Törsten brinner inom mig. Idag fredag, tänkte mig ett fredagsmys med katten. Köpte en sjuttis wihsky och några öl till helgen men som vanlig är det slut. Känner mig varken full eller trött och glad. Vet att hjälpen finns någon stans. Men för mig inte nu.

....att katten har det bra. Hoppas att det ska bli bra för dig också. Vi finns här för er, som sagt.

AlkoDHyperD

Vem är du, hur har du det, vad fick dig att söka dig hit, hur ser ditt problem ut, beskriv och skriv för att skapa distans när du känner dig uppgiven. Kanske kan det hjälpa dig att hålla ut länge nog för att se din situation med nyktra ögon
Kram

Full last

Ja är en snart 53 årig man som för ett antal år sedan 5 kanske var inne här och fick bra kontakt och lite förståelse. Jag är nu arbetslös efter att mitt företag kursade för 2 år sedan. Jag har dock haft tillfälligt jobb tom november 2016. Jag har 2 vuxna döttrar 29 och 26 år gamla. Ett 30årigt förhållande som tog slut i samband med konkursen men med bra kontakt. Ja super ensam, för det är det jag gör, inte dricker. Har ändå stenkoll på varje centiliter och har kunnat jobba genom att snabbt berusa mig och somna. Super jag inte kan jag inte sova. Jag är rädd för natten och rädd för vakna. Jag sökte hjälp för 4 år sedan och blev inlagd en vecka på avgiftning och sen en antabus kur. Nyktra till och levde ett ganska normalt liv ett par år, men firman gick ännu sämre och sömnproblemen ökade. Ja själv medicinerade med alkohol. I december 2015 förstod jag att hjälp behövdes. Kontaktade vårdcentralen för hjälp med lugnande eller sovhjälp för att slippa spriten. Läkaren konstaterade då efter att läst min journal att jag var alkoholist och inte sjuk. Prover togs med förhöjda levervärden som resultat. Hon skickade då in en anmälan till transportstyrelsen om min risk med körkort. Jag har aldrig kört bil berusad och planerat min körning efter det exakta antalet centiliter jag druckit dagen innan. I början på mars fick jag från transportstyrelsen brev om att jag genom provtagning och behandling visa att jag kan vara nykter. Jag bor på landet 15 km från staden och vård utan bussförbindelser. Min situation är ekonomiskt omöjlig med hyra på 3000, el upp till 3200 i feb. och med A-kassa på 6300 i månaden. Jag pantar burkar, hjälper folk, sålt allt jag skaffat under ett drygt 50 årigt liv. Men jag har ju katten

Men katten är ju 16 år? Hur gör du sen?
Du är rädd för natten, rädd att sova. Vad händer då? Vad finns det att vara rädd för, eg?
"alkoholist och inte sjuk" sa läkaren. Många skulle ju sagt tvärtom!
Hur transporterar du dig utan buss? (Själv cyklar jag när det är varmt. 15 km.=bra kondis... Men jag är ju duktig...)
Har du kvar lappen, förresten?

NyaMagnus

....på sjukvården ibland. "Alkoholist och inte sjuk" det är konstaterat och erkänt att alkoholism är en sjukdom. Sedan straffas du genom rapport till TRV ang körkortet.
Jag själv är jägare och har vapen. Står tydligt i lagen att sjukvården ska rapportera alkoholism till Polisen som direkt ska ompröva rätten att inneha vapen!?!?!

Hur fasen har de tänkt sig att man ska komma vidare och bli frisk när kontakt med vården kan sluta med indraget körkort och indragna vapen. Snacka om två fina anledningar till fortsatt drickande!

Så nu har jag avreagerat mig. All lycka till nu och var aktiv här på forumet så hjälps vi åt.