Jag har precis bestämt mig (igen) för att avsluta en 20årig överkonsumtion av framförallt vin.
Jag har försökt förut, varit här inne och läst, tänkt att det inte är ett problem och det är aldrig ett problem att sluta. Problemet är att inte tappa fokus och starta igen.

Jag slutar nu för att alkohol ger mig ångest och sömnproblem. Jag är trött på att vakna mitt i natten med den där känslan att något som jag inte riktigt kan sätta fingret på är helt fel.
Jag är trött på att köra barnen till skolan med en intensiv önskan att det inte ska vara någon nykterhetskontroll på vägen.
På senare tid tycker jag mig ha fått kommentarer från omgivningen om min alkoholkonsumtion. Grannen pratade om att alkoholister förnekar sitt missbruk tillochmed för sig själva. Och visst förnekar jag 8 glas vin en tisdag kan te sig normalt för en del men det är nog inte det egentligen...
Dax att bryta alltså och denna gång ska jag vara ärlig mot mig själv. Det är lätt att sluta problemet är att inte börja igen.
Kortsiktigt mål är att klara helgen. Idag är dag 5, efter helgen är det en hel vecka.

Lim

Hej! Jag är också ny här. Jag får också ångest och sömnproblem av alkohol. Och obehaglig hjärtklappning på natten även om jag kanske bara druckit två glas vin! Det är ju ett tecken på att det är ett gift för kroppen och psyket.

Att sova gott och utan obehagkänslor är egentligen vinst nog för att sluta. Önskar man var lika beslutsam även efter en längre tid nykter.

Kämpa på!

Bra med kortsiktiga mål i början. Vad är det som gör att du börjar dricka igen? Tankar och kunskap kring beroendet är nycklarna till förändring tror jag. Det finns stora vinster i att sluta med ett beroende som gör att man mår dåligt. Ta en stund i taget om du får a-sug så blir det lättare. Sköt om dig själv och unna dig godsaker eller annat du tycker passar dig. Kram..

Sinnituss

Tack för välkomnande!

I min barndomsfamilj har jag en vågmästar roll. Jag är ett barn mina föräldrar fick sent i livet i en ny familjekonstellation och jag har halvsyskon på båda sidor som jag har varierande god kontakt. Nu när föräldrarna är gamla och behöver hjälp innebär detta att jag måste fatta alla beslut. Just nu måste jag fatta ett beslut som blir dåligt för en av föräldrarna hur jag än vänder på det. Syskonen på pappas sida tycker en sak och mammas son tycker tvärt om vilket gör att jag måste bestämma igen.
Detta var upptakten till mitt beslut att jag inte kan fortsätta dricka vin och ha ångest som egentligen bara är vinrelaterad. Det finns tillräckligt med ångest ändå.

Det kommer alltså bli troligast att jag får impulser jag inte står emot när allt lugnat ner sig. När beslut är färdigfattade och konsekvenserna genom arbetade.
Beslutet är fattat vilket gör att jag kommer ägna de närmaste helgerna åt att inreda en ny lägenhet till föräldrarna. Jag kommer inte kunna dricka under denna period om jag ser till att inte köpa hem vin.

Jag tänkte vara snäll mot mig själv den här gången, promenera reflektera, kräva hjälp från syskonen med flytt. Unna mig själv att sitta i soffan med en filt och en kopp te. Jag måste inte vara perfekt men jag måste låta bli vinet.

