Så jag har varit medveten om att jag har problem med alkohol i många år och "slutat" oändligt många gånger. Jag gillar bäst att dricka ensam eftrersom jag skäms över mitt drickande. Har haft supar polare förr men dessa relationer har jag inte kvar så vill jag supa får jag sitta själv. Har suttit på parkbänkar, däckat på offentliga platser, hamnat i fyllecell, vaknat upp med blåmärken och skärsår som jag inte vet hur dom uppkommit. Hängt på svart klubbar, haft massa sex jag inte velat ha, blivit våldtagen, förlorat fina personer och allt för den jävla alkoholens skull.
Flyttade från stan för ca 9 år sedan vilket förbättrade situationen rätt mycket. Inga mer svartklubbar och skumma krogar med dåligt folk, inget supande på bänkar och fylleceller men jag har svårt att låta bli att dricka. Det går i perioder det brukar se ut så att jag köper en vinbox plus en liten explorer, åker hem och börjar dricka vinet medans jag skriver lite på flashback. Det känns trevlig och bra, alla bekymmer blir mindre och mindre för varje glas, jag känner mig förträffligt smart som gjort slag i saken och köpt hem detta. Vaddå är det fel att sitta och må bra och ha trevligt? nej knappast jag har ju jätte kul. Snygg och smart är jag. Jag lyssnar på musik, sitter och sjunger med, pratat med mig själv skrattar allt är jätte bra. Dricker ungerfär halva boxen innan jag däckar.
Vaknar till musiken som nu låter fördjävlig. Ont i huvudet och ångrar mig. Dricker darrande ett par koppar kaffe och det är nu flaskan explorer som jag listigt sparat till morgonen kommer väl till pass, ner med det i kaffet, rejäl mängd och snart allt återigen fantastiskt. Jag kan börja skratta av glädje över hur bra allt är. Flaskan går åt rätt fort och sedan har jag ju vinet kvar.
Sedan tar det ju slut och allt blir fruktansvärt. Ni vet ju hur det är. Lyckas däcka på något sett sedan vaknar dagen efter och vill bara ta livet av mig. Det är nu jag "slutar" dricka. Men det gör jag ju inte. När jag kommer in i det upprepar sig detta scenario 2 gånger i veckan.

Jag kan klara ett par månader ibland, ibland bara ett par veckor men sedan kommer massa bra anledningar för att köpa hem kittet igen. Anledningar jag kommit på är:

Jag är glad.
Jag är ledsen.
Jag har pengar.
Jag är nästan pank.
Det är sommar. Eller vår eller höst eller vinter.
Jag ska bara göra det en sista gång.
Jag gjorde det för ett par dagar sedan lika bra att ta en vända till.
Jag har inte druckit på länge.
Jag ser någon annan komma med en påse från bolaget.
Det är helg. Eller måndag eller tisdag osv.
Jag kan sluta men ska skjuta upp det.

Är sjukt trött på det här. Hade ett uppehåll på flera månader efter en vända på psyket (har andra psykiska problem) och mådde jättebra, hade fått nya mediciner som fungerade och kände inget som helst sug, tvärtom kände att jag lagt det bakom mig en gång för alla. Tackade nej när det erbjöds utan problem, sov bra, vaknade utan ångest och åt på fasta tider, läste böcker och njöt av livet.

Men sedan kom den dagen då jag tänkte att nu när jag mår så bra kan jag unna mig en fylla för att förgylla dagen. Började med att "bara" köpa två vinare men senare den veckan blev det en box och nu har jag börjat köpa spriten också. Det gick snabbt och den kontrollen jag kände är nu som bortblåst. Jag använder ursäkten att bara en sista gång hela tiden men det har för fan pågått många år nu. Känns inte som att jag har ett fysiskt behov av alkohol, det känns mer psykologisk det är som ett tvångsbeteende. Jag vill inte men gör det ändå.

guldram1

Tänk så här, alla är där pga samma sak inprincip så det finns inte så mycket att vara nervös för egentligen. Fast jag förstår känslan , jag va själv där! Det är som att lära sig cykla, jätte läskigt i början sen känslan när du kan är obeskrivlig lättnad. Konstig gämnförelse kanske men du förstår nog hehe! :) somsagt skönt att bara sitt och lyssna på folks historier och hur dom mår idag! Alla är så olika ! Tycker du är jätte duktig som tar första steget!

SkåneTösen

Fast vi är olika. Det blir nog bra. Det finns ett möte imorgon som jag ska gå på. Måste styra upp nu så att det inte blir fler återfall.
Nu är jag på väg till min mötesplats, har sovit dåligt med sjuka drömmar och hade egentligen ingen lust men måste handla mat. Har levt på smörgåsar. Ska ladda upp med vitaminrik mat samt lite godsaker att tröstäta. Tänker göra en stor fruktsallad att äta med yougurt till frukost. Slarvar lätt med frukosten.
Sedan ska jag köpa mat till min underbara katt som är på smällen!
Så får se till att hon får rejält med näring nu ger henne kyckling lever och tonfisk.

har kommit ur återfallet SkåneTösen. Bra att du planerar och styr upp, så det minskar risken för fler återfall.
Det kommer att gå bra det här. Du fixar det.
En dag i taget, AA, gravida katten, samt detta forum där vi är många som stöttar dig SkåneTösen.

Kramar och pepp!

SkåneTösen

Idag ska jag på mitt första möte. Är sjukt nervös. Håll tummarna för att jag ska våga!

Sinnituss

Håller tummarna för att du vågar och för att det ska bli ett bra möte. Berätta när du varit där hur det var. Jag är nyfiken.

