Trött på att vakna upp bakis på helgerna.

318 inlägg / 0 nya
Senaste inlägg
Dionysa
Så där tänker även jag ibland

Så där tänker även jag ibland! Man blir ju marinerad med alktankar här på forumet. Men så märker jag att det ändå är nödvändigt för mig just nu att ständigt konfronteras med Problemet A.

Mick
Tankar

Kan det vara så att tankarna byggs upp under tid då man är nykter för vissa, och för andra så kommer det bara helt plötsligt ett infall vid en viss situation.
I båda fallen så behövs verktyg för att ändra dessa tankar så fort som möjligt, och det är ju detta som är riktigt knepigt.

Jag märker ju oxå att tänket börjar ändra sig när det gått lite tid, man vet om vad som händer och hur dåligt man kommer att må och vilka konsekvenser det får om man skruvar av korken, men likväl så blir det gärna fel.

Det kanske är så att vi börjar prata om alkohol för att försöka intala oss att vi inte ska dricka för att vi märker att nåt håller på att hända i hjärnan, kanske, jag vet inte.

GustafssoN
Jag är så tacksam för erat

Jag är så tacksam för erat stöd!

Mick
Helgen gick bra.

Känns så bra idag att helgen blev vit, har varit lite krasslig så jag har faktiskt inte känt nåt särskilt sug heller.
Nu kör jag på en vecka till....

Hjärnklar
Hänger på!

Jag hänger på!

Mick
Skönt att höra Hjärnklar

Jag är helt inställd på att denna helgen oxå ska bli vit, men jag känner att suget börjar ge sig tillkänna, jag känner så väl igen den där känslan.
När den redan på torsdagen börjar visa sig då vet jag att fredagen blir väldigt tuff, jag kommer att få kämpa hårt i morgon känns det som just nu, här gäller det att se till att boka in aktiviteter imorgon kväll, vill verkligen vakna pigg på lördag morgon.

Elias
Kämpa, kämpa!

Bit ihop och ta dig igenom fredagen så klarar du helgen!

AlkoDHyperD
Är du på banan, Mick?

Ha, ha, jag skrev att jag skulle låta bli forumet för att rensa skallen från prat om alkohol, men finner mig själv sitta och läsa och skriva som en besatt....fast inga tankar på att jag själv vill dricka. Funkar det här som substitut, så varför inte. Mår skitbra just nu och vill dela med mig lite av energin för att peppa andra. Ska ut och springa någon mil med maken nu.
Hoppas du klarade helgen.

Mick
Jag lyckades hålla mig på vägen..

Fredagen blev tuff som jag trodde, ibland går det lättare och ibland svårare, så är det ju men om man försöker se till att ha något att göra och stannar upp och försöker fundera 5 minuter på alla negativa konsekvenser alkoholen har gett så kan det vara hjälpande...

Kul att höra att du mår bra AlkoDHyperD, och ja, det kan kanske vara bra att ibland att helt hålla sig borta från allt prat om alkohol, men då man känner att det är nära att gå fel så vill jag gärna prata/skriva med någon.

Nu kör vi en vit vecka igen 😁

Mick
Tack för pepp Elias

Det behövdes verkligen, och det hjälper också... 👍

Elias
Härligt, Mick!

Nu fick du en extra styrkekick. Räcker garanterat för att köra ännu en vit vecka.
Traska på!

AlkoDHyperD
Bra jobbat!

En vecka till.💪💪💪

Elias
Mick

Visst är du på stadigt på vägen och kör hela helgen vit?

anonym17136
Länge sen ..

Länge sen det hördes något från dig .. känns det som , vi brukar ju träffa på varann hos Elias ..
hoppas allt är bra med dig .. // Ler

Elias
Mick

Hur är det med dig så här i början av helgen?
/E

Mick
Hej Elias och Lerigen

Det knallar på ganska bra och jag mår bättre än på länge, jag har haft så mycket att ta i sista tiden så jag har inte skrivit något på ett tag.
Det har gått bra med alkoholen, jag har varit vit hela tiden förutom att jag drack lite folköl till middagen i lördags kväll i helgen, det var egentligen dumt gjort med tanke på vad som kan hända, men det gick bra och ingen berusning, nolltolerans skall ju gälla i mitt fall.
Känslan att vakna pigg och utvilad utan bakfylla har varit oslagbar, suget kommer och går emellanåt, min Clean Time app visar att jag varit nykter i 30 dagar nu, förutom folkölet i lördags då.
Kampen går vidare 👍

Mick//

anonym17136
PÅ banan ..

Skönt att höra att du är med oss på banan , Mick ..
trots lite folköl .. verkar ju som att det gick bra .. att du mår bra ... bättre än på länge och det märks att du är full av kämparglöd .. !!

anonym17136
Tack ..