Sinnituss

Idag känns inget bra.
Jag märker att alla i familjen gått lite på tå då jag varit tjurig hela dagen. Känns som om det är jag som driver allt framåt. Ska barnen plugga måste jag säga till. På söndagarna städar vi alltid tillsammans huset men inget händer innan jag säger till. (Sedan går det fort men det såg jag inte riktigt idag)
Jag tog en promenad och en man skrek " jävla pucko åt mig" jag förstår inte varför men det gjorde mig ledsen och tårarna rann resten av promenaden. Helt fel dag att bli påhoppad men jag utstrålade väl hopplösheten jag känner.
Dag 7 idag och jag funderar över meningen med det hela. Normalt gillar jag att jag lever i en familj som gillar musik men idag har alla ljud stört mig. Jag brukar ta ett glas vin och lyssna på lillkillen som spelar sax, jag gillar normalt det ständiga gitarrspelandet och pianoklinket men idag har jag bett barnen att spela på sina rum. Jag orkar inte med ljuden. Tänk om det fortsätter så här, tänk om jag bli outhärdligt tråkig utan bedövning...
Lovat mig själv att ge det en chans den här månaden. Hoppas veckan kommer att kännas mer meningsfull.

Lim

Det låter som en jobbig dag och vad jäkla typsikt att möta en sån otrevlig slusk ute på promenaden!!! Fy. Jag hade också blivit ledsen även det är personen som kan säga nåt som som det är nåt fel på.

Men det jag tänkte säga var i alla fall att jag kan nästan lova (eller inte bara nästan) att du absolut inte kommer vara tråkig utan bedövning. Det kommer att bli bättre! Så ge inte upp.

Sinnituss

I fredags var jag hemma för jag var förkyld och hade feber. Sedan i lördags var jag ochkså sjuk men blev bättre på söndagen blev jag bättre och kunde gå till jobbet i måndags. Så i går eftermiddag kom febern tillbaka och nu är jag helt däckad igen. Underligt tycker jag. Jag brukar ju aldrig bli sjuk och nu 2 ggr på mindre än en vecka. Undrar om det har med mitt alkoholstopp att göra.
Tröttsamt.
Dag 10 idag.

Sinnituss

Visste att det skulle komma en dag 1 igen. Igår tog maken fram ost och vin för att fira att vi var klara med flytten.
Sov dåligt men det gör jag ändå just nu. Det är mycket att tänka på när man flyttar och jag har varit sjuk och kommit efter med jobbet vilket också oroar mig.
Idag känns det bra iallafall. Tillbaka på dag 1 men inget sug efter mer. Får se hur kvällen blir.

Kram

Sinnituss

Jag hade hoppats lite på att deppigheten skulle ha släppt nu men den har inte det. Känner mig låg men hör iallafall fåglarna som börjat sjunga på morgnarna och jag har börjat förodla små plantor som ska bli grönsaker under sommaren. Odling och djur hobbys.
Vardagarna är ett problem. Jag har valt ett jobb som ska ge mindre stress då jag fick en etmattningdeppresion för snart 10 år sedan. Jobbet rullar mest bara på och blir lite tråkigt. Jag har inga vänner på jobbet och det kan gå dagar när jag inte pratar med någon under hela jobb dagen. Detta är också psykiskt tungt och nu i veckar sökte jag ett nytt jobb som jag ska på intervju på på tisdag.
Jag funderar över om jag klarar mer stress nu. Ensamhet och tristess är väl också en form av stress.
Jag vill inte vara ensam hela dagarna. Jag vill ha kolleger och någon att äta lunch med. Vi får se hur det går på intervjun. Jag behöver ju inte ta något beslut om den inte går bra..
I övrigt rullar det på. Förstår inte varför jag fortfarande inte sover bra... sömnproblemen var kanske inte alkoholrelaterade trots allt...

har dom flesta som missbrukat länge efteråt.. Jag hade det nog i flera månader efter a-stopp till och från. Tror att det tar jättelänge för kroppen att återhämta sig från förgiftning vilket a-intag faktiskt är. Hopas din jobb-intervju går bra. Låter väldigt ensamt att inte prata med någon på jobbet..Då finns ju tid för mycket egna tankar och ingen att ventilera dom med. Kan säkert bli jobbigt om man inte är helt stabil. Kram..

Sinnituss

I går hade jag en tuff dag på alla sätt. Jag söker nytt jobb och det har spridit sig där jag jobbar nu. Allt var stressigt och tillslut ville jag bara haverera i soffan och dricka vin.
Min man erbjöd sig att köpa då han lämnat barnen på träning. Jag körde vidare på tvättberget och disken så länge.
Maken kommer hem utan vin men med lime, mineralvatten, choklad och blommor en halvtimme efter systemet stängt.
Min riddare i skinande rustning. Ibland är kärlek att skydda den man älskar mot sig själv.

