Hej! Jag är helt ny som medlem men har snokat runt här en hel del. Jag har haft en komplicerat förhållande till alkohol sen min debut i tidiga tonåren. Jag älskar helt enkelt att bli berusad.
Jag är idag runt 40 år och har försökt sluta många gånger. Som mest har jag haft uppehåll i ca 8 månader. Efter att jag fick mitt sista barn för 12 år sen så började jag öka på min konsumtion. Tillfällena blev fler och mängden ökade.

Jag har under det senaste året druckit ca 2 liter vin nästan varje kväll. I måndags drack jag senast. Började även med Campral i måndags och har varit nykter sen i tisdags. 6 dagar har jag alltså varit helt nykter!

Jag har lagt korten på bordet och berättat allt för mina arbetskollegor, barn, föräldrar och syskon. Dels för förståelse och stöd men också för att "stänga bakdörrar".

Ser fram mot att göra denna resa tillsammans med er här i forumet. Att läsa om era resor motiverar mig enormt till att fixa det här!

Hönapöna

Måndag morgon! Känner mig utvilad som aldrig förr. Firar 1 vecka som nykter idag!!! Livet känns hoppfullt igen:)

Liten stor

Grattis till en vecka det är stort! Håll i nu!

Helle

Välkommen Hönapöna. Grattis till 6 nyktra dagar.
Visst är det skönt när man kapitulerat. Bara där har du kommit långt i din strävan efter en nykter tillvaro.
Jag har varit nykter i snart tre v. Vägen har varit krokig och en del dikeskörningar. Rädslan finns där hela tiden, men för varje nykter dag ökar hoppet om att lyckas.
Kämpa på , vi finns här. Följer dig gärna .
Stor kram

Hönapöna

Ert stöd hjälper så himla mycket! Ja det är en fantastisk och befriande känsla!!! 1 vecka nykter idag och energin har äntligen kommit tillbaka. Känner mig lite nyförälskad:) Grattis Helle till snart 3 nyktra veckor!

Hönapöna

Inne på den 2:à veckan av nykterhet! Känns otroligt bra:) I morgon ska jag och mina arbetskollegor ut och äta. Fick frågan om jag verkligen inte ska dricka någonting i morgon. Svarade att jag självklart ska göra det!!! Ett eller kanske 2 glas Cola...

lizzbet

Förlåt att jag säger det, men dina kollegan/orna som ställde den frågan måste vara väldigt okunniga, naiva. Cola är gott, finns ju också många riktigt goda helt alkoholfria öl :)

Vaniljsmak

Grattis till dina två veckor! Tråkigt att andra människor känner sig tvungna att fråga och ifrågasätta en människa som avstår alkohol.

Hönapöna

Tror det mer har med okunskap att göra. Vissa har en bild av människor med alkoholproblem, A- lagarna på parkbänken. Jag har dock flyttat in den parkbänken till mitt vardagsrum, framför tv:n...

AlkoDHyperD

Jag har ett starkt utgångsläge idag och vågar använda min "status" som plattform. Därför kan jag tillåta mig vara lite provocerande ibland. Under januariåterfallet var jag i simhallen, bakis och enligt mina mått i rejält kass form. Fick en kommentar om att jag såg ut att vara i form och om vilken jäkla fart jag hade. Kunde inte hejda svaret "nja, så mycket sprit som jag druckit den här veckan finns det nog utrymme för förbättring." Bara för att se reaktionen...
På kommentarer om hur vältränad jag ser ut kan jag säga "det har ett högt pris.."
Jag har vid tillfällen sagt till okända "det syns inte alltid på utsidan vem som är alkoholist, jag måste träna för att hålla mig nykter"
Att tacka nej till alkohol är absolutninget problem. Jag säger, "nej tack, jag är alkoholist och klarar inte att dricka". Och så var det med den saken.
Arbetskompisen frågade mig hur jag mådde när jag kom till jobbet efter förra julhelgens återfall. "Göm handspriten för fan!" svarade jag. "Ok, så illa" blev responsen.
Gränslöst, ja. Men också ganska befriande. Jag är den jag är. Passar det inte så är det den andres problem. Gör det också betydligt lättare att få stöd i risksituationer.
Och någonstans finns också ambitionen att avstigmatisera oss som grupp. Bita huvudet av skammen.

