Måste bara skriva detta! Idag vaknade jag upp och var super vin sugen! Jätte skum känsla! Har varit vit i 6 dagar och inte haft nått sug än på detta sätt! Min granne under mig hade fest i gårkväll till nu så 24 timmars fest! Detta triggade igång suget! Gick sedan och handlade mat, och precis där ligger även Systembolaget. Så tänkte jag för mig själv kanske bara kan köpa en flaska vin eller 3 öl kanske? Sen bara nej nu har jag ju kommit så här långt, varför sabba det! Så gick jag hem jätte stolt! Sen åkte jag in till stan och jobbade några timmar och promenerade hem! Då börjar tankarna igen. Kanske bara kan sätta mig och ta ett glas.... bla bla! För varje krog jag passerade! Så gick jag in i tobaks handeln nära där jag bor istället och köpte bitter lemonad och gick hem! Och nu när dom festar där en trappa ner mår jag ännu bättre ! I land måste man ge sig själv en klapp på axeln! :) har ni varit i samma sits? .. bara ett glas ... bla bla

Bedrövadsambo

Jag tror att uthålligheten är svårast. Så är det med alla missbruk. Rätt så lätt att sluta, svårare att inte börja igen. Själv började jag röka 14 år gammal. Vid 18 års ålder började jag sluta röka. Slutade varje måndag, började varje onsdag. Lyckades sluta helt först vid 30 års ålder.

guldram1

Tack så mycket! Kände för att skriva nått positivt här oxå! :) jo men eller hur är det svårt och tufft att inte börja igen! Man måste hitta sina knep på nått sätt! Bra jobbat där med rökningen!

Fruhoppfull

Det är sådana segrar som ska firas med en ordentlig klapp på axeln, guldram! Tänk, du stod emot och slapp vakna upp illamående, ryslig och med betongmössa!! Undrar hur grannen mår dag liksom?

SkåneTösen

Det är dom dagar när man är sugen man måste hålla emot. Med takt att ens nyktra dagar ökar lär man sig mer och mer personliga strategier för att hålla emot. Jag brukar försöka att tänka bortom det rus som lockar, dvs känslan av ett par glas vin och tänka igenom hela förloppet, det handlar ju inte om ett par glas utan stora mängder vin och sprit för min del. Tänker igenom panik känslan när det tar slut och den helvetiska bakfyllan och det brukar funka för mig.

guldram1

Tack så mycket! Kändes bra när jag kom hem utan en droppe varken i mig eller med mig hem! :) jo det har varit tyst hos grannen ett antal timmar så jag antar att han/dom inte mår speciellt bra! Jo man lär sig hela tiden tycker jag efter ett antal försök! 7 dagar i dag!