Då va det dags att inse sitt problem på riktigt! Var ute i fredags med mina kusiner och kvällen började ju bra men har en del minnesluckor efter kl 1 på kvällen! Hoppade av vid fel tunnelbanestation påväg hem och fick vänta där ett tag på att åka tillbaka! Kommer inte ihåg vilka jag träffat och vad jag sagt ! Detta händer mig minst en gång i månaden att jag får jätte minnesluckor! Och nu har jag bestämt mig, nu får det vara nog! Orkar inte sitta och grubbla på vad man sagt och gjort längre! Att tillägga blir jag inte speciellt trevlig när jag druckit! Brukar kalla den sidan mig själv som min onda tvillingsyster! Känns jätte bra att skriva av sig och läsa andras historier mot ett bättre liv! Heja heja!

AlkoDHyperD

Och mer frågor, har du någon plan eller strategi för hur du ska förhålla dig till helgerna?
Fint att du skriver. Här finns massor av ku skapmatt hämta.

guldram1

Det viktigaste är ju från början är att byta ut sina vanor. Så har det funkat med andra saker i livet man vill bli av med! När jag varit nykter tidigare i längre perioder har jag druckit sweppes på krogen eller kört bil. Det har funkat en bra bit. Sen är ju frågan hur man förhåller sig till suget, och det kommer ju ofta som för många andra fredag efter jobbet! Tips? På hur man tänker bort suget på det där första glaset?

AlkoDHyperD

De dagar eller situationer du vet med dig att suget kommer kan du boka upp, gärna med någon annan, till aktiviteter du måste vara nykter. Jag som tränar mycket gjorde så när jag kände mig "svajig". Bestämde med någon kompis om ett träningspass fredag efter jobbet och lördag förmiddag, fram tills systemet var stängt. Gjorde så redan mitt i veckan så jag slapp fundera mer på saken. Inget val = mindre ångest.
Om du har någon som vet om att du inte vill dricka är det en fördel att ta stöd, precis som i all förändring är det svårt i början och man vacklar ibland. Om du inte är bekväm med att berätta allt kanske det räcker att säga att du bestämt dig för en vit månad av hälsoskäl.
Ha det gott

guldram1

Tack för bra tips! Alltid lär man sig nått nytt! Har dock pratat med nästan alla mina vänner och familj om detta och jag börjar lite tröttna på att dela med mig till dom, kanske många andra känner! Ibland använder vissa detta emot än när man får återfall. Tråkig nog! Därför känns detta bra att läsa andras historier och att folk delar med sig! Man känner sig inte ensam direkt. AA möten är oxå super pepp och man har en dålig dag. Men dock tycker jag själv inte att det håller i längden? Varför vet jag inte!

guldram1

Gud vilket sug man fick på vin idag då efter jobbet! Alla sitter på uteserveringar! Åkte raka vägen hem och gjorde mig en is kaffe! Nu är suget borta! Men Gud vad solen triggar igång suget! Nån som har tips på hur man tar bort suget? Hur gör ni?

Vaniljsmak

Att stå emot och kämpa emot sugen är svårt, i alla fall för mig. Hur jag gör beror på vilken typ av sug jag får men för det mesta är det bara att ta en timme/minut/sekund åt gången. Jag upprepar "Idag vill jag vara nykter" för mig själv och listar upp varför jag vill vara nykter, typ:
1. Jag får ångest av att vara bakfull
2. Ett glas kommer leda till flera glas
3. Det kostar för mycket
och så vidare.

Ibland hjälper det att sysselsätta sig med någonting annat. Lite som du gjorde när du gjorde iskaffe. Hitta på någonting, vad som helst. Bada badkar, städa, läs en bok, se på tv. Ibland skriver jag här på forumet, i min egen tråd. Jag skriver om hur suget känns, när det kom och varför jag inte ska agera på det suget.

Kämpa på!

Liten stor

Jag gick förbi ett gäng uteserveringar idag också som väckte sug. Jag tänkte på slutscenen i risky drinkers på HBO, letade aktivt med blicken på någon på serveringen som såg ut att dricka för hen måste och inte för att njuta, hittade en trasig själ och kände att jag lugnt kunde gå vidare.

AlkoDHyperD

Noterade suget, bestämde dig för att inte agera på det, gjorde något annat istället, och....så var det borta!
Du kan inte ta bort eller förhindra en känsla eller upplevelse. Däremot välja att inte agera på den med en gång utan eftertanke.
Nu har du känt igen en triggersituation och fått en erfarenhet av att du kan få ett starkt sug och ändå hålla dig till din ursprungliga plan.
Jag fick en impuls att köpa sprit idag, när jag ändå var i samhället och redan har avklarat dagens träningspass. Nä. Sket i det. Blir ju pinsamt att skriva det här ? efter alla goda råd.
Sedan ännu en impuls att sno ett par ölburkar på sonens rum eftersom jag hamnade i bråk med dottern. Nä. Blev inget med det. Gillar inte ens öl. Sitter nu och dricker iste på altanen och ska sätta igång med middagen. Därefter promenad eller löprunda i vårsolen. Bättre än den sunkiga känslan efter att ha druckit och bättre inte ha en flaska sprit i skåpet (som var anledningen jag tänkte mig för att handla idag) för framtida tillfällen för den bränner och lockar och blir en magnet för mina tankar. Nu får tanken vara fri för annat tills nästa sug. För det kommer garanterat.

guldram1

Tack för bra tips! Så hemskt bara att det kan trigga igång så pass! Solen må vara underbar, men inte när det gäller alkohol ! Men det är bara vanor som måste betas bort! Iskaffet var iallafall super god och som sagt är suget borta! Skönt att det finns knep! Är det en dokumentär den på HBO ?