Tack Mick för grattis hälsningen hos Elias .. passar på att fira min Vita Verklighet också 😀 Är så tacksam att jag har tagit mig ur alkoholens klor .. och som jag sa så är jag 7kt nyfiken på min framtid .. har redan mött nya människor som får mig att må bra , .. människor jag vet att jag inte skulle ha mött tidigare i mitt " förra liv " Tror att det gäller oss alla här som kämpar .. det kan bara bli bättre .. ok Mick .. ha en fortsatt bra helg , kram ler

Elias
Snyggt jobbat, Mick!

30+ imponerar. Lite folköl till maten förra lördagen går under radarn.
Keep up the good spirit!

Mick
Lerigen

Det är verkligen roligt att höra att du känner att du är fri från alkoholen, det ger oxå gott hopp för andra som kämpar, det går att bli fri.
Och visst blir allt bara bättre ju längre den nyktra tiden går, det märker jag tydligt själv, att slippa dessa hemska bakfyllor med ångest det höjer vår livskvalité avsevärt.
Jag märker mer nu precis som du redan gjort att det går att bli fri, jag vill inte påstå att det är lätt men det går, jag brukar tänka när det börjar krypa i kroppen på helgerna att om jag låter bli det första glaset så kan det heller inte bli det tionde och jag vaknar nästa morgon utvilad och med bra självkänsla.

Jag är övertygad om att du får en bra framtid...
Allt blir bättre 😉

Mick
Tack för det Elias

Ny helg är snart här och vi kör en nykter sådan igen, precis som vanligt, eller hur?? 😉

Elias
Det gör vi, Mick

Helgen blir vit, liksom veckorna. Blir vinst sju dagar i veckan!

anonym17136
Kämpe

Har läst din tråd Mick och känner igen mycket , känns som om din resa har varit lika lång och krokig som min ... Du är en riktig kämpe och visar att du inte tänker att ge dig för A.. Så glad att höra att du tror på mig ... känner att jag vill visa alla som tvivlat på mig .. ( jag kan inte klandra dem , jag tvivlade ju också på mig själv ) att jag vill , kan o ska Fixa det här .. och känner att jag har kommit en god bit på väg .. Nu är vi - Trött på att vakna upp bakis på helgerna och fortsätter vägen mot våran - Vita verklighet .. Bra jobbat Mick 👍 nu kämpar vi vidare , Kram Ler

Elias
Hej Mick

Hoppas allt är bra med dig? Var ett tag sedan du skrev något...
/E

Elias
Mick

Allt väl med dig???
/E

Mick
Hej Elias och Lerigen

Det går väl sådär kan man väl säga, jag har börjat fuska med att dricka folköl på helgerna, blir ju inte direkt berusad av det men jag måste bryta detta nu innan jag faller tillbaka i gamla spår.
Jag har ju även slarvat med att inte vara närvarande här sista tiden och det är nog viktigt.
Tack för att ni bryr er, och jag hoppas allt är bra med er 🌷

Sisyfos
Frånvaro

Jadu Mick! Tror som du att det är ett lite dåligt tecken när vi inte är härinne... och börjar tala om för oss själva att det nog inte är så farligt ändå. Bättre än förrut, bara folköl... det gäller verkligen att hålla koll så att man inte startar den dåliga vanan igen. Du vet och du har ett val. Jag vet själv att jag måste medvetandegöra mina val. Jobbigt, men väldigt nyttigt.

Mick
Sisyfos

Som så många gånger tidigare så inbillar man sig nog att det helt plötsligt nog går bra om jag bara dricker något med låg alkoholhalt när man varit så duktig en tid med nykterheten, man glömmer återigen hur man mådde och hur djupt ner man var, men detta är ju precis vad hjärnan vill, börja svagt för att sen öka upp till fullt missbruk igen.
Detta kan nog vara ett mycket bra exempel på att man ska hänga kvar här hela tiden även om man lyckas bra med sin nykterhet och iaf läsa om man inte vill skriva.
Nu har jag klarat mig hyfsat bra denna gången, men det kan sluta illa om jag inte slutar med folkölen nu, jag måste påminna mig om att jag inte kan, att jag har ett alkoholberoende som inte får matas ens med svag öl.

Men det är så förbannat knepigt detta, när man varit vit en tid och mår bra och självkänslan kommit på topp så borde man ju absolut förstå att man ska fortsätta så, men nej, då tror jag att det går bra att dricka lite igen.
Jag förstår mig helt enkelt inte på beroende hjärnan......

Elias
Mick

Skönt med ett livstecken från dig.
Folköl i all sin anspråkslöshet är att balansera. Tänk på att ett sexpack = 3 st. 7,2:or i alkoholmängd... Din a-hjärna är skicklig på att manipulera, men du kan visa att ditt förnuftiga jag är smartare än så!
Kämpa på!!!
/E

Mick
Elias

Jag har inte tänkt på det så att ett sexpack = tre 7,2or, men du har naturligtvis helt rätt.
Ja, det gäller att vara på sin vakt hela tiden tydligen, jag tar hårdare tag nu.

Sidor