det har jag sagt tusen gånger, men jag hoppas det är den sista för nu är jag verkligen nere på botten och krälar, har förlorat så mycket nu. Jag vill inte förlora mer. Jag hade nordens avtändning igår natt, jag frös som aldrig förr men ändå var sängen dyngsur av svett

KjellGW

Det är viktigt för mig också, trodde inte det fanns vad det gällde missbrukarvård

KjellGW

Och det är väl ändå tur, barn förtjänar en närvarande , nykter far att se upp till

KjellGW

Drack jag igår eftermiddag , planen var 6-8 St men somnade på soffan, vaknade efter ett par timmar och undrade vad fan jag sysslade med . Drack inge mer , blir nyktert idag

KjellGW

Är hemma från jobbet idag . Fick panikångest igår eftermiddag, slog i mig 14 öl efter det . 33cl. Hjälpte det frågar jag mig, ja just där just då kändes det bra. Just nu hatar jag mig själv för att jag inte skärper mig

Sundare

Kjell...sök hjälp! Du vill ju inte må så här, eller hur? Kontrollen verkar du ha tappat helt nu o jag känner så igen det. Det går till en gräns men sen...nej. Hjälp dig själv o sök hjälp!
Kram!

KjellGW

Är det snart sen jag skrev här, har jag blivit nykter? Knappast, det är värre än någonsin, 7 dagar i veckan dricker jag . Mer eller mindre. Ångesten äter upp mig, men det sjuka är att livet rullar på ändå, arbete osv har aldrig vart så bra som det är nu. Vill tillägga att jag sköter mitt jobb och dricker aldrig dagtid. Blåser alltid i min dräger alkotest innan jag sätter mig i bilen. Jag kan styra mina arbetstider så jag kör aldrig när jag inte ska

Anders 48

F-n att det inte kan få vända för dig........-jag hoppas verkligen att du får möjlighet att lägga av. Det är ju så svårt. Så svårt. Du går på en balanslina hela tiden - när brakar det? Jag har ju balanserat på linan själv ett antal gånger - och på något mirakulöst sätt passerat arbetsgivarögat rejält. Med halvsanningar och inte helt överensstämmande berättade historier. Ångesten är fruktansvärd - och du vet ju så väl som jag att den lindras när man har varit nykter ett tag - när ekorrhjulet går åt andra hållet. Det rätta hållet. Önskar så att du skulle kunna sätta en punkt. Ikväll? I morgon? Och leva genom helvetet den första veckan/tio dagarna. Det finns ett ljus där. Det gör det faktiskt - men man måste genom skärselden de första dagarna. Finns inte något annat. Själv - eller med hjälp av sjukvården? Jag har faktiskt fått fantastiskt hjälp av sjukvården - både akut och efteråt. Ta hjälp om du behöver - det är du sååååå mycket värd....

Kämpa på!!!/Anders!

AlkoDHyperD

Ett år sedan du skrev...har du nått en gräns och vill sluta? Det du beskriver om hur du har någon slags kontroll på drickandet låter som mina perioder varit de senaste två åren. Man kontrollerar i syfte att kunna fortsätta. Det går ju ganska länge, men dricker du hela veckorna på det sättet är det en tidsfråga innan det kraschar. Behöver ju inte vara att du förlorar jobbet eller körkortet utan att du råkar ut för fysiska skador, olycka, att drickandet eskalerar utom kontroll eller något annat. Man märker inte att nätet dras åt för hjärnan har bara fokus på att få dricka. Vill/kan/orkar du sluta på egen hand? Hitta tillbaka till ett liv med annat innehåll, andra värden? Hur levde du innan alkoholen tog över?
Tycker som Anders, sök och ta emot hjälp!

KjellGW

Jag trodde att jag var där, men när jag låg där och kravla på vad jag trodde var min botten så öppnades det upp och jag föll ännu djupare.
Det håller inte längre, det är nära helvetet nu. Det är precis som Anders sa, en balanslina där det krävs så jävla lite för att man ska vara körd för alltid.
Jag vill ha ett normalt vuxet liv, det har jag aldrig fått uppleva men viljan är stark.
Ångest. Bara ordet får mig att vilja dricka. Det är tack vare ångest jag dricker och tack vare att jag dricker jag får ångest. Jag vet ju det, men det hjälper en stund.
Alla här inne vet hur det är, man är en fånge i sin egna kropp och lever som slav under alkoholens makt.
Folk säger att en onykter människas ord är den nyktra människans tankar, visst kan det väl kanske vara så ibland, men jag håller inte helt med.
Har gjort så mycket och sagt så många idiotiska saker under rus som jag aldrig någonsin trodde skulle kunna komma från mig. Det är alkoholen som tar över spakarna över kroppen efter en viss gräns.
Men det är dags att ta över rodret, det är jag som bestämmer inte alkoholen så nu blir det skilsmässa.