Tror du har rätt i att det handlar om okunskap.. Fast om du la korten på bordet för dina kollegor så verkar de oerhört dumma om de ifrågasätter om du ska vara nykter. Men det är ju inte alla som har hållit till här och mött alla varianter av beroenden. Säkert svårt att fatta

Hönapöna

Det är som med psykisk ohälsa. Tabubelagt ämne men när man väl börjar prata om det så går "alla" på antidepressiva! Jag blir provocerad av tjat över kommentarer som "ett glas kan du väl ta" eller "får du dricka ett glas?". Vill jag ta ett glas så gör jag det. Får?!? Jag är väl för fan vuxen och får dricka precis vad jag vill!
Men det sporrar bara mig ännu mer att inte dra i mig nått jävla nervgift!
Blir så trött på folk ibland...

AlkoDHyperD

Min man, som varit med under helvetesåren i vår ungdom, borde ju förstå den här sjukdomen. Men, nej. Han har efter mina långa nyktra perioder kunnat föreslå att vi ska köpa vin, för han tror att det bara är starksprit som jag inte kan hantera. Det har jag även försökt lura mig själv med, så,inte konstigt alls. Han kan till och med sucka över att behöva dricka ensam. Sist fräste jag tillbaka att han ska vara jävligt glad över att dricka ensam med tanke på hur det riskerar att sluta annars.
Jag tror att det handlar om både okunskap,och kanske även förhoppning om att "det går över". Och man behöver ju inte ha ett missbruk för att tycka det är trevligare att dricka tillsammans. En del blir obekväma om någon i ett sällskap är nykter, kanske en vag aning om att man då blir sedd i det hämningslösa tillstånd man kanske vill uppnå. En som inte är så insatt kan tänka att "under ordnade former kan det väl inte vara någon fara" eller "vi ska ju bara ha lite vin till maten, det klarar hen väl"

Hönapöna

Vissa tror kanske att man kan vara lite alkis bara ibland och då går det ju att bara ta ett glas. Vet att det skulle sluta med att jag tackade för mig och gick till en annan krog och söp mig full. Nä, Cola smakar bättre, även dagen efter?

AlkoDHyperD

Jo, jag är ju bara alkis ibland. Kan faktiskt dricka ett glas vin om jag vill, men brukar ofta inte tycka det är värt det om man inte ska bli full, gillar ens inte smaken. Helnykterist för det mesta. Fast vet ju inte när den där ibland-alkoholisten ska slå till...

Hönapöna

Idag har jag varit ute på aw med restaurangbesök tillsammans med personalgruppen. Tog en alkoholfri öl på aw och en Cola till maten. Det funkade det också:) Inte alls sugen på alkohol! Hepp, hepp!

Hönapöna

Går tillbaka till min gamla tråd då jag behöver mer stöd än jag trodde.

Igår "firade" jag 3 veckor som nykter. Suget blev för stort och motivationen för klen så jag drack ca 2 liter vin...

Har sjukskrivit mig idag då jag inte mår så bra psykiskt. Har mått jättebra de senaste 3 veckorna då jag har haft mycket energi, känt mig lugn och sömnen har varit toppen!

Problemet är bara att jag inte har någon identitet som nykter. Känner mig som en gråmus. Ingen sprallighet alls. Bara är lixom.

Har ätit campral de senaste 3 veckorna. Har ändå haft sug och kunde dricka obehindrat igår.

Vad är det för fel på mig? ?

Rosen

Min erfarenhet är att det tar längre tid än tre veckor att få tillbaka livsandarna och "spralligheten".
Kämpa på, du kommer dit så småningom.
Att sova gott och ha mycket energi är väl inte så dumt om man jämför.
Bryt drickandet så fort du kan.
Ett återfall är inte så farligt om man inte drar ut på det.
Det är inget fel på dig!

Hönapöna

Tack Rosen. Jo jag ska bryta det genast. Har inget mer hemma och ska inte köpa nått mer heller.

Ellan

I början av min nykterhet kände jag mig totalt vilsen. Vem är jag utan alkoholen? Det tar tid och jag jobbar med det dagligen dvs att utforska mitt riktiga jag. Låt det ta den tid det tar och upp på banan igen. Jag åkte i diket många gånger innan jag lyckades hitta min väg. Ta allt stöd du kan få för ensam är inte stark i denna strid. Styrkekram!