Jag har inte varit här och skrivit på ett par veckor. Min särbo åkte in på avgiftning i en vecka början av februari. Han har hållt sig sedan dess och började jobba för 2 veckor sedan. Igår kväll ringde han mig sent på kvällen och var jätte otrevlig mot mig som hań brukade när han var full. Jag frågade om han hade druckit. Kanske fel av mig att göra det men jag var tvungen att fråga. Sen började det komma en massa elaka sms . det är samma mönster som när han drack.
Det känns som att jag gjorde fel när jag frågade honom. Jag har kanske förstört allting.
Han blev förbannad över att jag hade gått och lagt mig 23.00 . jag frågade om jag skulle komma över och fick till svar nej!!!!!!!!!. Känns som att jag gör allting fel. Hur skulle jag ha gjort.

Ursula

Hej sessi,
du "skulle ha gjort" precis det du gjorde. Kunde inte ha gjort på något annat sätt. Det var ju du. Om han går i taket av raseri behöver du inte bry dig om det. Alls. Jag vet, jag vet ... i praktiken är det du som av någon anledning SKA veta på förhand vad du får säga, hur du ska säga det och vid vilket tillfälle som är lämpligt. Annars kan ju han bli ARG, förtörnad, förolämpad...
Olyckligtvis är det så att man kan vara väldigt bra på att sakta sakta anpassa sig. ...när det bara är en människohjärna som ligger och förstörs i en marinerad av giftig vätska och som får några slags ryckningar och utbrott.
"Hur du skulle ha gjort"? Den människa som kan svara på den frågan kommer att få jordens alla rikedomar, alla terrorister i världen kommer att falla till marken ögonblickligen döda, solen kommer att skina varje dag. Förstår du vad jag menar? Du gjorde allt så rätt. Inget konstigt alls gjorde du.
Ha det bra idag.
Ursula

AliceAlice

Stå på dig, du gjorde allt rätt! Men i missbrukarens ögon, gör vi allt fel i stunden. Som Ursula skrev om du inget säger så är det samma som att du ger ditt medgivande till att han dricker, men det är klart, ur hans synvinkel var det en jobbig sits, du märkte och han vet att du märker när han trott han kunnat dölja.

Trotts att mitt x är djupt nere i sitt missbruk så har endel av förnekelsen släppt. Han ber idag om ursäkt för alla de gånger han varit du, förringat det jag sagt, lagt skulden på mig osv, ni känner igen det! Han förstod inte då vad han gjorde och han förstår det inte fullt ut idag heller pga sina hjärnskador men det känns ändå bra att höra att det inte funnits något som kunnat få honom till insikt tidigare, nu i efterhand så förstår han att det är det jag slitit så för i många år.

Hoppas att detta kan ge dig lite styrka!!!

DrömmaBort

Med alkoholen på första plats så är det just så de tänker. Allt som är emot alkoholen är fel, och alla motgångar, och glädjeämnen, avkoppling, ja allt man kan tänka sej, är en tillräcklig orsak att dricka igen.

Du kunde lika bra meddelat du vunnit på lotto eller fått nytt jobb, och han kunde tyckt att det skall firas med alkohol.

Läs här på forumet. Och stå på dej. Du har ditt liv och dina rättigheter. Det du gör ska inte ge rätt åt honom att bete sej dåligt. Men om ni är ihop skulle man ju kunna tycka han skulle hoppas du också mår bra.

lizzbet

Troligtvis har hade han druckit då, eller var påverkad av tabletter eller annat... Oavsett, INTE ok av honom och du kunde inte gjort något bättre eller sämre! Och det är inte din uppgift, ditt ansvar. Försök undvika honom och gör det du vill i helgen. Kram

sessi

Jag har berättat för min mamma hur det är. Så jag slipper bli purshad att alltid finnas där för honom. Det är dags att han får ta lite ansvar