Sinnituss

Jag fixade inte det den här gången heller. Jag startade om. Tillbaka på 3-4 glas vin per dag. Tillbaka till nattångest, trötthet och uppgivenhet, så jag bestämde mig för att jag behöver hjälp. Jag ringde vårdcentralen som gav mig ett nummer till vuxenpsyk. Därifrån slussade de mig vidare till beroendecentrum som skulle ringa upp mig sen.
Får se vart det leder. Kanske får jag hjälp om inte så ska jag iallafall göra ett tappert försök till. Det är patetiskt att jag har så svårt att låta bli... Jag hoppas att jag får hjälp nu och att jag lyckas sluta...

Sinnituss

Idag känns allt jobbigt. Jag orkar inte, känner mig så trött.
Jag missade samtalet från beroendemottagningen igår och orkar inte ringa en gång till. Vill stanna i sängen idag.
Blev 2 öl med en kompis i går kväll. Kunde inte sova.
Dax att gå upp och starta dagen. Idag blir det en vit dag. Hoppas att de ringer tillbaka från beroende mottagningen idag annars kommer säkert det här försöket också rinna ut i sanden.

AlkoDHyperD

Och så kan det kännas när man försöker och försöker och snubblar om och om igen. Samtidigt är alla vita dagar du skrapat ihop under dina försök bättre än om du kört på som tidigare och valt att blunda för problemet. Många gör så. Förnekar för sig själva och omgivningen. Andra vågar se verkligheten trots att den är smärtsam och du är en av dem.
Om beroendemottagningen inte hör av sig behöver det inte betyda att allt rinner ut i sanden. Du ringer dem helt enkelt igen.
Valet att ta hjälp är också ett steg i rätt riktning, liksom valet att skriva här och valet att trots dikeskörningar fortsätta försöka. Om och om igen. Varje försök ger dig fler vita dagar även om det bara handlar om en eller ett par.
Du behöver egentligen bara göra ett enda val varje morgon, valet att säga till dig själv att idag ska jag vara nykter.
Gör upp en plan för hela dagen om du känner på dig att det kommer att bli svårt. Det är inte patetiskt att du har så svårt att låta bli. Meningen faller på,sin egen innebörd. Hade det varit lätt att låta bli kanske det varit mer patetiskt att inte klara av det. Men det är svårt.

Vaniljsmak

Jag förstår din uppgivenhet! Jag är också där, försöker och försöker men faller tillbaka gång på gång. Jag vet att jag mår bättre utan a, det har jag bevisa för mig själv de gånger jag kunnat hålla mig i en vecka men ändå dricker jag. Det är frustrerande!

Jag hoppas att du, liksom jag, fortsätter kämpa. Min tanke är att jag inte har misslyckats om jag fortsätter kämpa.

Hur gick det med samtalet?

Sinnituss

Tack för uppmuntran och stöd.
På något sätt måste det ju vara bättre att försöka än att låta bli.

Beroendecenter ringde bara en gång så jag borde ringa igen. Jag vet inte vad det är för hjälp jag vill ha. Tillslut så är det ju ändå bara jag som måste sluta dricka vin. Jag gör ett försök till utan yttre hjälp.
Jag ska börja ett nytt jobb efter sommaren. Mitt mål är att må bra då. Alltså måste jag byta ut slentrianmässigt drickande mot träning och vettiga aktiviter. Jag började i går med mitt första friskispass på över ett år.

Bra att du kommit igång med pass på Friskis. Regelbundna rutiner för träning/aktiviteter har hjälpt mej många gånger, till att avstå från alkoholen. Nu kämpar vi vidare! ?

Sinnituss

Men jäklar vilken träningsvärk man får om man inte tränat på ett år.
Ikväll har jag kokt sylt och druckit kvällste, livet känns lite lättare.