Det går så bra. Tänk att alla är där av samma anledning och att man kan sitta och bara lyssna om man vill.
Så gjorde jag första gången. Det där klarar du lätt!

Kram

MM

Gladare - Tröt…

Har följt dig några dagar i din kamp samtidigt som. Jag börjat min egen, ser dina nio månaders nykterhet och några dagars konsumtion och du lyfter blicken och bryter av igen och går tillbaka till nykterhet. Det är de gånger jag själv skulle fortsätta konsumera för att inte behöva fundera. Jag är så nyfiken på att höra hur ditt möte gått! Hoppas innerligt att du vågar och om det känns bättre för dig se det som ett studiebesök för att därefter ta ställning till det stöd och gemenskap forumet erbjuder. Säger återigen jag är mycket imponerad. (Även om jag inte känner dig så är jag stolt över dig också)

SkåneTösen

dit och jag berättade! Är helt slut nu men ska skriva mee utförligt imorgon.

SkåneTösen

Jag var fruktansvärt nervös och kedjerökte en halvtimme innan jag gick dit. Det fanns inga skyltar men där stod en man och rökte utanför så jag frågade om det var rätt ställe och det var det.
Han önskade mig välkomnen.
In i en rätt liten lokal där det satt 12 pers, mest gubbar 2 kvinnor.
Där stod kaffetermosar och flera olika kaffebröd som jag var för nervös för att äta. Mötet började med att det lästes upp lite om vad AA var för något och sedan sa han som höll i det att vi skulle skicka en tanket till alla som fortfarande lider följd av en stunds tystnad. Det berörde mig.
Sen frågade han om det var någons första möte och jag sträckte upp min darrande hand.
Han sa att jag var ectra välkommen och alla nickade och tittade på mig med vänliga ögon.
Vågade knappt möta deras blickar.
Eftersom det var mitt första möte skulle man gå igenom första steget om acceptans.
Det gick bordet runt och alla berättade sin historia om sitt missbruk. Flera sa att jag var så välkommen, att det var bra att jag hittat dit och att dom hoppades att jag skulle komma tillbaka.
Deras historier var väldigt lika fast ändå olika. Parkbänkar, hemlöshet, våld blandat med högpresterande med fina jobb och fint hus. Han som höll i mötet hade en fruktansvärd historia och jag blev imponerad att han nu håller i möten, vilken resa!
Sist var det min tur och jag vågade faktiskt dela min historia. Fick varma blickar samt instämmande nickar. När mötet var slut fick jag en kram av en kvinna som uppmuntrade mig att komma tillbaka och återigen sa att jag var välkommen. Jag har aldrig hört ordet välkommen så många gånger i mitt liv. Var helt utmattad när jag kom hem.
Idag känner jag mig gladare än jag gjort sedan mitt åtetfall.

SkåneTösen

Jag glömde tacka dig för dina varma ord! Jag hoppas du hittar en väg till nykterhet. Förändring är absolut möjlig!

AlkoDHyperD

Låter som du hittat ett sammanhang att återkomma till!
Tacka dig själv för att du tog mod till dig och gick dit fast du var så nervös ❤

NyaMagnus

Hej SkåneTösen!
Kul att höra din berättelse om mötet hos AA. Jag hade mitt första möte igår och instämmer helt i din upplevelse. Som jag har gruvat mig och som jag har darrat i nervositet över att gå till AA. I efterhand kan man konstatera att det var helt onödigt. Jag önskar att jag gått dit för länge sedan. Ingen dömer på AA, ingen ser ner på en, alla vill en väl och man är otroligt välkommen hos AA. Gemenskap och enad kamp tillsammans med de som har receptet till nykterhet är vad det handlar om.
Rekommenderas till alla kämpar där ute.

Hoppas du tänker som jag. Dvs att bli en frekvent deltagare i AA-möten. Lycka till!!

nynykter så rekommenderar dom 90/90 d.v.s 90 möten på 90 dagar. Det låter logiskt att man behöver dessa 90 dagar för att komma ur träsket. Vet en del som har kört så. Jag brukar tänka att det är jobbigt att bo i Stockholm då det ligger ett systembolag i varje hörn (eller en bar). Jag vänder då på tanken och tänker - ja men visst ja, det ligger ju också fler mötesplatser för AA. Så vartannat hörn Systembolag/Bar och i det andra finns AA. Det är bara att välja.

Skönt att det gick så bra Skånetösen. Starkt att gå dit. Och jag tror på nåt sätt att det är befriande att faktiskt sätta ord på det. Forumet här fyller till viss del den funktionen för mig, men jag har känt mig väldigt lättad när jag pratat om det. Kanske skulle vara lättare att prata med människor som uppplevt beroende, för här hemma måste jag förklara nåt som jag inte förstår själv.
Hur som helst, Bra jobbat!

SkåneTösen

Jo det går bra. Känner dock att jag kickat igång suget i och med att jag drack men det är hanterbart.
Jag har inte varit på fler möten men tänkte gå på ett i veckan nu. Det är lite dumt för det mötet jag var på förra tisdagen krockar med en aktivitet jag har på min mötesplats så nu får jag gå till ett annat AA ställe så det blir ju nästan som första gången igen!
Men nu vet jag ju hur det går till så det ska nog bli bra. Är vid gott mod trots återfall. Har ändå varit jätteduktig som en vän till mig sa.
Återfall är fullt normalt och inget att låta sig nedslås av. Jag blickar framåt med ambition att hålla mig nykter.

du har varit jätteduktig Skåne Tösen. En jättelång nykterhet mot ett kort återfall, som du dessutom bröt genast.

Ville bara titta in och önska dig en trevlig helg. Sköt om dig!