Jag har under flera år bestämt mig för att inte dricka när fredagen kommer, men trillar alltid dit, jag känner inget sug efter alkohol övriga dagar på veckan, men när fredagen kommer så ändras allt.
Detta har blivit ett större problem med tiden för mig, jag kan inte köra bil m.m på lördagen pga att jag är bakis.
Jag har nu insett att jag inte klarar detta själv längre, det kan tyckas konstigt att jag bara känner sug efter alkohol på fredagen.
Vet inte hur jag ska hantera detta, hur ska jag kunna sluta.

Elias

Nu fick du en extra styrkekick. Räcker garanterat för att köra ännu en vit vecka.
Traska på!

Elias

Visst är du på stadigt på vägen och kör hela helgen vit?

anonym17136

Länge sen det hördes något från dig .. känns det som , vi brukar ju träffa på varann hos Elias ..
hoppas allt är bra med dig .. // Ler

Elias

Hur är det med dig så här i början av helgen?
/E

Mick

Det knallar på ganska bra och jag mår bättre än på länge, jag har haft så mycket att ta i sista tiden så jag har inte skrivit något på ett tag.
Det har gått bra med alkoholen, jag har varit vit hela tiden förutom att jag drack lite folköl till middagen i lördags kväll i helgen, det var egentligen dumt gjort med tanke på vad som kan hända, men det gick bra och ingen berusning, nolltolerans skall ju gälla i mitt fall.
Känslan att vakna pigg och utvilad utan bakfylla har varit oslagbar, suget kommer och går emellanåt, min Clean Time app visar att jag varit nykter i 30 dagar nu, förutom folkölet i lördags då.
Kampen går vidare ?

Mick//

anonym17136

Skönt att höra att du är med oss på banan , Mick ..
trots lite folköl .. verkar ju som att det gick bra .. att du mår bra ... bättre än på länge och det märks att du är full av kämparglöd .. !!

anonym17136

Tack Mick för grattis hälsningen hos Elias .. passar på att fira min Vita Verklighet också ? Är så tacksam att jag har tagit mig ur alkoholens klor .. och som jag sa så är jag 7kt nyfiken på min framtid .. har redan mött nya människor som får mig att må bra , .. människor jag vet att jag inte skulle ha mött tidigare i mitt " förra liv " Tror att det gäller oss alla här som kämpar .. det kan bara bli bättre .. ok Mick .. ha en fortsatt bra helg , kram ler

Mick

Det är verkligen roligt att höra att du känner att du är fri från alkoholen, det ger oxå gott hopp för andra som kämpar, det går att bli fri.
Och visst blir allt bara bättre ju längre den nyktra tiden går, det märker jag tydligt själv, att slippa dessa hemska bakfyllor med ångest det höjer vår livskvalité avsevärt.
Jag märker mer nu precis som du redan gjort att det går att bli fri, jag vill inte påstå att det är lätt men det går, jag brukar tänka när det börjar krypa i kroppen på helgerna att om jag låter bli det första glaset så kan det heller inte bli det tionde och jag vaknar nästa morgon utvilad och med bra självkänsla.

Jag är övertygad om att du får en bra framtid...
Allt blir bättre ?

anonym17136

Har läst din tråd Mick och känner igen mycket , känns som om din resa har varit lika lång och krokig som min ... Du är en riktig kämpe och visar att du inte tänker att ge dig för A.. Så glad att höra att du tror på mig ... känner att jag vill visa alla som tvivlat på mig .. ( jag kan inte klandra dem , jag tvivlade ju också på mig själv ) att jag vill , kan o ska Fixa det här .. och känner att jag har kommit en god bit på väg .. Nu är vi - Trött på att vakna upp bakis på helgerna och fortsätter vägen mot våran - Vita verklighet .. Bra jobbat Mick ? nu kämpar vi vidare , Kram Ler

Elias

Hoppas allt är bra med dig? Var ett tag sedan du skrev något...
/E

Mick

Det går väl sådär kan man väl säga, jag har börjat fuska med att dricka folköl på helgerna, blir ju inte direkt berusad av det men jag måste bryta detta nu innan jag faller tillbaka i gamla spår.
Jag har ju även slarvat med att inte vara närvarande här sista tiden och det är nog viktigt.
Tack för att ni bryr er, och jag hoppas allt är bra med er ?

Jadu Mick! Tror som du att det är ett lite dåligt tecken när vi inte är härinne... och börjar tala om för oss själva att det nog inte är så farligt ändå. Bättre än förrut, bara folköl... det gäller verkligen att hålla koll så att man inte startar den dåliga vanan igen. Du vet och du har ett val. Jag vet själv att jag måste medvetandegöra mina val. Jobbigt, men väldigt nyttigt.

Mick

Som så många gånger tidigare så inbillar man sig nog att det helt plötsligt nog går bra om jag bara dricker något med låg alkoholhalt när man varit så duktig en tid med nykterheten, man glömmer återigen hur man mådde och hur djupt ner man var, men detta är ju precis vad hjärnan vill, börja svagt för att sen öka upp till fullt missbruk igen.
Detta kan nog vara ett mycket bra exempel på att man ska hänga kvar här hela tiden även om man lyckas bra med sin nykterhet och iaf läsa om man inte vill skriva.
Nu har jag klarat mig hyfsat bra denna gången, men det kan sluta illa om jag inte slutar med folkölen nu, jag måste påminna mig om att jag inte kan, att jag har ett alkoholberoende som inte får matas ens med svag öl.

Men det är så förbannat knepigt detta, när man varit vit en tid och mår bra och självkänslan kommit på topp så borde man ju absolut förstå att man ska fortsätta så, men nej, då tror jag att det går bra att dricka lite igen.
Jag förstår mig helt enkelt inte på beroende hjärnan......

Elias

Skönt med ett livstecken från dig.
Folköl i all sin anspråkslöshet är att balansera. Tänk på att ett sexpack = 3 st. 7,2:or i alkoholmängd... Din a-hjärna är skicklig på att manipulera, men du kan visa att ditt förnuftiga jag är smartare än så!
Kämpa på!!!
/E

Mick

Jag har inte tänkt på det så att ett sexpack = tre 7,2or, men du har naturligtvis helt rätt.
Ja, det gäller att vara på sin vakt hela tiden tydligen, jag tar hårdare tag nu.