Hej!
Har läst några olika trådar här inne och de känns som en bra hjälp att vara med folk som vill åstadkomma samma saker!
Mitt problem är att jag varje helg vill dricka. Och då blir det oftast alldeles för mycket alkohol! Ibland lyckas jag med det som jag vill ha som mål, att kunna dricka måttligt och må bra dagen efter utan ångest och allt annat.
Så ska nu försöka att ha en helt vit månad för att sen ändra livsstilen på något sätt. Just nu känns det lugnt, men mot fredag kommer det kännas jobbigare. Men nu ska jag klara det!

Gladare - Tröt…

Vad bra att du loggade in här, välkommen. Någonstans funderar du på din alkoholkonsumtion och dess effekter, all heder till dig att du vill göra något av dessa signaler. Mitt dilemma var liknande med begränsning till helgen som sedan så smått förflyttades till övriga dagar. Inga jättemängder men dock tillräckligt för att jag skulle ha ångest varje morgon och konstant orolig för mitt beteende. Nu är det några dagar till helgen för dig, fundera inte bara på att du inte skall dricka utan också vad du skall gör istället. Finns det saker som du skulle ha gjort men inte riktigt orkat med då du haft effekterna av alkoholen. Besökt någon? Åkt iväg på någon aktivitet? Utflykt? Färdigställt något projekt. För mig blev det blivit en dubbel tillfredsställelse dels att jag vaknar utan ångest men också får gjort en massa som jag inte orkat med tidigare och blir härligt trött. Jag har också märkt att fysisk aktivitet är jättebra. Belöningen där är den härliga tröttheten och "frisk" uppvaknandet.

Programmen på denna sida är jättebra sätt att lära känna sig själv och sitt beteende. Jobba dig gärna igenom dessa texter och övningar.
Jose, skriv gärna av dig efterhand som helgen närmar sig.

Lite förutsättningslösa råd från en forum vän