Hejsan!
Skrev ett inlägg nyligen här om alkoholens kraft.
Sitter själv vid datorn just nu och skulle gärna vilja prata med någon här. Hör gärna av er.
Kram
Thomas

Thomas67

Livet är underbart. Ringde piva nu och skulle förbereda lite att jag tänkte komma in ikväll. Nej men du har bara druckit i 6 dagar. Troligtvis kommer du bara hit och få åka hem igen. Tack för kaffet.

AlkoDHyperD

Åk dit. Tala om hur du mår, att du inte klarar detta själv, säg att du håller på att ta livet av dig (för det gör du ju indirekt) vägra åka hem. Sitt bara kvar. Får du inte vård ändå så är du inte hemma, inte ensam och har gett dig själv ett "bryt"tecken. Och är dessutom nära till hjälp om du är rädd för dille eller ep.
Finns risk att bemötandet är dåligt eller nedvärderande. Låt det stå för den som uttrycker det isåfall (lättare sagt än gjort)

AlkoDHyperD

Eller hur långt är det? Kan du gå, eller åka buss? Men annars, ta taxi!

Thomas67

Jag har 2 mil dit. Inga bussar just nu. Ja taxi är det sista alternativet. Min syster kan köra in mig vid lunch imorgon.

Thomas67

Har sovit några timmar. Pratade med en sköterska där vi halvtvåtiden inatt som än en gång lugnade mig i värsta tankarna. Han sa att det finns hjälp här om du vill men annars sluta drick och ta ångesten tills alkoholen gått ur. Han trodde inte att det skulle vara nån fara för de värsta tillstånden i mitt läge. Men eftersom jag vill bryta det här och nu så måste det ske nu. Annars fortsätter jag dricka i min ensamhet.

så ledsen när jag läser om bemötandet du fått :-(

Jag trodde i min enfald att det blivit bättre mot den gången 1993 när jag sökte hjälp första gången :-( Jag gjorde som du och ringde först men de tyckte inte det var så farligt och det slutade med att jag åkte in till dåvarande TNE och slog på glasdörrarna tills de släppte in mig. Jag ville ha Antabus men se det gick ju inte att bara komma och kräva !! En läkare måste undersöka först. Jag gick i spinn och skrek att "Vafan...vi är på ett sjukhus fullt med läkare !! Hämta en !!"

När jag slog mig ner på en stol och sa att jag inte flyttar på mig innan jag fått min Antabus så letade de upp nån läkartyp som lyssnade på hjärtat sen var det ok.

Så stå på dig och kräv din rätt till hjälp !! Och fundera på AA !!

Thomas67

Nu har jag iaf brutit drickandet. kl 06.00 idag blev det sista. Sedan tog jag en taxi intill piva. Nu behövde jag verkligen hjälp. Det tyckte inte att jag hade de kriterierna att stanna kvar där. En läkare gjorde lite prover och fick lite medicin. Theralen och propavan. Så åkte jag därifrån. Hämtade medicinerna tog en pipett theralen omgående koncentrerat. Det blev starkt så jag somnade ifrån allt. Nästan dvala. Så min "gamla" kontakt ringde mig när jag satt i väntsalen på piva och underade hur läget var. Beskrev var jag var så han kom upp direkt. Så han har kört runt mig och sedan hem. Han kommer strax igen så skall vi gå på AA-möte ikväll. Känner mig fortfarande sluddrig och seg i skallen av theralenen. Men nu går det framåt iaf som nykter.

InteMera

Vad hemskt det ska vara så svårt att få hjälp när man verkligen behöver det! Men bra du lyckades tvinga in dig i alla fall och att du får någon med dig på AA möte redan ikväll! Du har påbörjat resan nu, den goda resan till ett gladare liv!

Och fortsätt säga till dig själv: jag fixar dethär! ?

