått överstyr. Innan kunde jag hålla mig till helgerna, men det går inte längre. Försöker, försöker å försöker att inte dricka på vardagar men trillar alltid dit. Vad händer med mig? Börjar jag bli alkoholist efter allt drickande jag varit med om dessa 20 åren. Innan har jag haft någorlunda kontroll men nu känns det som det inte går längre. Livrädd och behöver nog hjälp och råd här.

Anders 48

Välkommen hit! Detta forum är jättebra att "hänga" i/på. Jättebra att du har startat din egen tråd. Läs gärna andras trådar och skriv i din egen. Ett litet tips - om du flyttar din tråd till "Förändra ditt drickande" så är chansen större att du får respons. Det händer lite mer där om man säger så. Jag vet hur det är att känna att man tappat kontrollen - men du har ju insett det. Grattis till dig! Det är ju ett jättebra steg.....-och en bra början.

Hönapöna

...önskarblifrisk! Nu har du gjort det första steget, starkt av dig:)

Det är klart att ditt tidigare leverne kan påverka.

Äter du någon antidepmedicin?
Jag började dricka mer och mer under min sjukskrivning för 9 år sen. Var sjukskriven 8 månader pga depression och började med medicin, effexor. Jag har GAD (generaliserad ångestsyndrom) och medicinen tar bort ångesten men dessvärre även den sunda ångesten.

Jag kunde alltså dricka hur mycket och ofta som jag ville utan att få ångest. Därför jag frågade dig;)

Hoppas du kommer trivas här och få många råd och tips:)

önskarblifrisk

Wow, svar så snabbt, det trodde jag inte! Tack snälla snälla du! Jo kag börjar nog inse problemet men har ingen aning vart jag ska börja.

önskarblifrisk

Tack för att du skrev! Blev nästintill lite komiskt att du precis skrev så som du skrev angående anti depp. Då jag i ett annat inlägg förklarade just det du skriver ang antidepressiva. Jag äter idag venlafaxin (vilket är en typ av efexor). Jag har känt att jag blir mer sugen på alkohol när jag äter dessa, går inte riktgt förklara. I vissa perioder när jag slutat helt med dem avtar suget, men min depression och ångest kommer tillbaka så måste börja igen. Läst många amerikanska inlägg om just efexor, venlafaxin att det triggar igång och när de slutar avtar suget. Vet inte om det handlar om det men kanske.
Tack för att du skrev till mig fina du, blev glad att få respons så snabbt. Detta är ngt jag kämpar själv med och ingen annan vet om.

Hönapöna

Ja venlafaxin och efexor är samma medicin vara olika fabrikat.

Men om du är full nu så tror jag nog inte att du håller på att få alkoholproblem utan att du redan har det. Har du dina barn hos dig nu?

Tror det är bättre att du skriver här i morgon ist då admin kan ta bort inlägg som skrivs under påverkan.

Men mitt tips är att du läser på här i alla trådar. Jag har varit nykter i 16 dagar nu och detta forum har varit till väldigt stor hjälp.
Dels för att jag inte behöver känna mig ensam om mina problem och dels för att jag inte känner mig dömd för mina tankar och känslor:)

Ta hand om dig nu ❤

likeanangel

Det är bra att du har hittat hit. Det kan vara ett första steg. Så se till att komma tillbaka hit, stödet härinne är fantastiskt. Jag är nykter 67 dagar och detta forum har varit till stor hjälp för mig! Hur vet man om man är alkoholist? När jag vände på det och skulle svara på frågan om jag missbrukade alkohol blev det mycket tydligare för mig att jag hade ett problem.

Kram!

önskarblifrisk

Tack för era inlägg! Nej jag har inte barnen hos mig denna veckan, då har jag fortfarande ngn slags spärr och dricker knappt inte när de är här. Fick ett litet återfall i går men ska försöka kämpa mig igenom hela helgen utan alkohol. Sedan ska jag till mitt andra möte på beroende centret på måndag. Känns skönt att äntligen få hjälp och börja inse att man har problem. Nonchalerat och skammen har varit så stor så länge så på ngt sätt är det skönt att lägga alla korten på bordet och börja bearbeta detta problem.

Pärlan

Välkommen hit! :)

Känner igen mig i dig :) Själv är jag 33, ensamstående och frockandet var som fitt..förr bara helger, sen även vardagar.. Hade också en spärr när barnen var här så det blev några folköl när de lagt sig ibland, men de egna veckorna när jag var ensam blev bara värre och värre..

Jag har slutat nu. Damp i botten i mitt mående och drack kolossalt för två veckor sedan och kände bara att jag inte orkar leva såhär.. Förstod att jag verkligen tappat kontrollen över drickandet och förstod inte hur jag skulle orka/klara av att sluta om jag inte fick hjälp.. Drog in alla, föräldrar, arbetsgivare, vänner.. Nu nykter snart två veckor och inget sug alls ännu : Jag har fått massor av stöd och jag ser det som att jag fått en ny chans i livet att hitta mig själv, må bra, vara en bättre mamma och helt enkelt hitta ett nytt liv, en annan typ av liv där alkohol inte längre är med..! :)

Det kommer säkert vara upp och nedgångar men jag är ändå så glad för inget kan bli värre än att jag skulle fortsatt dricka för det hade lett till garanterad katastrof :)

Bra att du hittat hit! :) Kram!

AlkoDHyperD

Sänder en liten hälsning så här mitt i helgen. Hur går det för dig? Den värsta tiden kanske är precis nu, när du bestämt dig för att söka hjälp och kanske fortfarande känner ambivalens eller sorg över det du kan se dig tvungen att avstå ifrån. Väldigt bra att du har en tid redan på måndag! Kan du hålla ut fram tills dess tror du? Låta tankar som "sista chansen innan jag kanske måste ta farväl av detta" eller "kanske är jag inte så illa ute som jag trodde" ses med nyktra och skeptiska ögon. Det är bara den eventuella - jag skriver eventuella eftersom du ännu inte känner dig helt säker på om du är beroende eller inte - beroendepersonen i hjärnan som känner sig hotad och gör ett ryck för att du ska välja dennes väg istället.
Ångest och depression kan ju både vara en anledning till att man dricker, men också ett resultat av det. Och om du observerat att en viss medicin förvärrar suget men ändå har behov av medicin för att hantera vardagen finns det ju många andra alternativ att prova. Låter som man ska behandla båda dina problem samtidigt.
Lägga alla korten på bordet låter förnuftigt. Hoppas du träffat behandlare som du känner dig trygg med. Att släppa taget och låta en trygg och kunnig person leda dig i tillfrisknandet till en början, bara flyta med och följa en plan ni gjort upp tillsammans kanske kan minska din ångest något. Hopp om hjälp hjälper lika mycket som hjälpen i sig.
Har du personer i din närhet att luta dig emot mellan behandlingstillfällena också?
Om suget kommer idag, kan du tänka dig att skriva här innan du ger efter för det?
Styrkekram!❤️