Hej
Känner för att skriva av mig lite. Vill höra vad ni tycker om denna förändring. Tror ni att den redan kan ha impact på min kropp?
Jag är man, 46 år.
Såhär såg mina vanor ut innan 26/2 :
1 bag-in-box uppdelad på fredag och söndag plus 6 stycken 7.2% starköl (vardagar). Utan undantag, såhär har jag druckit i säkert 20 år varje vecka.
Sedan den 26/2 har jag druckit följande

8/3 - 1 st folköl 3.5 (drack pga törst, inget mineralvatten hemma)
11/3 - 1 st folköl 3.5 (helt meningslös, drack den till äppelkaka, ej god)
12/3 - 1 st folköl 3.5 (kändes fin efter att ha jobbat över i helgen)

Känner stort behov av att köpa vin och bli riktigt full. Vill sitta och yra och surfa på nätet och lyssna på musik. 1.5 liter vin får mig i perfekt stämning.
Tre gånger har jag stått med bilen utanför systemet. Det ser så mysigt ut därinne. Framförallt när mörkret faller på. Det klingar så hemtrevligt om flaskorna och kassörskorna är så trevliga.
Till det positiva med neddragningen hör att jag känner mig gladare och piggare trots en just nu kraftig förkylning. Mina mardrömmar har försvunnit. Jag hade alltid återkommande mardrömmar om min ex-fru med ödlekropp men sitt riktiga huvud. Denna figur jagade och skrek efter mig.

Tror ni att jag är på rätt spår? Är det OK med några folköl ibland?

Tror absolut att du är på rätt spår. På frågan om folköl finns nog inget "rätt" svar. Det beror på hur beroendet ser ut. Verkar ju hittills funka för dig. Det finns goda a-fria öl också om man vill ha beskan. Du skriver neddragning, men du har ju i princip slutat. Och en av de mest positiva förändringarna för mig också är sömnen. Om jag dricker nu, vilket händer, får jag betala med nattsömnen... å det är verkligen inte roligt, inte värt det helt enkelt.
Varför slutade du?
Och om du nu funderar på att gå tillbaka vänta ett par mån till. Hälsovinsterna är enorma... och skippa boxarna för all framtid. Om två mån blir du rejält dålig av 1,5 l vin.