Thomas67

Ja det var faktiskt ett väldigt bra beslut. Jag satt och höll på att somna flera gånger men jag fixade det. Och så här efteråt känns det mycket bättre.
Nu är det resan tillbaka som gäller och jag kommer fixa detta. :-)
Vet att faran inte över på ett par dagar men jag känner mig betydligt lugnare i kroppen. Jag fixade denna dag som jag för 24 timmar trodde var ouppnåelig.

Väldigt bra att du har fått medicin. Propavan somnar du gott på, vilket är skönt. Räddade mig vid ett kraftigt sug för ett tag sedan. Sov bort skiten! (Sover du hårt kan du inte dricka) ? Kram ❤️

Hej Thomas67
Utmärkt att du är på rätt väg. Bra att medicinen hjälper. Det behöver man i början.
vänligen
Ikaros

Thomas67

Det som var märkligt när jag kom till piva och efter lite pratande med sköterskorna där så skulle jag ju göra utandningsprov. Blåste 0.0. Och jag sa att det kan inte stämma. Prövade om igen och samma resultat. Kanske var mätaren sönder. Det plockade fram en mätare till och samma resultat. Jag sa att det kan inte vara möjligt. Jag drack 2 öl vid halvtvåtiden och ytterligare 2 öl fram till kl 06.00. De hämtade en 3:e mätare från en annan avdelning och blåste samma resultat. Det var väl därför som de inte vill ta emot mig och så såg dem att jag var inte tillräckligt illa däran. Jag snackade med han som tog mig till AA-mötet igår och den stora anledningen till att ha kom upp till mig omgående var att jag inte skulle bli inlagd. För det kommer ställa till problem i framtiden med soc. Och kanske har han rätt i det. Jag är nu glad att jag fått lite medicin så jag kan lugna ner mig och börja bygga tillbaks till min nykterhet.

Thomas67

Min syster kom hem till mig idag och hon hade varit och handlat lite till mig och jag blev så glad över detta. Det stärkte mig mycket. Nu har jag så att jag kan laga lite god mat ikväll och distrahera tankarna lite. Lite godis och fika också. Nu skall jag ta mig en kopp kaffe och lite fika och kika på en film. Det behöver jag nu. Lite lugn och ro. Hoppas ni alla goda medmänniskor får en god helg.
Kram
Thomas

Vad skönt att höra. Jag blir glad. Du låter mycket lugnare.

Det är snart tisdag och då får du väl träffa dina barn?
Trevlig helg du med

//MM

Thomas67

Min hustru och min dotter kommer hem på söndag förmiddag så vi skall träffas en stund då. Det skall bli underbart. Så får jag lite tid att friskna till också.
Min mentor kommer hem hit på måndag så vi skall diskutera vad som blir bäst att göra här i framtiden. Jag skall tillbaka till mitt företag så snabbt som möjligt. Det är sporren just nu. Och såklart mina barn. Längtar så efter dem. Det känns så skönt att det finns människor runt omkring mig just nu även om jag är ensam hemma. Min "gamle" sponsor och den nya mentorn. Nya kontakter från AA-mötet igår. Mina syskon. Jag skall bara uthärda några dagar till tills den värsta abstinensen lagt sig. 35.5 timmar sen den sista ölen. Så jag är glad av att jag fattade rätt beslut igår natt.

Ellan

Så skönt att läsa att du börjar vända igen. Har läst din tråd och känslan av strid förmedlades så starkt. Men också en känsla av beslutsamhet. En timme i taget blir 24 h. Glad för din skull! Kram!❤

Thomas67

Tack Ellan! Än en gång har jag gått på detta elände. Men nu räcker det. Jag vet vad det leder till nästa gång. Det blir bara värre och värre. Så nu är det bra för min del. Och för att säkra upp dels för mig själv och dels för mina medmänniskor så kommer jag börja äta antabus på måndag. Mina medmänniskor, anställda och familj skall inte behöva oroa sig för när tar jag mitt nästa återfall. Och framförallt för mig under en tid. Och det känns skönt att detta är mitt eget beslut och ingen annans. 41 timmar nu. Börjar lugna ner sig lite. Har legat och tittat på film och varit hyfsad lugn.
Kram