Idag är det dag 7 som nykter. Det kändes förjävligt rent ut sagt i eftermiddags, det var nära att jag skaffade lite att dricka. Men jag ångrade mig efter jag satte mig ner och läste lite av era beundransvärda historier här på forumet. Tack!
Det kommer bli en tuff kamp med mig själv ikväll. Tanten jobbar natt också. Men jag är fast besluten, just nu i alla fall.

Väntar på det där ljuset efter 10 dagar som det pratas om, än så länge är det bara pina att vara nykter. Men när det släpper och orken hittar tillbaka till mig så ska jag börja sysselsätta mig med lite motion. Gillar att promenera, ta bilen bort till sjön och bara gå runt i naturen en tidig morgon innan alla vaknat, det vill jag göra, som morfar tog med mig när jag var barn.

Menmen, ursäkta för flummig text men kände för att skriva ur mig lite för att hitta motivation.

Anders 48

Trist att höra att du känner att du har fallit ännu djupare än botten...... Man blir verkligen inte klok på sig själv. Och så är det ju det där med att just alkohol är oslagbart när det gäller att lätta ångest. Så är det ju - men baksidan känner vi ju alla till. Det som kommer efter. Mer ångest.... Men du: Grattis till 7 nyktra dagar! Jag tycker mig se en beslutsamhet i dina rader. En övertygelse att "det räcker nu". Försök att hålla fast vid den beslutsamheten - som verkar tydlig och klar. Du var nära att dricka idag - men du gjorde det inte. Det är ju kalasbra. Jag önskar dig all styrka som går för att du skall stå emot, härda ut, ta dig igenom - och sedan komma ut "på andra sidan". Till att börja med...... Och jag håller med dig, man får ge det 10-14 dagar innan man har "primärhämtat" sig. Jag hoppas att du har styrkan att klamra dig fast några dagar till - så bör det värsta vara över! Jag håller på dig....
.

KjellGW

Tack för vänliga ord. Gick ner på affären och köpte alkoholfri öl, förvånansvärt god var den. Har bestämt mig för att jobba hela helgen för att ha något att göra.
Har mitt mål på 10 dagar, klarar jag det siktar jag på 30. Längre än så har jag inte funderat. Men jag är medveten om att jag kommer aldrig kunna ha ett normalt förhållande till alkohol.

Anders 48

Håll i dig ordentligt! Om du lyckas stå emot så kan du vara stolt och stark i morgon! Och då är du ju inne på 9 nyktra dagar - eller hur. Så nära ditt första delmål, 10 dgr.

KjellGW

Gick ner till affären, handlade chips, dipp och Coca Cola, gick hem. Kollade på serier med kärleken. Vi hade planer på att gå ner på stan och delta i firandet av valborg, men jag hade ingen större lust att se all fylla och elände så jag föreslog en tur på motorcykeln. Så det blev ett par mil och vi såg ett antal brasor.
Konstig känsla det där att styra runt hojen på kvällen under ett av årets största fylleslag.
Just nu är jag jävligt nöjd med mig själv, jag fixade det.
Bara att möta nästa dag och ta sig genom den nu.
En dag i taget mina vänner.
Må väl

AlkoDHyperD

Gott att höra. Och att det gav dig en belöning, mitt i din vånda. Din kamp lönar sig, ge dig en eloge och njut. Även om det kan kännas svårt kan livet bjuda på en hel del fint också.
Kram

KjellGW

Sumpade det i fredags och lördags, bara starta om nu. Dag 1 igen nu

Anders 48

Hej Kjell! Återfall ingår i "paketet" ganska ofta har jag förstått - för de flesta av oss. Även om du känner att du är på dag 1 igen så skall du inte glömma de nyktra dagar du har med dig innan återfallet. De finns där - och de ingår också i "paketet"! Slå inte på dig själv - du försöker bara komma upp på hästryggen igen. Rätt som det är så har du ridit in den vilda unghästen - och det är du som sitter i sadeln, styr och bestämmer färdriktningen! Kämpa på!

KjellGW

Hej alla, känner att jag vill återkoppla. Det har gått 118 dagar sedan mitt senaste inlägg och under den tiden har jag inte druckit en enda droppe. Det är tufft kan jag säga. Vissa dagar vill jag bara stänga in mig och supa ner mig. Men jag står emot och gör det inte.
Anledningen till att jag orkar vara stark är att jag kort efter senast jag drack fick veta att jag ska bli pappa. Det betyder så enormt mycket för mig, förändrade mig totalt. Jag vägrar ge ett barn en osäker uppväxt med en missbrukande förälder. Jag vet hur det påverkar barn.

Så jag tuffar på med livet. Jag lever med tanken att jag aldrig med kommer att dricka alkohol igen , det känns faktiskt helt okej att byta bort spriten mot att få ge ett litet barn en trygg och fin uppväxt med en pappa som alltid finns där.
Tack till alla som orkat läsa.
Jag önskar er alla lycka till i eran kamp. Ni är starka